reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Rozumiem ale spokojnie jak już coś widziała to dobry znak w poniedziałek jak pójdziesz to już przy takiej becie musi być widoczny bardzo dobrze. Niby mówią, że już przy becie powyżej 1000 powinien być widoczny pęcherzyk ale beta cały czas wzrasta no ale u lekarza byłaś rano wiec wcale takiej wysokiej nie musiałaś mieć 😊
No mam nadzieje :)

reklama
No ja u mojej siostry zawsze byłam, chociaż przy ostatnim dziecku był zakaz odwiedzin to jakoś się udało 😅 ale ona mi kazała przychodzić.
U mnie za to wycieczki prawie były 🙈 ale w sumie większość była mile widziana 😏
ja się wycieczek nie spodziewam, nie pochodzę stad, więc nie ma kto się zlecieć bez pozwolenia :p jedyna rodzina, którą tu mam uszanuje jakkąkolwiek decyzję. Po teściach nie spodziewam się niezapowiedzianych wizyt, chyba że mnie zaskoczą :D

jak tak teraz sobie wspominam, jak naaaaaście lat temu kuzyn wziął z zaskoczenia nas do swojej żony po porodzie. NIe mam pewności, czy jej te odwiedziny odpowiadały :D

No to myślałam, że ja tu z najmłodszą ciąża 😝 ja dziś 5+0 i czeeekam na wizytę 😅

No to tydzień po mojej pierwszej wizycie i będziesz już tyle widziała 🥹

O to najbliżej siebie mamy termin 😁

No ja u mojej siostry zawsze byłam, chociaż przy ostatnim dziecku był zakaz odwiedzin to jakoś się udało 😅 ale ona mi kazała przychodzić.
U mnie za to wycieczki prawie były 🙈 ale w sumie większość była mile widziana 😏

U nas prenatalne I trymestr 250 zł samo USG, 400 z pappa. II i II trymestr 400zł. W moim mieście tylko w jednym miejscu robią prenatalne, chodziłam tam w pierwszej ciąży, w sumie mój wtedy lekarz prowadzący też tam pracuje i inny podobno najlepszy w okolicy i u niego raz miałam prenatalne było ok (chociaż miałam go przy porodzie i był strasznym gburem 🫣).
Ja narazie idę na wizytę na NFZ bo mam problem wybrać lekarza prywatnie… no i u nas jest jeden szpital więc tam będę rodzić.
A widzisz :)
A to pierwsza wizyta będzie?Czy już miałaś usg?

Tak wiem, mam to w pakiecie. Natomiast skoro znalazlam spoko lekarkę to na razie spróbuję tam. Zwłaszcza że wtedy bez problemu z badaniami. Z prywatnego bym musiała potem kombinować z przepisaniem na lixmed skierowan. Chociaż mam dziwne przeczucie - a może to myślenie życzeniowe- że będą bliźniaki. Wtedy nie wiem, czy luxmed ogarnie ;)
U nas większość dziewczyn chodzi po badania do LuxMedu i skeirowania itp i zanosi na wizyty prywatne. a wtedy każdą wizytę u swojej lekarki masz 70% taniej ;)
Ja będąc jeszcze pod kontrolą endokrynologa od 4ch lat prawie co m-c chyba bym zwariowała jakbym nie robiła tych badań w LuxMedzie :)

U nas większość dziewczyn chodzi po badania do LuxMedu i skeirowania itp i zanosi na wizyty prywatne. a wtedy każdą wizytę u swojej lekarki masz 70% taniej ;)
Ja będąc jeszcze pod kontrolą endokrynologa od 4ch lat prawie co m-c chyba bym zwariowała jakbym nie robiła tych badań w LuxMedzie :)
Tylko wiesz, ja "swoja" ginekolog też mam w luxmedzie. Poradnia do której chodziłam.przy staraniach ciąż nie prowadzi. Chociaż ide tam na kontrolę i w sumie zobaczę. Ale jak coś to to i tak nfz.

reklama
Do góry