reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki rosną ;)

reklama
Ja mam takie samo odczucie jak Ty Magduś :tak:a to dlatego że mała miesiąc temu ważyła ponad 2 kilo. :tak:stawiam że teraz waży jakieś 2700. :-pZa dwa dni mam wizyte i dowiem sie co to za siłaczke nosze w brzuszku.:-D:-D Też mam nadzieje że nie będzie wielkoludkiem bo nie chce żeby mnie cieli:no: :szok:

no, moja terrorystka miesiac temu juz wazyla 3 kilo!wiec teraz pewnie juz ok 4ki wazy!ale pocieszam sie faktem, ze usg czasem nie jest takie wiarygodne:)

bogna :szok: miesiac temu 3 kg?
idziesz na akord? ;-)
Niesamowite, Julek wazyl niecale dwa, a oboje z mezem mali nie jestesmy.

ja jestem bardzo ciekawa ile faktycznie te nasze maluchy będą ważyć, na ile sprawdzą się te prognozy z usg :-)
ponoć rozbieżności mogą być naprawdę spore, a to tylko maszyna, która ma zaprogramowane, że przy takim brzuszku to dziecko waży tyle, a przy takim tyle...:happy:

dzisiaj idę do lekarza na usg:-) zobaczymy ile waży i mierzy malutka:-) szkoda że dopiero na 20:-( bo chyba się nie doczekam:-(
idziemy potwierdzić czy malutka to dziewczynka, no chyba że już tradycyjnie się zastawi bo jutro jedziemy odebrać łóżeczko i kupić pościel:laugh2: powiem wam tak szczerze że chciałabym by była to córeczka:tak: ale jakoś w głębi serca czuje że może być niespodzianka i będzie synek:confused: jakieś dziwne mam przeczucie:confused: czasami czuje się jakbym takimi myślami sprawiała przykrość córeczce:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

roksi nie przejmuj się, ja przez ponad połowę ciąży mówiłam do małej jak do chłopca, bo byłam przekonana, że to on, a nie ona :-D

a potem dwa usg potwierdziły, że to dziewczynka :tak: choć sama mam nadal wątpliwości, bo wiem, że takie dziewczynki często okazują się chłopcami - wszystko wyjaśni się na sali porodowej :-D

ja jestem bardzo ciekawa ile faktycznie te nasze maluchy będą ważyć, na ile sprawdzą się te prognozy z usg :-)
ponoć rozbieżności mogą być naprawdę spore, a to tylko maszyna, która ma zaprogramowane, że przy takim brzuszku to dziecko waży tyle, a przy takim tyle...:happy:
Też jestem bardzo ciekawa :eek: Bo jeśli się potwierdzi, że mój maluch taki malutki, to nawet ciuszków nie będę mieć dla niego :szok: Nie kupowałam, ani nie dostałam takich maciutkich... Zobaczymy.. Jakby co mąż pójdzie na zakupy.. :tak:

ja na poczatku mialam baaaaaardzo silne przeczucie, ze to male to chlopaczek- Szymalek, ale jak sie okazalo,ze to bedzie jednak raczej(choc tez niby nie ma 100%pewnosci)dziewczynka to tak naprawde powiedzcie same to nie ma znaczenia!Grunt zeby bylo zdrowe i juz!teraz pod koniec ciazy nawet nie mysle czy to bedzie ona czy on!
Wczoraj mowie do mojego meza:"a jak sie jednak okaze, ze to chlopak?" a on mi na to:"juz sie przyzwyczailem,ze to bedzie Margolka(nasze dla niej przezwisko:) ),ze nie ebdzie inaczej"!!!!Powiedzial,ze ja bedzie trzymal pod kloszem!i musimy sie koniecznie zaczac rozgladac za nowym mieszkaniem, bo mieszkamy na parterze i chlopaki oknami do niej beda wchodzic"!!!!!!!!:-D

reklama
a więc byłam u lekarza dzidzia zdrowa:-) narazie nie szykuje się do porodu:no: szyjka pozamykana:tak: waży 3100g:tak: nalepsze jest to że nogi ma długie na 39,5 tc:szok: reszta wymiarów w normie na 37 tc:tak: termin wg. usg 27 luty wg. om 2 marzec jak nie urodzę wcześniej to 8 marca będzie wywoływany:-)

Do góry