reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Abed ta lukozada to mi tak średnio weszła na pusty żołądek ;( kobiecina siedziała ze mną to po godzinie wszystko zwróciła , wsumie w nienaruszonym stanie ;) bidna musiała za tydzień powtarzać test.

reklama
agusia ja akurat nie miałam problemu na szczęście

Angel
ja myślę że powiedz położnej jutro że masz w rodzinie cukrzycę... a najlepiej skłam że mama ma, kto ci udowodni... bo raczej z otyłością twojej to ja nie sądzę, bo nie jesteś!

agusia ja akurat nie miałam problemu na szczęście

Angel
ja myślę że powiedz położnej jutro że masz w rodzinie cukrzycę... a najlepiej skłam że mama ma, kto ci udowodni... bo raczej z otyłością twojej to ja nie sądzę, bo nie jesteś!

abed oni patrza na bmi a ja na starcie mialam 31 :sorry2:
Teraz mam gruba rozkmine jej..3 razy pytalam i mowila czwartek a na stronie pisze, ze we wtorki otwarte maja :angry:
Dobrze, ze za rogiem przejde sie i zobacze.
A powiem kurde, powiem, ze teraz i u mamy wyszła. Ale cos to da? Czy nie ma limitu 29 czy ile tam tc zeby zrobic to badanie??

mi powiedziano że robią tak późno bo to jest czas kiedy dziecko najwięcej rośnie i dlatego cukrzyca na tym etapie jest dla niego nie bezpiezpieczna bo za dużo przybieże na wadze...

ANGEL- widze, ze u ciebie przeboje wciaz trwaja...:baffled: ja akurat trafilam spoko polozna ale moze dlatego ze polka?!?:happy2:

ciekawa jestem kiedy mnie zaprosza do szkoly rodzenia?!?!
co do gatek jednorazowych to ja zakupilam paczke chyba z 1.5£ nie majatek a moze sie przydadza...
planu porodu nie robilam i wogole niewiem jak sie do tego zabrac...

kamila to milo masz ja na kazdej wizycie mam inna bo one w grupach dzialaja,ale dzis do mnie dzwonila i pytala o samopoczucie i cisnienie w szoku bylam.
angel a masz jakies podejrzenia co do cukrzycy?

Ewstra w sumie jak mam być szczera to nie!
Przed wyjazdem chcialam zrobic cukier takim domowym, ale zpomnialam na czczo i po sniadaniu zrobilam dla samego faktu. Po godzinie od sniadania mialam 70 więc na podstawie tego co tu czytam ile dziewcyzny maja kontrolujac sie po posiłkach to nie jest chyba czym sie martwic :happy: Ale wszystko przychodzi w tej ciazy nagle i wolalabym miec to badanie. Trudno sie mowi..

Kamila ale masz fajnie połozna polka! Ja mam ta jedna..widzialam ja raz, poem przez tel ciezko bylo dorwac mezowi, teraz gadalam znowu tylko przez tel..No zobaczymy, zobaczymy jaka sie okaze..

Paczke majtek jednorazowych dostalam akurat bo zostala nie otwarta kolezance wiec na wszelki wypadek sa :D

Angel ja miałam cukier robiony w 28 tyg. Nie wiem nic o limitach. Jednym z powodów był cukier i białko w moczu, skierowali mnie na to badanie o dodatkowo miałam 24 h badanie moczu :o , teraz we wtorek mam pełny scan serca i echo ... Mam nadzieje ze nic wiecej mi nie wygrzebia ;(

Juz czytalyscie na wizytach co tam z położna wywalczylam ;)

Dostalam Maternity Certificate ale skoro nie pracuje i nie pracowalam to nie potrzebne mi to? Tylko do Child Benefit po narodzinach?

reklama
Do góry