W ogóle byłam wczoraj u nowej endokrynolog i brzmiała całkiem sensownie. Powiedziała że mam zwiększyć dawkę metmorfiny do 1500 (biorę 1000) żeby wspomóc regulację cykli. Mówiła że IO podwyższa jakiś hormon, tylko zabijcie mnie bo nie pamiętam jaki, androgeny? Estrogen? W każdym razie przez to mogą być zaburzone cykle, np wydłużone, jak jest u mnie. I tak sobie myślę że może o to tu chodzi... Przed pierwszą ciążą nie miałam IO, teraz w listopadzie wyszło że mam, może stąd te długie cykle po prawie 50 dni i owulacja po 30dc?
Lekarka do tego sympatyczna, powiedziała że w ciąży mam od razu przyjść i życzy mi żebym szybko musiała do niej wrócić
Tylko raz miałam monitoring takiego długiego cyklu po stymulacji (dwa długie miałam naturalnie, a dwa na stymulacji, ale pierwszy miałam jednak się nie starać więc nie było monitoringu).
Na USG cały czas nie było pęcherzyka dominującego, robiłam co tydzień. Dopiero w 30dc pojawił się pęcherzyk 16mm, dwa dni później miał 19mm, 4 dni później już było ciałko żółte.
Ojej kochana jesteś! Ciekawa jestem czego się dowiedziałaś
Kraków - 50 zł za wizytę. Sama byłam w szoku że tak mało, i chyba nawet jakbym zmieniła lekarza to bym monitoringi chciała robić tu gdzie obecnie :d
Ja kojarzę że już dawno pisałaś o tym planie, ale nie komentowałam bo się nie znam czy to ma ręce czy nogi. W każdym razie jakbyś jednak brała clo to zwykle 10-11dc trzeba robić monitoring, więc na Twoim miejscu bym się wybrała.