reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

marcóweczki w kuchni :)

Ja się wam pochwale moim torcikiem . Nie umywa się do waszych cudeniek ale byłam z niego bardzo dumna :-D

IMG_2763.jpgIMG_2764.jpg
 
reklama
Manta dzieki, super moze kiedys sie zaglebie w temat :-)
Mini bardzo piekny torcik, ja to mimo jakich zdolnosci plastycznych nigdy nic na te plaszczyznie nie probowalam ..
Czas zaczac teraz bedzie juz wogole dla kogo :-D
 
Jesli macie ochotę na zastrzyk delikatnie wilgotnej czekoladowej rossssskoszy z delikatnie chrupiącą skórką to podaję przepis na brownie z książki Donny Hay:

  • 125 g masła
  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 185 g cukru ( można nieco mniej)
  • 55 g mąki
  • 45 g kakao
  • 1/2 tabliczki białej czekolady, w dużych kawałkach
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady, w dużych kawałkach

Ja robiłam w formece 20x25 cm, ale można w nieco mniejszej lub w keksówce, wedle upodobań

Gorzką czekoladę i masło rozpuścić razem w kąpieli wodnej, mieszając. Odstawić do przestygnięcia

Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści, ja to robiłam na parze po czekoladzie:). Do jajek dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać a następnie z przesianą mąkę i kakao. Na koniec wmieszać kawałki białej i mlecznej czekolady.

Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wstawić do nagrzanego na 170 stopni piekarnika i piec około 30-35 minut,na wierzchu ciasta pojawi się delikatna brązowa skórka, przestudzić i wcinać:) Można dodać orzechy lub bakalie, ale to już wedle upodobań:)

a to mój wyrób przestudzony i już wcinany:)
Zobacz załącznik 402726 DSC_6792.jpg DSC_6798.jpg
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry