reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

nie wiem o jakiej kolysce piszesz ale teraz jest tyle przecen-ja wiekszosc przez internet kupuje aby nie powiedziec ze wszystko:) jesli bedziesz karmic piersia to nie musisz miec takiego zapasu

reklama
Nie chce tu poruszac tematu tabu hehe ale nie nastawiam sie na karmienie.

Jak mozesz to wrzuc stronki z jakich zamawiasz? Ja naprawde ciezko zaczynam widziec kompletowanie wyprawki..dzien, za dniem leci..tydzien za tygodniem sie obudze z reka w nocniku :no:
Ale tez i w obecnym miejscu nie mam nawet gdzie tego trzymac :wściekła/y:
Wiec moze na stronach upoluje czy sobie upatrze i pozamawiam pozniej :happy:

Angel Ja zamierzam karmić piersią ale biteleczki zakupilam na wszelki wypadek , doradzono mi Tommie tippie są podobno " piersiopodobne" i antykolkowe , dużo opini b. Dobrych maja i kilka nagród pism np. Baby&pregnancy reward . Z pierwszym synem karmiłam piersią ale jak musiałam uzywalam avant'a butelek i tez były ok. Po przekopaniu neta i pisemek stwierdzialam ze Tommie tippie będzie odpowiedniejsze , zakupilam tez laktator, mam nadzieje ze sie sprawdzi ;-) koleżanki tez chwala

tez tak mysle :tak: zawsze pamietam w pl te TT rzeczy i butle byly dosc drogie. Aventu mam jedna co dostalam , mocno mnie korci ten zestaw TT co wrzucilam.. Ale jutro maz ma wolne podjedziemy "na miasto" i zobaczymy jakies przeceny jak to wychodzi ;-)

popatrz u nas teraz mnustwo przecen szczegolnie w mother care, ja lubie toys'r'us ale tam promocji ze swieca szukac ... niestety. ja trafilam w tesco podczas cotygodniowych zakupow jakos dziwnie mnie zawsze ciagnie w ten rejon z dzieciecymi *******kami :-p i trafilam half price - butle , smoczki i chyba wkladki laktacyjne z TT ale to byl zwykly fart :-)

ps. czy moze ktos blondynce powiedziec jak wstawic avatar w profilu i te suwaczki zeby automatycznie sie ustawialy ja pisze post ??? BARRRRDZO PROSZE :-(

Juz widze avatar dziala, tam zaraz w tym samym miejscu szukaj "edytuj sygnature" i wstaw kod z suwaczka :tak:
Maz ma wolne dwa dni wiec bedziemy cos sie rozgladac, moze sie cos trafi :tak:

dobrze ze blondynka tylko farbowana :-D avatar mam , suwaczek miejmy nadzieje bynajmniej jeden , nie moge wgrac wiecej jak jednego suwaczkach w opcjach sygnatury tylko tyle moge :(

Angel co do sklepow to mother care, toysr'us,kiddicare, tu wszystko kupilam co mi potrzebne bez wychodzenia z domu ubranka tez w next , pumpkin i bardzo jestem zadowolona .Co do twojego zestawu to sama musisz zdecydowac ja jestem nastawiona na piers i mam tylko te butelki o ktorych ci pisalam.Mozesz tez ebay popatrzec.Dzis chialam bumper kupic ale ceny w mather byly straszne poczekam przemysle i moze poszukam gdzie indziej

wspominalas tez cos o urlopie swojego meza, niech zapyta sie w pracy ,powie jaka jest sytuacja,ma prawo do 2 tyg urlopu tacierzynskiego za to placi panstwo u nas wyglada to tak ze nie musi pisac podania wczesniej tylko z dnia na dzien bo wiadomo porodu nie da sie zaplanowac

reklama
wspominalas tez cos o urlopie swojego meza, niech zapyta sie w pracy ,powie jaka jest sytuacja,ma prawo do 2 tyg urlopu tacierzynskiego za to placi panstwo u nas wyglada to tak ze nie musi pisac podania wczesniej tylko z dnia na dzien bo wiadomo porodu nie da sie zaplanowac
Ehhh tak..ale tacierzynski z tego co wiem to 117 f za tydzien :no: Wiec 1/3 jego zarobkow i mniej jak połowa normalnego urlopowego.. A wkoncu tylko on pracuje, jak sie przeprowadzimy to te 117 nawet za samo mieszkanie nie bedzie :angry:

Na szczescie ma dobre te uklady z przelozonym, mam nadzieje, ze uda sie wszystko tak poukladac..

U niego w pracy nie jest w sumie tak latwo z tymi wolnymi, bo to restauracja w samym centrum londka, dosc prestizowa, busy jest non stop - a teraz sie nagle pozwalniali i wolasnie z tej okazji robi 3 dable pod rzad :/ A mial brac kilka dni teraz wolnych i g** z tego wyszlo bo tak sa zajeci :/

Do góry