reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
Hej Dziewczyny,
Milo popatrzec na 1 stronie ze kilka z Was wysikalo 2 kreski :-)) super.

A mam pytanie czy jak robicie testy owu to czy te kreski na testach są wyraźne czy nie? Czy która z Koleżanek zaciążyła przy bladych testach?
Qurcze ja chyba nie mam O. Testy prawie białe, a temp wskazuje/już 3 cykl jak mierze/, że powinna być
Ja tak miałam w 1 ciąży. Testy blade caly cykl, w 33 dniu czekalam na okres i zrobilam test tak totalnie z doopki i wyszla 2 kreska. Więc jak widac, można. Chociaż to pewnie nie jest reguła a raczej przypadek.

No to tak:
24 lutego miałam wizytę był to 14dc( wtedy mniej więcej miałam przyjść) ciałko żółte było także owulacja była.
Na poprzedniej wizycie wspomniał że możemy poprzestawiać cykl żeby te dni były wtedy co partner będzie ( rozmawiałam z nim na ten temat że jest taka sytuacja ).
I właśnie na tej wizycie zapytałam czy można tak zrobić bo nie zgrywamy się z partnerem No i ustalił taki plan:
Od pierwszego dnia okresu czyli był to 9 marzec do 28 marca mam brać tabletkę antykoncepcyjna (Kontracept).
Po odstawieniu powinno być krwawienie.
I jak się pojawi to 2-5 dnia cyklu brać po 1 tabletce (Clostilbegyt).
I według niego 10-11 kwietnia powinna być owulacja.
Wypowiem się, bo jestem w takiej samej sytuacji życiowej jak Ty. Partner pracuje w delegacji. Moja ginekolog oczywiście poinformowana o tej sytuacji i nie miała żadnego takiego pomysłu. Dla mnie, tak jak dla dziewczyn, pomysł z tabletkami antykoncepcyjnymi na chwile to jakiś kuriozalny pomysł. A czy lekarz wziął pod uwagę całkowite rozregulowanie cyklu po braniu tabletek? Czy, odpukać, cykl bezowulacyjny?
Zmieniłabym lekarza.
Być może pisałaś i przeoczyłam, jak często partner jest w domu?

Wypowiem się, bo jestem w takiej samej sytuacji życiowej jak Ty. Partner pracuje w delegacji. Moja ginekolog oczywiście poinformowana o tej sytuacji i nie miała żadnego takiego pomysłu. Dla mnie, tak jak dla dziewczyn, pomysł z tabletkami antykoncepcyjnymi na chwile to jakiś kuriozalny pomysł. A czy lekarz wziął pod uwagę całkowite rozregulowanie cyklu po braniu tabletek? Czy, odpukać, cykl bezowulacyjny?
Zmieniłabym lekarza.
Być może pisałaś i przeoczyłam, jak często partner jest w domu?
Co 3 tygodnie ma zjazd na cały tydzień jest w domu.

Ja tylko przypomnę, że mamy tu dziewczyny, które przez branie tabletek antykoncepcyjnych straciły swoje naturalne owulacje
Nie ma co demonizować tak i straszyć trochę nad wyraz. Dziewczyna X ma jakies choroby a dziewczyna Y nie lub ma inne, jedna bierze anty 10 lat bez przerw, druga 5 lat z przerwami.... na jedną coś wplynie negatywnie na drugą nie. Jest tu milion dziewczyn, co na wlasną rękę coś robią i przeprowadzają na sobie doswiadczenie, jedna wyjdzie z tego bez niczego a drugiej moze sie3 cos przydarzyć. Nie ma co stresowac dziewczyny tak na wszelki wypadek.

reklama
Do góry