reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
Ojej...przerazona jestem opisem dlugosci trwajacego bólu :szok:
Ja juz chce PO!!!!

A męża twego wyproszono juz ze szpitala po tych kilku minutach razem? O ktorej mogl do Was wrocic?

Mi sie marzy zaczac w nocy, urodzic rano i po 6 h isc razem w trójkę do domu :happy::happy:

angel mi tez :) mogl byc z nami dopoki nie przeniesli nas na oddzial, do jakiejsc 3 rano, a wrocil jak tylko rozpoczely sie widzenia na oddziale ok 10 rano :) a o 16 bylismy juz w drodze do domu

o bolu sie zapomina zaraz jak przytulasz malenstwo - dziala jak amnezja :) brzmi smiesznie ale serio :) nic wiecej nie ma znaczenia , mi mowia ze szybko urodzialam, mam nadzieje ze z 2 bedzie szybciej :) podobno jes lepiej przy 2

Zaraz po porodzie sama woda i to tylko na ręku , bo powiedziano mi ze strumień wody np z prisznica może otworzyć rany i pogorszyć sprawę. Częsta higiena jest bardzo ważna bo krwawisz non stop, a krew to świetna pozywka dla bakterii. Pózniej już uzywalam ziaji do higieny intymniej, tej prWznaczonej dla kobiet w ciąży ;) do dziś jej używam, bakteriobojcza, grzybobujcza a przedewszystkim bardzo delikatna.
Do pepuszka tu nic ci nie dadzą, każą dużo wietrzyc kikucik i utrzymywać go suchego . Po kąpieli patyczkami do uszu osuszac , podwazasz kikut delikatnie i patyczkiem bądź gaza osuszac dookoła delikatnie. Jakoś poszło u Kevina szybko w 4 albo 5 dobie odpadł jakoś . ;-)

widze ze dyskusja u nas trwa super:)ja mam pytanie o dobry biustonosz gdzie najlepiej kupic i skoro na 2 dzien wychodzisz to 1 starczy?Ja lubue teraz takie miekie staniki ale rozwojowe tzn by rosly troszke z biustem macie pomysl jakis?

agusiakemisia dzięki za podzieleniem się jak wygląda poród tu, bo już coraz częściej się zastanawiam jak to będzie...

Ewstra ja kupiłam w H&M dałam 15 funtów za dwa więc stwierdziłam że jak coś to kupię kolejny i jestem zadowolona... wcześniej kupiłam ciążowy w mother and care ale jakoś mi nie bardzo mi leżał, dalej chodzę ale szybko zaczyna mnie gdzieś uwierać, a w tym drugim mogę chodzić cały dzień no i jest już dla karmiących:-) więc może nie będę musiała już kupować, zobaczymy...

Ja wróciłam z Polski... i to jest jedyny wątek jaki udało mi się nadrobić :-) lot bez problemów:-) chodź w niedziele myślałam że mały chce się urodzić w Polsce ;-) bo skurcze miałam co 20 min prze pół dnia, ale wszystko dobrze się skończyło...
Jutro idę robić glukozę a w czwartek mam położną więc zobaczę co mi powiedzą bo ostatnio trochę ciśnienie miałam wysokie...

Ewstra ja biorę jeden Maternity do torby i wkładki laktacyjne, wrazie jakby przeciekl to zawsze będę miała ten w którym pojadę do szpitala ;-) a jakbym musiała dłużej zostać mąż mi dowiezie .

reklama
no nie mogę narzekać :-) tylko zmęczona jestem a jutro powrót do pracy... no ale już nie długo...

Do góry