reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki rosną ;)

Ja sie trzymam kalendzrza co od midwife dostalam.gdzie nie zajrze jest inaczej wiec trzymam sie tego ktory mi najbardziej pasuje, tzn przewazniejest pod reka:tak:
tam siudny miesiac zaczyna sie 25 tydzien wiec juz siudmy zaczelam i tak tez ludziom mowie "poczatek 7 miesiaca"

reklama
to prawda
ale jak sie jakiś laik zapyta i mu sie odpowie w tygodniach to marszczy czoło i nie wie o co chodzi
czy 25 tydzien to poczatek ciazy, czy koniec :eek::baffled::szok::-D

to prawda
ale jak sie jakiś laik zapyta i mu sie odpowie w tygodniach to marszczy czoło i nie wie o co chodzi
czy 25 tydzien to poczatek ciazy, czy koniec :eek::baffled::szok::-D

to fakt
bardzo latwo jest zorientowac sie czy rozmowca mial wczesniej do czynienia z ciaza czy nie
jesli mial to zawsze mnie pyta - "ktory to tydzien ciazy"
jesli nie to - "ktory to miesiac" :-)

wczesniej nie zwracalam na to uwage, nawet sama pytalam sie kolezanek o miesiace...a teraz jestem madra hehe ;-) :-p

JA tak samo . jak ktos mi wczesniej odpowiadal w tygodniach to tez pytalam o miesiac.I nawet nie wiedzialam ze w ciazy to 40 tyg sie chodzi

Sama ciemna masa bylam w tym temacie wiec potrafie sobie innych wytlumaczyc i ulatwiam im zlokalizowanie wieku mojej ciazy mowiac koniec 6 , poczatek 7. zalezy gdzie ucho przylozyc:tak:

no to dziewczyny gratuluje 100dniowki.
mi za 2 dni 90cio dniowka stuknie.

ale wiecie co staram sie jak najzadziej patrzec na suwaczek i wtedy jak milo jak widze ze juz prawie 90 dni zostalo:tak:

a jak patrze to mi tak sie dluzy.
wlasnie wczoraj , przy okazji jak nasipaslyscie o waszej malej rocznicy to ja sie milo zaskoczylam swoja mala rocznica prawie 90 dni;-) {92}

reklama
ja bym chciala zeby byl juz tak chociaz z 34 tydzien...spokojniejsza bym byla :happy:

a to jeszcze 6 tygodni czekania :rolleyes:
mam nadzieje, ze szybko zleci ;-)

Do góry