reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny powoli nadrabiam zaległości, od poniedziałku Was nie czytałam. Ja wczoraj po wizycie. Lekarz dał nadzieję. Powiedział że na pierwszej wizycie się martwił A teraz wyniki lepsze. Najważniejsze że dziecko rozwija się prawidłowo. Założył kartę ciąży. Potwierdził termin na 11 marca tak jak mi aplikacja pokazywała. Dał Luteinę 200 mg mam stosować 2 razy dziennie bo progesteron delikatne spadł. Kolejna wizyta dopiero 30 sierpnia. Bardzo długo 4 tygodnie czekania. Na 28 umówilam się na prenatalne. Wszystko mi wytłumaczył, najpierw będę miała pobierają krew, potem usg. Jak to powiedział mój lekarz z racji młodego PESEL te badania będą mi przysługiwać na NFZ.

reklama
Ja wczoraj poszłam na spacer (staram się dobijać do 7/8km). W trakcie poczułam takie ciągniecie, a wręcz rozrywanie, że panika i zawrotka do auta. Bóle menstruacyjne, ok, zdarzają się. Ale to było dziwne. Promieniowało aż do cewki. I teraz się zastanawiam, czy to tak już czasem sobie będzie, czy to kwestia 7-krotnie przekroczonych norm na bakterie w moczu 🤷🏻‍♀️
Ja wczoraj niewiele zrobiłam, bo tylko kręciłam się po domu i też miałam takie jedno ukucie po południu. Aż zdrętwiałam na chwilę.. Później położyłam się na fotelu z podnóżkiem, kocykiem i leżałam tak aż do nocy. Na szczęście dzisiaj lekarz. Moim celem było minimum 10 tyś kroków dziennie, ale widzę że są dni w których to brzmi wręcz abstrakcyjnie 👀

Plus jest taki, że mąż się doedukował z pasów i adapterów i według ekspertów adaptery to zło. W trakcie wypadku wprost miażdżą nogi. Powinno się używać pasów i co lepsze, zapinać je dość standardowo. To na co powinnismy zwracać uwagę, to aby pas poprzeczny przylegał do klatki i ramienia i przebiegał przez mniej więcej jego środek, natomiast pas biodrowy był pod kolcami biodrowymi, prawie na nogach, ale wciąż jeszcze nie. To zapewnia możliwie wysokie bezpieczeństwo dla bejbika i nic nam nie zmasakruje
Dzięki Ci za to info! ✊🏻 Właśnie rozmawialiśmy o tym z mężem po ostatniej akcji z krwawiącym brzuchem po zastrzyku (akurat na miejsce gdzie jest pas bezpieczeństwa trafiło). I patrzyłam na te adaptery 😅

Ja wczoraj niewiele zrobiłam, bo tylko kręciłam się po domu i też miałam takie jedno ukucie po południu. Aż zdrętwiałam na chwilę.. Później położyłam się na fotelu z podnóżkiem, kocykiem i leżałam tak aż do nocy. Na szczęście dzisiaj lekarz. Moim celem było minimum 10 tyś kroków dziennie, ale widzę że są dni w których to brzmi wręcz abstrakcyjnie 👀
Rozumiem, mnie dzisiaj tak dojeżdżają mdłości. Cieszyłam się, ze ciąża bez echa w tym zakresie, ale chyba jednak nie 😞Idealnie przed moim pięknym i długim urlopem(3 tygodnie jak od linijki) 😢

Dziewczyny które mają mdłości... Powiedzcie czy u Was też czasem jest tak że są i nagle znikają i znów się pojawiają?
taak ja tak mam, zalezy to u mnie od dnia, wczoraj np mdlosci mialam ale nie az tak duze, zrobilam sobie nawet popcorn i zjadlam caly 😁 a jak mi bylo dobrze 😂 za to zjadlam przed spaniem 3 kostki czekolady i juz bylo mi mega zle. Zauwazylam tez ze zle reaguje na zapach mydla w plynie jakie mamy w lazience i na gaziki z alkoholem jak odkazam skore przed zrobieniem zastrzyku, czasem sie wstrzymuje zeby nie zwymiotowac na lozku.

reklama
Kochane witam się z Wami po wizycie.. Otóż mamy naszego maleńkiego kropeczka serduszko bije wszystko zgadza się z dniem ostatniej miesiączki dzisiaj 6+1 .. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Dostałam leki ze względu na wczesniejsze poronienie bo to musi być profilaktycznie i lek na mdłości ❤ tak bardzo się cieszę z naszego maluszka! 🥰😍dziękuję za kciuki ❤

Załączniki

• IMG_20230803_104234.jpg
    IMG_20230803_104234.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 72
Do góry