reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki rosną ;)

A propos rozpychania - gdzieś wyczytałam, że pod koniec ciąży to dzieci sie niby mniej ruszają właśnie daltego, ze im za ciasno a mój , podobnie jak u Malagi wierci się i wypycha jak najęty. Wczoraj czułam coś małego wystającego, nie wiem czy to jakieś palce czy co...? Bo kolano to raczej większe by było.... Czasem żałuję,ze brzuch nie jest przeźroczysty ;).

reklama
mnie jak dzisij podlczyli do ktg to sie komputer 4 razy zresetowal bo synek tak sie kopal ze sprzet wykryl blad

a on poprostu nie lubi jak go cos ugniata:tak: :-D

Niestety moj synek to bardzo spokojne dziecko,tez bym tak chciala zeby kopal jak wasze dzieciaczki.jak rano delikatnie kopnie i jeszcze ze 2 kopniaczki wieczorem lekkie to wszystko.a mam pytanie,czy wy tez macie co 2 tyg wizyte u gin??bo ja juz tak co 2tydzien chodze od poczatku stycznia.

Moja też ciągle broi :-)
Najgorsze jest jak przesuwa stópki lub rączki - bardzo bolesne :baffled:
A dzieci ponoć najbardziej uspokajają się tuż przed porodem :happy:

Niestety moj synek to bardzo spokojne dziecko,tez bym tak chciala zeby kopal jak wasze dzieciaczki.jak rano delikatnie kopnie i jeszcze ze 2 kopniaczki wieczorem lekkie to wszystko.a mam pytanie,czy wy tez macie co 2 tyg wizyte u gin??bo ja juz tak co 2tydzien chodze od poczatku stycznia.

Elza74 (Ty NOCNY MARKU :-D ) ja teraz też mam przyjść za 2 tyg. (tzn. teraz juz za tydzień) bo powiedziała, że jak mi twardnieje brzuch to lepiej częściej kontrolować. Wcześniej chodziłam mniej więcej co 3tyg. Podejrzewam, że ta wizyta 14go lutego to juz będzie chyba ostatnia przed wysłaniem mnie do szpitala na CC....

Malaga jak sie tak rozpycha to chyba znaczy ze rosnie i ma malo miejsc w brzuchu ,dlatego tak to mocno czujesz

no to super napewno juz o kilogram wiekszy jest:tak: :-)

on pewnie ma juz malo miejsca w brzuchu i zaaz brzucho sie powiekszy :tak:
No w ten kilogram to nie wierzę ;-) Ale żeby chociaż pół kilo przybrał na wadze.. To by znaczyło, że rośnie, tyle, że wolniej..

A propos rozpychania - gdzieś wyczytałam, że pod koniec ciąży to dzieci sie niby mniej ruszają właśnie daltego, ze im za ciasno a mój , podobnie jak u Malagi wierci się i wypycha jak najęty. Wczoraj czułam coś małego wystającego, nie wiem czy to jakieś palce czy co...? Bo kolano to raczej większe by było.... Czasem żałuję,ze brzuch nie jest przeźroczysty ;).
Też słyszałam :tak: I u mnie się nie sprawdziło :-) Tyle że teraz nie czuję kopniaków (bardzo rzadko w każdym bądź razie), a czuję jak mały się przesuwa, przeciąga, przekręca :tak:

Mój synuś też sie ostatnio bardzo wierci i wypina, aż skóra boli:baffled: , w jednym miejscu to mi chyba coś naciągnął bo od kilku dni przy dotyku czuję dyskomfort:szok: . No i tak jak juz wspominałam a niedługo sie napewno potwierdzi - czuje, że jest WIELKI:szok: :-D . 12 lutego mam wizytę, zobaczymy.:tak:

reklama
Do góry