reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
manta super rzeczy robicie z matula ;] hihi ja robilam podobny tylko bez tych super kwiatkow z masa marcypanowa na urodizny malza ;] kupa roboty robilam raz i mialam dosc haha ;]
MantaZG
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Sierpień 2011
- Postów
- 1 427
Manta , Amandla ale z Was zdolniachy ... Cudowności
Przyjmujecie zamówienia na torty ??
Chyba za bardzo bym się stresowała, gdybym miała realizowac zamówienia.. - tym bardziej, ze nigdy nie jestem zadowolona tak jak powinnam;p ...
MantaZG
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Sierpień 2011
- Postów
- 1 427
Ja się wam pochwale moim torcikiem . Nie umywa się do waszych cudeniek ale byłam z niego bardzo dumna
Zobacz załącznik 402419Zobacz załącznik 402420
jaki fajowy super robaluszki )))
piękny torciak
Angel.
Zwierzoholik;)
Manta dzieki, super moze kiedys sie zaglebie w temat :-)
Mini bardzo piekny torcik, ja to mimo jakich zdolnosci plastycznych nigdy nic na te plaszczyznie nie probowalam ..
Czas zaczac teraz bedzie juz wogole dla kogo
Mini bardzo piekny torcik, ja to mimo jakich zdolnosci plastycznych nigdy nic na te plaszczyznie nie probowalam ..
Czas zaczac teraz bedzie juz wogole dla kogo
Amandla
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 3 Lipiec 2011
- Postów
- 1 009
Jesli macie ochotę na zastrzyk delikatnie wilgotnej czekoladowej rossssskoszy z delikatnie chrupiącą skórką to podaję przepis na brownie z książki Donny Hay:
Ja robiłam w formece 20x25 cm, ale można w nieco mniejszej lub w keksówce, wedle upodobań
Gorzką czekoladę i masło rozpuścić razem w kąpieli wodnej, mieszając. Odstawić do przestygnięcia
Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści, ja to robiłam na parze po czekoladzie. Do jajek dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać a następnie z przesianą mąkę i kakao. Na koniec wmieszać kawałki białej i mlecznej czekolady.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wstawić do nagrzanego na 170 stopni piekarnika i piec około 30-35 minut,na wierzchu ciasta pojawi się delikatna brązowa skórka, przestudzić i wcinać Można dodać orzechy lub bakalie, ale to już wedle upodobań
a to mój wyrób przestudzony i już wcinany
Zobacz załącznik 402726
- 125 g masła
- 125 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 185 g cukru ( można nieco mniej)
- 55 g mąki
- 45 g kakao
- 1/2 tabliczki białej czekolady, w dużych kawałkach
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady, w dużych kawałkach
Ja robiłam w formece 20x25 cm, ale można w nieco mniejszej lub w keksówce, wedle upodobań
Gorzką czekoladę i masło rozpuścić razem w kąpieli wodnej, mieszając. Odstawić do przestygnięcia
Jajka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści, ja to robiłam na parze po czekoladzie. Do jajek dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać a następnie z przesianą mąkę i kakao. Na koniec wmieszać kawałki białej i mlecznej czekolady.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wstawić do nagrzanego na 170 stopni piekarnika i piec około 30-35 minut,na wierzchu ciasta pojawi się delikatna brązowa skórka, przestudzić i wcinać Można dodać orzechy lub bakalie, ale to już wedle upodobań
a to mój wyrób przestudzony i już wcinany
Zobacz załącznik 402726
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: