wiesz co chciałam iść tydzień lub dwa przed planowanym porodem czyli pod koniec marca a wcześniej chciałam wykożystać urlop zostało mi 21 dni czyli poszłabym pod koniec lutego... chciałam jeszcze pracować 6 tygodni... a tak postanowiliśmy że jeszcze 3 i później urlop i macierzyński... czyli pójdę w połowie lutego... i tak mi nie mogą teraz nic powiedzieć bo już jestem po 26 tygodniu ciąży jestem i tak mi muszą wypłacić, a to ja decyduję kiedy idę... tylko nie chcę pracować w dziwnej atmosferze więc wcześniej odchodzę...
dziś dzwoniłam do ACAS gdzie można dostać poradę i tak przede wszytskim należy nam się urlop za Bank Holiday a po drugie pracodawca ma się spodziewać że idziemy na 52 tygodnie więc urlop musimy wziąć przed macierzyńskim, przynajmniej ja bo u nas urlop roczny rozlicza się od nowego roku do nowego więc by mi przepadł jak teraz nie wykożysatam... jedynie może nas wysłać na macierzyński na 4 tygodnie przed rozwiązaniem jeżeli jesteśmy na zwolnieniu z powodu ciąży...
dziś dzwoniłam do ACAS gdzie można dostać poradę i tak przede wszytskim należy nam się urlop za Bank Holiday a po drugie pracodawca ma się spodziewać że idziemy na 52 tygodnie więc urlop musimy wziąć przed macierzyńskim, przynajmniej ja bo u nas urlop roczny rozlicza się od nowego roku do nowego więc by mi przepadł jak teraz nie wykożysatam... jedynie może nas wysłać na macierzyński na 4 tygodnie przed rozwiązaniem jeżeli jesteśmy na zwolnieniu z powodu ciąży...