reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Brawo do przyzwyczajenia ja teraz 2 ciążę teraz robię zastrzyki od początku 4 tygodnia do końca ciąży. A jakie witaminy bierzecie ja postawiłam na pregne plus dobrze ja przyswajam
Ja właśnie nie wiem czy lekarz mi tych witami nie przepisał za dużo. Ogólnie chyba więcej do niego nie pójdę. Źle wyliczył ciążę, zapomniał o cytologii, źle policzyl za wizyte. I przepisał mi 3 witaminy. Falvit mama, pregna start i pregna dha. Nie za dużo? 🫣 kwasu foliowego teraz biorę x2 bo stwierdziła, że po mojej operacji trzeba. Jednak rozmawiałam z moim lekarzem co mnie operował i nie mówił nic że muszę podwójna dawkę brać.

reklama
Brawo do przyzwyczajenia ja teraz 2 ciążę teraz robię zastrzyki od początku 4 tygodnia do końca ciąży. A jakie witaminy bierzecie ja postawiłam na pregne plus dobrze ja przyswajam
ja biore mama dha premium + bo ma kwas foliowy metylowany, taka tez mi lekarz kazal i oprocz tego biore jeszcze wapn.

Trzymam kciuki za wszystkie dzis wizytujace ✊😊

Ja właśnie nie wiem czy lekarz mi tych witami nie przepisał za dużo. Ogólnie chyba więcej do niego nie pójdę. Źle wyliczył ciążę, zapomniał o cytologii, źle policzyl za wizyte. I przepisał mi 3 witaminy. Falvit mama, pregna start i pregna dha. Nie za dużo? 🫣 kwasu foliowego teraz biorę x2 bo stwierdziła, że po mojej operacji trzeba. Jednak rozmawiałam z moim lekarzem co mnie operował i nie mówił nic że muszę podwójna dawkę brać.
a nie robilas wogole cytologi w ciagu ostatnich 3 lat? Ja robilam 1.5 roku temu i jest wazna 🙂 wogole w ciazy ta cytologia jest nie miarodajna bo wymaz powinien byc pobrany z szyjki macicy a w ciazy nie da sie stamtad pobrac 🙂

To faktycznie masz trochę tych witamin 🙈 ja bym ograniczyłam branie jednych nie ma co przesadzać z taką ilością (przedawkowanie witamin jest niekorzystne). Ten lekarz to jest udany😁 🙈

Powiedział że pecherzyk odpowiada 4tydz.+2 dnZobacz załącznik 1547960
A zarodek 5+5 i że pecherzyk trochę maly. Serce bije. Mówił że na tym etapie czasem tak jest i wtedy się wyrównuje ale co mam w głowie to moje. I jak sprawdzałam usg z poprzedniej ciazy to mam zapisane na usg GS 7.3mm odpowiada 5tydz. 0dn.
Także beż sensu że 12mm odpowiada 4+2
Tak wygląda moje usg z zeszłego tygodnia.
nie przejmuj sie, moze sie pomylil w pomiarach, albo w tym co mowil? 🙂 dla uspokojenia nie chcesz isc do kogos innego na wizyte?

reklama
Witam wszystkich!
Na początku gratulacje!
Jestem tu nowa :)
OM - 13.06
bHCG 14.07 - 147, teraz 17.07 - 714 kolejna jakoś pod koniec tygodnia
wizytę mam dopiero 25.07 i już trochę wariuję, bo poprzednio miałam poronienie zatrzymane w 9 tygodniu bez żadnych objawów (leki na poronienie dostałam pod koniec 10 tygodnia)
Oby teraz się udało, chociaż dziś się już sporo lepiej czuję (bez mdłości okropnych) i już się stresuję - aaaaaa :/

Do góry