reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

reklama
Ojej...przerazona jestem opisem dlugosci trwajacego bólu :szok:
Ja juz chce PO!!!!

A męża twego wyproszono juz ze szpitala po tych kilku minutach razem? O ktorej mogl do Was wrocic?

Mi sie marzy zaczac w nocy, urodzic rano i po 6 h isc razem w trójkę do domu :happy::happy:

angel mi tez :) mogl byc z nami dopoki nie przeniesli nas na oddzial, do jakiejsc 3 rano, a wrocil jak tylko rozpoczely sie widzenia na oddziale ok 10 rano :) a o 16 bylismy juz w drodze do domu

o bolu sie zapomina zaraz jak przytulasz malenstwo - dziala jak amnezja :) brzmi smiesznie ale serio :) nic wiecej nie ma znaczenia , mi mowia ze szybko urodzialam, mam nadzieje ze z 2 bedzie szybciej :) podobno jes lepiej przy 2

Zaraz po porodzie sama woda i to tylko na ręku , bo powiedziano mi ze strumień wody np z prisznica może otworzyć rany i pogorszyć sprawę. Częsta higiena jest bardzo ważna bo krwawisz non stop, a krew to świetna pozywka dla bakterii. Pózniej już uzywalam ziaji do higieny intymniej, tej prWznaczonej dla kobiet w ciąży ;) do dziś jej używam, bakteriobojcza, grzybobujcza a przedewszystkim bardzo delikatna.
Do pepuszka tu nic ci nie dadzą, każą dużo wietrzyc kikucik i utrzymywać go suchego . Po kąpieli patyczkami do uszu osuszac , podwazasz kikut delikatnie i patyczkiem bądź gaza osuszac dookoła delikatnie. Jakoś poszło u Kevina szybko w 4 albo 5 dobie odpadł jakoś . ;-)

widze ze dyskusja u nas trwa super:)ja mam pytanie o dobry biustonosz gdzie najlepiej kupic i skoro na 2 dzien wychodzisz to 1 starczy?Ja lubue teraz takie miekie staniki ale rozwojowe tzn by rosly troszke z biustem macie pomysl jakis?

agusiakemisia dzięki za podzieleniem się jak wygląda poród tu, bo już coraz częściej się zastanawiam jak to będzie...

Ewstra ja kupiłam w H&M dałam 15 funtów za dwa więc stwierdziłam że jak coś to kupię kolejny i jestem zadowolona... wcześniej kupiłam ciążowy w mother and care ale jakoś mi nie bardzo mi leżał, dalej chodzę ale szybko zaczyna mnie gdzieś uwierać, a w tym drugim mogę chodzić cały dzień no i jest już dla karmiących:-) więc może nie będę musiała już kupować, zobaczymy...

Ja wróciłam z Polski... i to jest jedyny wątek jaki udało mi się nadrobić :-) lot bez problemów:-) chodź w niedziele myślałam że mały chce się urodzić w Polsce ;-) bo skurcze miałam co 20 min prze pół dnia, ale wszystko dobrze się skończyło...
Jutro idę robić glukozę a w czwartek mam położną więc zobaczę co mi powiedzą bo ostatnio trochę ciśnienie miałam wysokie...

Ewstra ja biorę jeden Maternity do torby i wkładki laktacyjne, wrazie jakby przeciekl to zawsze będę miała ten w którym pojadę do szpitala ;-) a jakbym musiała dłużej zostać mąż mi dowiezie .

reklama
no nie mogę narzekać :-) tylko zmęczona jestem a jutro powrót do pracy... no ale już nie długo...

Do góry