reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

abed witaj na wyspie :))

Powiem Wam tylko tyle- wczoraj zadzwoniła do mnie moja zagubiona położna, powiedziala, ze ogolnie to skreslili mnie w szpitalu bo 3 razy na spotkaniu nie bylam. No ok wiadomo. Ale w systemie nie widnieje nic o mojej wizycie 8 godzinnej, recepcie i zadnego spotkania z lekarzem nie ma. Czyli wystawili recepte na 14 dni , do tego czasu mial byc list i lekarz i zbadanie, decyzja co dalej... A wyglada na to, ze mnie OLANO. Nic na ten temat nie ma.
W czwartek do niej ide znowu, jeszcze raz sie zapisac do szpitala i wtedy NIE WIEM JUZ SAMA. Moze on a mnie pokieruje co dalej z tym lekarzem bo juz mnie cholera strzela!! Dobrze, ze te moje leki doszly i je biore bo mialam ich wiecej jak z recepty. Alez mam dosc tej sluzby zdrowia tu:( Zeby tak nic sie nie dzialo.. pojechac tylko urodzic wrocic do domu i byle dzieciaczek zdrowy i jak najdalej od nich :/

reklama
Angel traumatyczne przeżycia masz bidna. Dlaczego nie byłaś na 3 spotkaniach? I co to za badania?
Ja nie narzekam, dbają o mnie o młodego , z wcześniejsza ciąża tez nie miałam problemów .

Bo byłam w PL, mój mąż był w stałym kontakcie tel z położną ( kiedy sie dodzwaniał) a ona wciaz mówiła, ze nic nie szkodzi, nie ma problemu wszystko załatwi, a teraz przez tel z taka oczywistoscia, nie bylo cie to cie skreślili. E w duszy z nią.

Angel idź do niej i powiedz jak było ze mąż rozmawiał ze nie byłaś w kraju , ze byłaś w szpitalu za granica i nie mogłeś sie stawić itd. Myśle ze sprawa do wyjaśnienia tylko trzeba pogadać.

Ja bym zmienila polozna-masz do tego prawo.Ja bylam wczoraj w mojej przychodni i zarezerwowalam sobie kilka wizyt by sprawdzala mi cisnienie,swoja droga ciekawe ze ten holter nic nie wykazal,no ale jestem dobrej mysli ze sie unormoje wszystko.
Swoja droga mam dodatkowy problem -pisalam o tym na gl ale obeszlo sie bez reakcji.Moj pracodawca zgubil moje zwolnienie 4tyg trwa ostatnia wyplate mialam przed swietami.Na szczescie mam kopie i podobno w piatek maja mi przeslac pieniadze,ale ta sytuacja podnosi mi cisnienie tez,jestem umowiona juz z prawnikiem i w citiz.Zlosci mnie to ze w takim stanie musze jeszcze chodzic i zalatwiac takie sprawy.Nie jest moja wina ze jakas niekaapetentna osoba nie wie co zrobic z dokumentami .
agus jak jest z planem porodu,kiedy go pisalas?bo ja sie tak zbieram na kolejna wizyte chce miec szkic z ciekawosi chodzilas tu do szkoly rodzenia ?jak to wyglada.

reklama
Ewstra to okropne ze ci ciachneli wypłatę - pewnie jakaś pani gdzieś zapodziala :mad: miejmy nadzieje ze zwrócą ci za ten okres, i 5+ za copie ja tyle miesięcy na zwolnieniu i nigdy kopi nie robiłam a zwolnienia wysylalam poczta , odpukac wszytko dobrze, ostatnie na 8 tyg zawiozlam bo chciałam sie pożegnać ;-)

Nie chodziłam do szkoły rodzenia, plan napisałam sama w domu jak ja chce żeby to wyglądało , w swojej note masz na którejś tam stronie. Napisałam jakiś czas temu, wrazie wcześniejszego porodu. Mi zależy na kilku punktach tj. Żadnych dragow, tylko gaz , poród rodzinny, na polsiedzaco, z możliwością kąpieli relaxacyjnej, malenstwo na klatkę po porodzie , skin- to- skin contact, tatuś odpepawia, zdjęcia ( żeby tez położna nam razem zrobiła) i oczywiście zaraz po ubraniu do cyca w ciagu pól godziny od porodu. Główne zagadnienia mojego birth planu ;)

Do góry