reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Ja nie mam żadnych objawów 🤷 ani wymiotów, ani nudności, ani nic. Cycki raz są bolesne a raz są flaki 🙈 mam nadzieję,że to nic złego... USG w piątek. Kompletnie się nie czuje jakbym była w ciąży... Do tego doszły mi problemy ze snem... Ziewam przeokrutnie a jak się położę to nie mogę usnąć ..
I dobrze, tylko się cieszyć :) chociaż prawda jest taka, że w każdej chwili coś się może pojawić. U mnie np. Zniknęła chęć na słodkie, nie podjadam nie szukam, co mi się zaczęło w pierwszej ciąży 😅 a teraz No przechodzę obojętnie więc ogromny plus, chociaż się zastanawiam czy to ciąża czy to, że pierwszy posiłek jem ok 12 dopiero i jakoś lepiej ten plan jedzenia mi się rozkłada. Pewnie z biegiem ciąży tryb jedzenia mi się zmieni 🙈
A co do spania to ja za to codziennie w nocy się budzę, ale też nie wiem czy przez to, że mój organizm śpi na czujce, bo córka często mnie woła w nocy, a właśnie ostatnio śpi do rana w spokoju i ja się budzę przez to, że coś nie tak 😅 czy to przez ciąże 🤪

reklama
Proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 8.08 :)
Bajdełej wolałabym, żeby nie wpisywał wieku cięży z wczesnego usg (planowane właśnie na kolejnej wizycie) bo jak widzę po Was, to jest ona zawsze młodsza niż kalendarzowa, a mi się kończy umowa 31.08 i zgodnie z kalendarzową mam 2-dniowy zapas i jestem bezpieczna 🙈 A tak, czuje że będzie dupa i bezrobocie 😂🙈

Proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 8.08 :)
Bajdełej wolałabym, żeby nie wpisywał wieku cięży z wczesnego usg (planowane właśnie na kolejnej wizycie) bo jak widzę po Was, to jest ona zawsze młodsza niż kalendarzowa, a mi się kończy umowa 31.08 i zgodnie z kalendarzową mam 2-dniowy zapas i jestem bezpieczna 🙈 A tak, czuje że będzie dupa i bezrobocie 😂🙈
wpisane! ❤️

Swoją drogą dziewczyny, możecie zerknąć na tą tabelkę z pierwszej strony i jeśli nie wpisałam waszej wizyty lub TP, to dajcie znać. 😁 Większość staram się wyłapać z waszych wiadomości, ale nie wszystkie podają info, a nie chce aby którakolwiek czuła się wykluczona. 😝

wpisane! ❤️

Swoją drogą dziewczyny, możecie zerknąć na tą tabelkę z pierwszej strony i jeśli nie wpisałam waszej wizyty lub TP, to dajcie znać. 😁 Większość staram się wyłapać z waszych wiadomości, ale nie wszystkie podają info, a nie chce aby którakolwiek czuła się wykluczona. 😝
ja mam kolejną 25.07. :)

Widzę że ja mam termin porodu na 09 a z om mi wychodzi na 08 ale pewnie i tak będę mieć później bo owulacja była dopiero 28 czerwca 😂 a okres miałam 02.06 Idę na USG tego 02.08 zobaczymy co tam wyjdzie który tydzień czy 7,8 czy 9 😂

Widzę że ja mam termin porodu na 09 a z om mi wychodzi na 08 ale pewnie i tak będę mieć później bo owulacja była dopiero 28 czerwca 😂 a okres miałam 02.06 Idę na USG tego 02.08 zobaczymy co tam wyjdzie który tydzień czy 7,8 czy 9 😂
To w razie czego pisz, będę to edytować. Jak na razie prawie każda z nas sugeruje się OM, a pewnie do prenatalnych te daty będą się jeszcze zmieniać 😁

reklama
ja to dzisiaj na chrupkach kukurydzianych jadę...
byłam wczoraj u lekarza, mówi że to 6 tydzień.. wczoraj nie mogłam wstać z łóżka tak źle się czułam - co wstałam musiałam się położyć (to przynosiło ulgę)...
dzisiaj od 10tej do 17 z 6x zwracałam... jest masakra, jakiś przełom 😢
Od 2 dni tak też mam 😢 a jak widzę mięso to odrazu mam odruch... jeżdżę z woreczkiem w torebce 😅🤣

Do góry