reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Hej, przepraszam że tak z doskoku, ale dużo się u mnie dzieje. Wczoraj byłam na wizycie - 7+4, 13mm bejbika z serduszkiem 🥰 gin powiedziała że trzeba przyjrzeć się jeszcze jajnikowi za 2tyg, niby coś tam widzi ale sama nie wie co... Na 13.09 mam umówione prenatalne.
Piszecie że zanikają Wam objawy - mam to samo, oprócz chęci spania niespecjalnie czuje inne objawy...;)
Mam jeszcze pytanie czy Wy i Wasi partnerzy chcecie znać płeć przed urodzeniem? Ja bardzo chce, ale mój mówi że chciałby niespodziankę do dnia porodu... Jak to u Was wygląda?
Chcemy poznać płeć, ja przewiduje dziewczynkę a Mąż chłopczyka :) może na prenatalnych lekarz coś zobaczy, na to liczę

reklama
Hej, przepraszam że tak z doskoku, ale dużo się u mnie dzieje. Wczoraj byłam na wizycie - 7+4, 13mm bejbika z serduszkiem 🥰 gin powiedziała że trzeba przyjrzeć się jeszcze jajnikowi za 2tyg, niby coś tam widzi ale sama nie wie co... Na 13.09 mam umówione prenatalne.
Piszecie że zanikają Wam objawy - mam to samo, oprócz chęci spania niespecjalnie czuje inne objawy...;)
Mam jeszcze pytanie czy Wy i Wasi partnerzy chcecie znać płeć przed urodzeniem? Ja bardzo chce, ale mój mówi że chciałby niespodziankę do dnia porodu... Jak to u Was wygląda?
Zdecydowanie chcemy wiedzieć :D w poprzednich ciążach na prenatalnym już na 100% miałam potwierdzoną płeć - chłopcy, a Pani Dr udowodniła pokazując siusiaki 🤭

Dzisiaj jakaś słaba jestem posiedziałabym jeszcze pod kocykiem, ale trzeba sie zbierać do pracy. Dobrze, że pogoda ma być coraz lepsza, mam nadzieję na przypływ energii :)

Hej ja tak mialam. Nagle plamienia sie pojawily. Brqzowo jasne i malo a potem brazoowo ciemne i brzydkie to polecialam na kontrole do gina. Okazalo sie ze mialam krwiaka i ze to on. I wlasnie lekarz mi powiedzial ze pewmke cos dzwignelam za mocno soe nacoagmelam alno ze stres. Teraz mam liteine i duohaston. Plamienia juz prawie nie mam. Takze spokojnie i jakby co zawsze mozna sprawdzix u innego gina.
Ja byłam 31.07 na kontroli to nic nie było żadnego krwiaka czy nadżerki tylko cytologię mi zrobiła. Liczę że to nic groźnego

Ktoś tu ostatnio pisał o bólu zęba, mam nadzieje, ze wizyta pomogla. Warto pamietac, ze dla kobiety w ciazy najbezpieczniejsze jest leczenie stomatologiczne w II trymestrze. Niestety dziasla reaguja na burze hormonow i ich stany zapalne sa w ciazy czestsze, dlatego higiena powinna byc dokladniejsza.

Dziewczyny, mąż właśnie wyciągnął u mnie kleszcza... myślicie, że mam podejmować jakieś dodatkowe kroki czy wystarczy obserwować to miejsce?
Obserwuj miejsce, jak za kilka dni pojawią się kręgi to koniecznie antybiotyk. Jak się nie pojawią to możesz za kilka tygodni zrobić badania krwi na boreliozę ale szanse na zarażenie są wbrew pozorom bardzo małe. Pozdrawiam z krainy kleszczy, w te wakacje z rodziny wyciągnęłam już 8 🙄 Mnie też wybitnie lubią...

reklama
Ok, dzięki dziewczyny 😘 mąż go dokładnie usunął i nic nie zostało w środku, ale na pewno go drapałam w nocy nie widząc co to jest...

Do góry