reklama
Momof2!
Zaciekawiona BB
Tak, żółtkową to YS. Pęcherzyk to GS. Hmm, nawet nie mam tego wymiaru na usg ani w opisie. W ogóle ten zarodek to tak ledwo ledwo widać było. Kawałek tętna 120 się zapisało.YS to jest żółtkowy? Chodzi mi o pęcherzyk ciazowy. Ja np. Miałam 12mm i zarodek 2.4 mm a lekarz powiedział że ten pęcherzyk trochę maly . Dlatego porównuje sobie
Myśle, ze jak już jest zarodek to nie doszukuj się więcej. Cos więcej lekarz dodał? Bo chyba niepotrzebnie wprowadził zakłopotanie…
Altojaxx
Fanka BB :)
Powiedział że pecherzyk odpowiada 4tydz.+2 dnTak, żółtkową to YS. Pęcherzyk to GS. Hmm, nawet nie mam tego wymiaru na usg ani w opisie. W ogóle ten zarodek to tak ledwo ledwo widać było. Kawałek tętna 120 się zapisało.
Myśle, ze jak już jest zarodek to nie doszukuj się więcej. Cos więcej lekarz dodał? Bo chyba niepotrzebnie wprowadził zakłopotanie…
A zarodek 5+5 i że pecherzyk trochę maly. Serce bije. Mówił że na tym etapie czasem tak jest i wtedy się wyrównuje ale co mam w głowie to moje. I jak sprawdzałam usg z poprzedniej ciazy to mam zapisane na usg GS 7.3mm odpowiada 5tydz. 0dn.
Także beż sensu że 12mm odpowiada 4+2
Tak wygląda moje usg z zeszłego tygodnia.
Kotciara
Moderator
Alabama89
Brawo! najtrudniejszy pierwszy razW ogóle chwale się - zrobiłam sobie dziś pierwszy zastrzyk SAMA Dosłownie myślałam, że zwymiotuje patrząc na tą igłę ale się przemogłam i nawet aż tak nie bolało
Ja tez robię sama już od tygodnia i już się zupełnie przyzwyczaiłam
Kotciara
Moderator
Bardzo bałam się, że igła będzie dużo bardziej tępa przez co wbicie się będzie problematyczne, ale na szczęście nie. Uff to dobrze, bo ciężko byłoby mi polegać na partnerze w tej kwestii, jako że zaczyna pracę dużo wcześniej niż jaBrawo! najtrudniejszy pierwszy raz
Ja tez robię sama już od tygodnia i już się zupełnie przyzwyczaiłam
reklama
marzenieowielodzietności
Brawo do przyzwyczajenia ja teraz 2 ciążę teraz robię zastrzyki od początku 4 tygodnia do końca ciąży. A jakie witaminy bierzecie ja postawiłam na pregne plus dobrze ja przyswajamW ogóle chwale się - zrobiłam sobie dziś pierwszy zastrzyk SAMA Dosłownie myślałam, że zwymiotuje patrząc na tą igłę ale się przemogłam i nawet aż tak nie bolało