reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

Cytologie robią raz na 3 lata ( SZOK) i to po ukończeniu 25 roku życia ! Nie ma takich badań w ciąży żadnych wymazow ani innych badań tego typu , chyba ze dzieje sie co nie tak i wtedy położna albo wysyła na ginekologie albo pobiera sama .

reklama
zgubilam mysl.......

z ta cytologia to jakas masakra ja dostalam list zebym przyszla to mi zrobia.......... wiec podreptalam do gp a tam przemila pani mowi : no jak cytologie przeciez ty w ciazy jestes!?!?!' ja jej mowie, ze przeciez sami mi list wyslali a pani: to jakas pomylka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
miesiac temu znow dostalam list ze mam przyjsc na pobranie tej cytologi...

angel- z ta szczepionka to bym uwazala- rozny wplyw moze miec na dziecko- mi tez chciali ja podac ale sie nie zgodzilam, tym bardziej ze nie pracuje, siedze w wiekszosci w domku i raczej nie choruje.... a o tych szczepionkach rozne opinie sa............

Angel ja bym sie na nic nie szczepila zwlaszcza teraz.Wielu lrkarzy odradza bo jest wiele odmian grypy i nie da sie na wszystkie zaszczepic, moja ciocia byla szczepiona i chorowala wlasnie na inna odmiane i wplynelo to na jej prace serca.odradzam

Angel. - szczepienie na grypę to raczej w pierwszym/drugim trymestrze. Mi w USA proponowali, wręcz nalegali i byłam sensacją przychodni jak powiedziałam, że się nie będę szczepić. Ale ja z doświadczenia wiem, że szczepienie=gwarancja, że w danym sezonie będę chora.

Ja sie szczepilam w pierwszych trymestrze jak mi lekarz powiedział o komplikacjach u płodu pogrypowych to sie zgodziłam, choć normalnie ani siebie ani starszego syna na grypę nigdy nie szczepialam. Póki co odpukac nawet kataru nie miałam a normalnie w sezonie jesienno zimowym jestem min 2 razy chora , wiec chyba działa .

hej dziewczyny. ja co prawda juz w PL, ale czasem Was podczytuje bo jestem ciekawa jak sobie radzicie, poza tym moja najlepsza przyjaiółka na stałe w irlandkowie. troszke mnie szoknęłyście z tym szczepieniem na grypę, ponieważ raczej w pierwszym trymestrze to u nas by wam nawet nie pozwolili się zaszczepic. ja jak spytałam o doszczepienie na żółtaczke to mnie opierdzielili, że szczepienia to przed ciążą:eek:. także widze, że co kraj to inna praktyka, ale ja bym sie osobiście nie zaszczepiła.

tutaj w calym GP plakaty o obaleniu mitu szczepienia w ciazy itp itd.. No ale tez sie zdziwilam, ze w ostatnim trym jeszcze cos chce mi dawac.
Z drugiej strony póki co nawet raz mróz porządnie nie ściął i pewno tego badziewia sporo sie rozwija wszędzie :/
Czy kazda zwykła grypa jest nagle takim zagrozeniem?!:/
Pozostaje nadzieja, ze nic sie nie zalapie na rzadkich wyjsciach ani M nic do domu nie przyniesie ..

no cóz Angel jesli chodzi o szczepienia to jest tyle zdań i teorii, że człowiek sie gubi. pozostaje nam wyciagnąć srednią z tych rewelacji, którymi nas karmia i podjąć decyzję samemu.

W Stanach trzy grupy, którym najbardziej polecane są szczepienia na grypę to seniorzy, dzieci i ciężarne. Od września wszędzie wiszą plakaty reklamujące szczepienia.
Ale ja mam wrażenie, że sporo ludzi myli zwykłe przeziębienie (które jest tak naprawdę czymś normalnym) z grypą. Katar i kaszel to przecież jeszcze nie grypa:no:.

reklama
Do góry