AnnaK.
Fanka BB :)
ja tam dmucham na zimne, kot nie wychodzi,ale chodzi na balkon itp. tam mógł być jakiś ptak czy inne cudo lub pies mógł coś przynieść czy nawet my na butach. Ale tak jak mówisz, ryzyko zdecydowanie minimalne. Co nie zmienia faktu, że nie musze sprzątaćAle to też zależy, tak jak moje koty są niewychodzące i nigdy nie były, kupione ze sprawdzonej hodowli, zadbane, czyściutkie, nie jedzą surowego mięsa, to wiem że na 100% z ich strony mi nic nie grozi.
Tym samym to ryzyko zarażenia się toksoplazmozą ograniczyłabym tylko do kotów wychodzących
W sumie trochę się dziwię, że nigdy nie przeszłam tego. Miałam kontakt w dzieciństwie z kotami wychodzącymi, półdzikimi itp. bawiłąm się w ziemii etc.
Super! Leżcie grzecznie i korzystaj z odpoczynku.Dziewczyny, jest serduszko, bije ładnie nie ma krwiaka więc możliwe że plaminie od oczyszczania się go. Ciąża rowniotko jak z OM 6t5d zarodek 8mm. Wychodzę dziś! Leżenie plackiem 2 tygodnie w domu.
ooo to prawie tak jak ja. wczoraj miałam 8+2 i 1,8 cm, czyli pewnie już zbliża się powoli do 2 cm <38+3 a dziś aparat określił na 8+4
dziś czuję się odorbinę lepiej, może zbieg okolicznosci - wczoraj zjadłam pora, cebulę, rybęCzytałam jakiś czas temu, że dietą przed ciążą można zmniejszyć prawdopodobieństwo nudności i wymiotów w ciąży. Kobiety, które jadły wiecej ryb, owoców morza, warzyw cebulowych i piły dużo wody znacznie rzadziej cierpią z powodu takich dolegliwości. Starałam sie do tego stosować i odpukać na razie nie mam takich problemów. Może którejś z Was przyda sie to w kolejnej ciąży
wczoraj namawiałam męża żeby poszedł był oczywiście chętny ale kiedy uświadomiłam go ze to nie będzie badanie przez powłoki brzuszne to jednak zrezygnował powiedział że następnym razem
ja się upewniałam zanim poszłam z moiml tłumaczyłam co to za badanie, jak itp. NIe zrazil sięja chodze sama, moj maz nie chce isc ze mna, chcialam go wyciagnac na prenatalne ale jak powiedzialam ze to bedzie trwalo ponad godzine to powiedzial ze to nieee, jak bedzie krotsza wizyta i dzidzius juz wyrazny to moze wtedy narazie stwierdzil ze by widzial tylko plamy na ekranie
czyli mam za tłusty brzuszek hahaha bo nie miałam przez powłokiTak sama się zdziwiłam, nawet już się chciałam rozbierać, a doktor mi mówi, że jestem szczuplutka to już powinno być wszystko ładnie widać przez brzuch. A byłam dziś na fundusz, trochę gorszy sprzęt, ale wszystko było pięknie widać