reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Ja tak bardzo bardzo wstępnie myślałam o Siemiradzkim albo Uniwersyteckim.
o uniwersyteckim mi lekarz wspomniał odnośnie badan prenatalnych, ale zapisałam się na wielickiej, bo tam są popołudniowe godziny. w siemiradzkim siostra rodziła, muszę podpytać o wrażenia

To wiesz, ja jestem dzisiaj 4+0 🤣🤣🤣
szybko zleci ;)
Uniwersytecki polecam z całego <3
Ja mam blisko do Żeromskiego i myślami tam błądzę myślami. Plus miałam tam praktyki i porodówka wygląda bardzo spoko.
ten szpital znam tylko z soru i neurologa, w sumie nie narzekałam ;) tylko dla mnie to drugi koniec miasta :( mam w planach "wrócić" w okolice czyżyn/huty, ale raczej jak już Maluch będzie bardziej potrzebował własnego pokoju
Ja wstępnie myślałam o Ujastku, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo jest bardzo blisko teściów 🤣
tam tez robią prenatalne z tego co wspominał lekarz. Obawiasz się, że teściowie wpadną "pomóc" ? :p
Tak, ja chodzę do Luxmed i Pani mi wypisała skierowanie na prenatalne na NFZ. Z racji wieku :|
kto by pomyślał, że już dostajemy skierowania "na wiek" :p
ja mam 16 sierpnia prenatalne🙈
to juz lada moment!! :)
W sensie luxmedu? Wadowicka, puszkarska albo tischnera to moje rewiry ;)

:) moj pakiet luxmedu niestety nie obejmuje, a szkoda, bo mamblisko na czerwone maki.
Tez mam upatrzonego. Mialam.2 ginekolog na liście i wlasnie do jednej mam umówiona wizytę. Ale ciężko jest z terminami do tych fajnych....
a ja nie miałam upatroznego. Tzn miałam jednego upatrzonego kogo nie chce :p trafilam przypadku przez opieke medyczna i poki co mi odpowiada.

Oj bardzo. Ale po ostatnich przejściach stwierdziłam, że albo się uda upolować termin, albo idę prywatnie. Bo to nie na moje nerwy!
Pamiętajcie że w Luxmedzie jest coś takiego jak Swoboda Leczenia gdzie można iść prywatnie i oddają od 70 do 100% kwoty. Tylko zależy to od pakietu jaki ma się wykupiony.

reklama
Troszkę tak, że będzie ich kusić aby złożyć nam wizytę 😂 A ja raczej nie chciałabym mieć żadnych odwiedzin w szpitalu 😅
no nie dziwię się :) ja u siostry nie byłam, wpadłam z wizytą, jak zaprosiła. Z drugiej strony koleżanka życzyła sobie wizyty w szpitalu. grunt to się dostosować do potrzeb młodej Mamy :)

Do góry