reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

abed witaj na wyspie :))

Powiem Wam tylko tyle- wczoraj zadzwoniła do mnie moja zagubiona położna, powiedziala, ze ogolnie to skreslili mnie w szpitalu bo 3 razy na spotkaniu nie bylam. No ok wiadomo. Ale w systemie nie widnieje nic o mojej wizycie 8 godzinnej, recepcie i zadnego spotkania z lekarzem nie ma. Czyli wystawili recepte na 14 dni , do tego czasu mial byc list i lekarz i zbadanie, decyzja co dalej... A wyglada na to, ze mnie OLANO. Nic na ten temat nie ma.
W czwartek do niej ide znowu, jeszcze raz sie zapisac do szpitala i wtedy NIE WIEM JUZ SAMA. Moze on a mnie pokieruje co dalej z tym lekarzem bo juz mnie cholera strzela!! Dobrze, ze te moje leki doszly i je biore bo mialam ich wiecej jak z recepty. Alez mam dosc tej sluzby zdrowia tu:( Zeby tak nic sie nie dzialo.. pojechac tylko urodzic wrocic do domu i byle dzieciaczek zdrowy i jak najdalej od nich :/

reklama
Angel traumatyczne przeżycia masz bidna. Dlaczego nie byłaś na 3 spotkaniach? I co to za badania?
Ja nie narzekam, dbają o mnie o młodego , z wcześniejsza ciąża tez nie miałam problemów .

Bo byłam w PL, mój mąż był w stałym kontakcie tel z położną ( kiedy sie dodzwaniał) a ona wciaz mówiła, ze nic nie szkodzi, nie ma problemu wszystko załatwi, a teraz przez tel z taka oczywistoscia, nie bylo cie to cie skreślili. E w duszy z nią.

Angel idź do niej i powiedz jak było ze mąż rozmawiał ze nie byłaś w kraju , ze byłaś w szpitalu za granica i nie mogłeś sie stawić itd. Myśle ze sprawa do wyjaśnienia tylko trzeba pogadać.

Ja bym zmienila polozna-masz do tego prawo.Ja bylam wczoraj w mojej przychodni i zarezerwowalam sobie kilka wizyt by sprawdzala mi cisnienie,swoja droga ciekawe ze ten holter nic nie wykazal,no ale jestem dobrej mysli ze sie unormoje wszystko.
Swoja droga mam dodatkowy problem -pisalam o tym na gl ale obeszlo sie bez reakcji.Moj pracodawca zgubil moje zwolnienie 4tyg trwa ostatnia wyplate mialam przed swietami.Na szczescie mam kopie i podobno w piatek maja mi przeslac pieniadze,ale ta sytuacja podnosi mi cisnienie tez,jestem umowiona juz z prawnikiem i w citiz.Zlosci mnie to ze w takim stanie musze jeszcze chodzic i zalatwiac takie sprawy.Nie jest moja wina ze jakas niekaapetentna osoba nie wie co zrobic z dokumentami .
agus jak jest z planem porodu,kiedy go pisalas?bo ja sie tak zbieram na kolejna wizyte chce miec szkic z ciekawosi chodzilas tu do szkoly rodzenia ?jak to wyglada.

reklama
Ewstra to okropne ze ci ciachneli wypłatę - pewnie jakaś pani gdzieś zapodziala :mad: miejmy nadzieje ze zwrócą ci za ten okres, i 5+ za copie ja tyle miesięcy na zwolnieniu i nigdy kopi nie robiłam a zwolnienia wysylalam poczta , odpukac wszytko dobrze, ostatnie na 8 tyg zawiozlam bo chciałam sie pożegnać ;-)

Nie chodziłam do szkoły rodzenia, plan napisałam sama w domu jak ja chce żeby to wyglądało , w swojej note masz na którejś tam stronie. Napisałam jakiś czas temu, wrazie wcześniejszego porodu. Mi zależy na kilku punktach tj. Żadnych dragow, tylko gaz , poród rodzinny, na polsiedzaco, z możliwością kąpieli relaxacyjnej, malenstwo na klatkę po porodzie , skin- to- skin contact, tatuś odpepawia, zdjęcia ( żeby tez położna nam razem zrobiła) i oczywiście zaraz po ubraniu do cyca w ciagu pól godziny od porodu. Główne zagadnienia mojego birth planu ;)

Do góry