reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki rosną ;)

reklama
ja mam ciagle wrazenie ze jakos mi urosło brzucho ... mierze... i nic... nadal 98-99 :/ halucynacje mam :) .... a ostatnio to nawet mialam wrazenie ze schudlam bo jakos porcięta mi zjeżdzają z dupencji

Hej dziewczyny! Jak sie ogolnie czujecie? Jak malenstwa? Czy Wasze pociechy tez tak szaleja? Ja mam ciagle bulgotanie, plywanie, czasami to przez caly dzien az boli bo wiekszosci to w tym samym miejscu. Jest strasznie ruchliwe. Od 6 rano do tej pory daje mi popalic, ech ciezko.
A tak w ogole to ja juz zglupialam co do miesiaca, w ktorym jestem:(
Bo wg kalendarza normalnego to jestem w trakcie 6 m-ca a wg kalendarza ciazowego to zaczal sie 7.......i badz tu madry:szok: Zaczynam zalowac, ze nie mam meza ginekologa :-D

Agutek - zgadzam sie ale mam takie wydanie specjalne Oliwi gdzie jest napisane, ze np. od 25-28 tygodnia to siodmy miesiac wiec... Nie licze oczywiscie co do dnia bo tego to i tak sie nie da okreslic bo ostatni okres jaki mialam to byl dziwny wiec zaplodnienie moglo byc wczesniej, ale chodzi o sam fakt. Wczoraj liczylam z nudow no i dla potwierdzenia kazdy m-c po 28 dni i w sumie sie zgadza wszystko. Pogmatwane strasznie ale coz i tak wszystko jest wielka niewiadoma.
A odbiegajac od tematu to macie tez takie bole pepka? Mnie rozrywa strasznie jakby ktos mnie kul kijem od srodka, wykonczyc sie mozna ech.

to zalezy jak sie bedzie liczylo
jesli przyjmie sie, ze wlasnie co 28 dni nastepuje kolejny miesiac to faktycznie tak bedzie...ale wtedy pod koniec ciazy mowisz, ze jestes w 10 miesiacu ciazy...jak dla mnie brzmi to troszke dziwacznie ;-) a juz szczegolnie dla ludzi dla ktorych temat ciazy jest troszke obcy

przyjelo sie, ze mowimy o 9 miesiacach ciazy i wtedy nie liczymy miesiac co 28 dni, ale srednio co 4.5 tygodnia
ja mam ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" gdzie podaja, ze 7 m-c zaczyna sie w 27 tygodniu, takze sa takie male kilkudniowe rozbieznosci w roznych zrodlach

ja zawsze patrze na moj suwaczek - pierwszy wlasnie pokazuje ciaze 9 -miesieczna, a ten drugi wg tzw. miesiecy ksiezycowych i np. wg niego jestem juz w 8 miesiacu :happy:

nie biore jednak go pod uwage tylko ten pierwszy;-)

mnie pepek nie boli, ale za to od 2 dni strasznie mnie w prawej pachwinie cos kluje niezaleznie czy siedze, leze czy chodze...okropny bol :baffled:

Temat morze ale dobrze, ze sa tygodnie bo te miesiace to i taki i owaki a jednak tydzien to tydzien, tego juz sie nie da pomylic :-D

reklama
Do góry