reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Dzisiaj wizyta na 12.20 wy też chodzicie z mężami. Bo już chyba można poprzednia ciąża była za czasów covidu i mąż nie mógł iść ze mną...Ale się cieszę i denerwuje dziś z om wychodzi 8+5
ja chodze sama, moj maz nie chce isc ze mna, chcialam go wyciagnac na prenatalne ale jak powiedzialam ze to bedzie trwalo ponad godzine to powiedzial ze to nieee, jak bedzie krotsza wizyta i dzidzius juz wyrazny to moze wtedy 😁 narazie stwierdzil ze by widzial tylko plamy na ekranie 😂

Mój też wystawił oczy jak mu powiedziałam jak wyglądało pierwsze badanie 😅 ostatnio był ze mną, ale czekał przed gabinetem i mam wrażenie, że się bał że lekarz go zawoła do środka 😃 też powiedział, że jak będzie już to normalne USG to bardzo chętnie 😅
A jak wyszłaś to pewnie zadawał pytania? 😁😁 ja wczoraj powiedziałam że gdyby ze mną tam wszedł to by wszystko wiedział 🤷😁

Czytałam jakiś czas temu, że dietą przed ciążą można zmniejszyć prawdopodobieństwo nudności i wymiotów w ciąży. Kobiety, które jadły wiecej ryb, owoców morza, warzyw cebulowych i piły dużo wody znacznie rzadziej cierpią z powodu takich dolegliwości. Starałam sie do tego stosować i odpukać na razie nie mam takich problemów. Może którejś z Was przyda sie to w kolejnej ciąży :)
A to ciekawe 🙂 Bo to wypisz wymaluj moja dieta 😅 Mdłości mam, fakt faktem bez wymiotów (tylko jeden jedyny raz na samym początku mi się zdarzyło). Może sobie nieświadomie pomogłam 🙃

reklama
Dzisiaj wizyta na 12.20 wy też chodzicie z mężami. Bo już chyba można poprzednia ciąża była za czasów covidu i mąż nie mógł iść ze mną...Ale się cieszę i denerwuje dziś z om wychodzi 8+5
Najpierw to bym jakiegoś męża musiała znaleźć 😜
Chodzę sama, bo partner kierowca ciężarówki i widujemy się tylko w weekendy ☺️ ale ja tam wole sama, jego gadanie "wszystko będzie dobrze" tylko mnie denerwuje 🤷

Do góry