reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

@anyżowe_love może chce Cię zobaczyć na początku cyklu, żeby ocenić jajniki nim wystartują hormony 🙂
są teorie, że stymulacja przy własnej owu podnosi szanse zapłodnienia
@Aczkolwiek@to_na_pralkę mialam klasyczną drożność, bolało przez chwilkę. Tu znów spotkalam się z tym, że klasyczna wg niektórych lekarzy jest lepsza, bo kontrastem można przepchnąć- ja tak miałam.

reklama
A ja jeszcze wrócę do tematu fabryk. Mieszkam w mieście gdzie fabryk jest bardzo dużo. Samoloty, broń, panele, BRW itd. ale mamy też fabrykę Zielonej Budki 😏 przy niej stoi sklepik, w którym można kupić lody jakich nie kupicie w sklepach plus te same co w marketach ale ceny niższe. Czasem są lody po 10 groszy 😁

No pewnie, ze nie. Skąd takie przypuszczenie 🧐😔?
Wszystkie Staraczki to dla mnie super hiper wymiataczki.

Dzisiaj byłam na wizycie u gina, dostałam skierowanie na drożność. Ae on wciąż utrzymuje, ze to u mnie kwestia metaboliczny-hormonalna, czyli schudnąć, pilnowac diety z niskim ig najlepiej i zajdę 😅
Powiedział, ze on woli drożność HSG a nie sono?
Jeszcze raz Koleżanki, które miały:
- jak wyglada jedno i drugie
- czy boli
- czym się różnią w sumie
Mnie jakoś dziwnie ciągnie dol brzucha, w ogóle znów nie bolą cycki, kurde każdy cykl inny.
Miałam zwykłe hsg bez znieczulenia. Bolało w uj. Myślałam, że tam zemdleje z bólu aż pielęgniarka mi zimny okład zrobiła 🙈 ale po wszystkim ból minął i krwawiłam kilka dni

Dziewczyny z mutacją mthfr, jaki kwas foliowy metylowany polecacie? Ja teraz biorę prenatal uno czyli połączony, ale zastanawiam się nad naturell folian bo tam jest sam metylowany 🤔
ja obecnie biorę na receptę, później tylko metyle ale to też kwestia, że tak lekarz mi zalecił

To czego tam w tej fabryce nutelli nie wolno strącić, bo zwolnią?? 😁
Think Give Up GIF by Boomerang Official

A ja jeszcze wrócę do tematu fabryk. Mieszkam w mieście gdzie fabryk jest bardzo dużo. Samoloty, broń, panele, BRW itd. ale mamy też fabrykę Zielonej Budki 😏 przy niej stoi sklepik, w którym można kupić lody jakich nie kupicie w sklepach plus te same co w marketach ale ceny niższe. Czasem są lody po 10 groszy 😁
zazdro w kosmos! kocham lody całym rokiem, byłabym tam codziennie 😍

@anyżowe_love może chce Cię zobaczyć na początku cyklu, żeby ocenić jajniki nim wystartują hormony 🙂
są teorie, że stymulacja przy własnej owu podnosi szanse zapłodnienia
@Aczkolwiek@to_na_pralkę mialam klasyczną drożność, bolało przez chwilkę. Tu znów spotkalam się z tym, że klasyczna wg niektórych lekarzy jest lepsza, bo kontrastem można przepchnąć- ja tak miałam.
Dziękuję 😘

reklama
Dziewczyny z mutacją mthfr, jaki kwas foliowy metylowany polecacie? Ja teraz biorę prenatal uno czyli połączony, ale zastanawiam się nad naturell folian bo tam jest sam metylowany 🤔
Ja też biorę prenatal, jak się dowiedziałam o mutacji to kupiłam z Aliness kompleks witamin b który miał w składzie też kwas foliowy ale potem gin mi powiedziała że to za dużo, dopiero w ciąży mam brać 800mg (bo 400 w prenatal i 400 w aliness bodajże).
Biorę puerię wcześniej prenatal. Ale lekarz mi mówił, że musi być dodatkowo zwykły kwas foliowy przy mutacjach żeby "przepchał" ten metylowany. I mi jeszcze przepisał kwas foliowy 5mg
Ciekawe bo na jednej grupie staraczkowo-poronieniowej na FB jedna babeczka szerzy teorię jakiejś dietetyk klinicznej, że właśnie nie wolno mieszać formy syntetycznej z metylowaną bo ta pierwsza utrudnia wchłanianie. Ale przeszukałam pół internetu żeby znaleźć naukowe potwierdzenie i nic nie znalazłam.

Do góry