reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki rosną ;)

reklama
Ja mam takie samo odczucie jak Ty Magduś :tak:a to dlatego że mała miesiąc temu ważyła ponad 2 kilo. :tak:stawiam że teraz waży jakieś 2700. :-pZa dwa dni mam wizyte i dowiem sie co to za siłaczke nosze w brzuszku.:-D:-D Też mam nadzieje że nie będzie wielkoludkiem bo nie chce żeby mnie cieli:no: :szok:

no, moja terrorystka miesiac temu juz wazyla 3 kilo!wiec teraz pewnie juz ok 4ki wazy!ale pocieszam sie faktem, ze usg czasem nie jest takie wiarygodne:)

bogna :szok: miesiac temu 3 kg?
idziesz na akord? ;-)
Niesamowite, Julek wazyl niecale dwa, a oboje z mezem mali nie jestesmy.

ja jestem bardzo ciekawa ile faktycznie te nasze maluchy będą ważyć, na ile sprawdzą się te prognozy z usg :-)
ponoć rozbieżności mogą być naprawdę spore, a to tylko maszyna, która ma zaprogramowane, że przy takim brzuszku to dziecko waży tyle, a przy takim tyle...:happy:

dzisiaj idę do lekarza na usg:-) zobaczymy ile waży i mierzy malutka:-) szkoda że dopiero na 20:-( bo chyba się nie doczekam:-(
idziemy potwierdzić czy malutka to dziewczynka, no chyba że już tradycyjnie się zastawi bo jutro jedziemy odebrać łóżeczko i kupić pościel:laugh2: powiem wam tak szczerze że chciałabym by była to córeczka:tak: ale jakoś w głębi serca czuje że może być niespodzianka i będzie synek:confused: jakieś dziwne mam przeczucie:confused: czasami czuje się jakbym takimi myślami sprawiała przykrość córeczce:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

roksi nie przejmuj się, ja przez ponad połowę ciąży mówiłam do małej jak do chłopca, bo byłam przekonana, że to on, a nie ona :-D

a potem dwa usg potwierdziły, że to dziewczynka :tak: choć sama mam nadal wątpliwości, bo wiem, że takie dziewczynki często okazują się chłopcami - wszystko wyjaśni się na sali porodowej :-D

ja jestem bardzo ciekawa ile faktycznie te nasze maluchy będą ważyć, na ile sprawdzą się te prognozy z usg :-)
ponoć rozbieżności mogą być naprawdę spore, a to tylko maszyna, która ma zaprogramowane, że przy takim brzuszku to dziecko waży tyle, a przy takim tyle...:happy:
Też jestem bardzo ciekawa :eek: Bo jeśli się potwierdzi, że mój maluch taki malutki, to nawet ciuszków nie będę mieć dla niego :szok: Nie kupowałam, ani nie dostałam takich maciutkich... Zobaczymy.. Jakby co mąż pójdzie na zakupy.. :tak:

ja na poczatku mialam baaaaaardzo silne przeczucie, ze to male to chlopaczek- Szymalek, ale jak sie okazalo,ze to bedzie jednak raczej(choc tez niby nie ma 100%pewnosci)dziewczynka to tak naprawde powiedzcie same to nie ma znaczenia!Grunt zeby bylo zdrowe i juz!teraz pod koniec ciazy nawet nie mysle czy to bedzie ona czy on!
Wczoraj mowie do mojego meza:"a jak sie jednak okaze, ze to chlopak?" a on mi na to:"juz sie przyzwyczailem,ze to bedzie Margolka(nasze dla niej przezwisko:) ),ze nie ebdzie inaczej"!!!!Powiedzial,ze ja bedzie trzymal pod kloszem!i musimy sie koniecznie zaczac rozgladac za nowym mieszkaniem, bo mieszkamy na parterze i chlopaki oknami do niej beda wchodzic"!!!!!!!!:-D

reklama
a więc byłam u lekarza dzidzia zdrowa:-) narazie nie szykuje się do porodu:no: szyjka pozamykana:tak: waży 3100g:tak: nalepsze jest to że nogi ma długie na 39,5 tc:szok: reszta wymiarów w normie na 37 tc:tak: termin wg. usg 27 luty wg. om 2 marzec jak nie urodzę wcześniej to 8 marca będzie wywoływany:-)

Do góry