reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
YS to jest żółtkowy? Chodzi mi o pęcherzyk ciazowy. Ja np. Miałam 12mm i zarodek 2.4 mm a lekarz powiedział że ten pęcherzyk trochę maly . Dlatego porównuje sobie
Tak, żółtkową to YS. Pęcherzyk to GS. Hmm, nawet nie mam tego wymiaru na usg ani w opisie. W ogóle ten zarodek to tak ledwo ledwo widać było. Kawałek tętna 120 się zapisało.
Myśle, ze jak już jest zarodek to nie doszukuj się więcej. Cos więcej lekarz dodał? Bo chyba niepotrzebnie wprowadził zakłopotanie…

Tak, żółtkową to YS. Pęcherzyk to GS. Hmm, nawet nie mam tego wymiaru na usg ani w opisie. W ogóle ten zarodek to tak ledwo ledwo widać było. Kawałek tętna 120 się zapisało.
Myśle, ze jak już jest zarodek to nie doszukuj się więcej. Cos więcej lekarz dodał? Bo chyba niepotrzebnie wprowadził zakłopotanie…
Powiedział że pecherzyk odpowiada 4tydz.+2 dn
20230713_084900.jpg

A zarodek 5+5 i że pecherzyk trochę maly. Serce bije. Mówił że na tym etapie czasem tak jest i wtedy się wyrównuje ale co mam w głowie to moje. I jak sprawdzałam usg z poprzedniej ciazy to mam zapisane na usg GS 7.3mm odpowiada 5tydz. 0dn.
Także beż sensu że 12mm odpowiada 4+2
Tak wygląda moje usg z zeszłego tygodnia.

Cześć ☺️ witam wszystkie dziewczyny które do nas dołączyły 😊 wczoraj mnie w zasadzie tutaj nie było ale nadrobiłam wszystko, dziś też będę miała intensywny dzień 😅 byle do 17:30 💚 trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ✊

Brawo! ❤️ najtrudniejszy pierwszy raz ;)
Ja tez robię sama już od tygodnia i już się zupełnie przyzwyczaiłam :)
Bardzo bałam się, że igła będzie dużo bardziej tępa przez co wbicie się będzie problematyczne, ale na szczęście nie. 😄 Uff to dobrze, bo ciężko byłoby mi polegać na partnerze w tej kwestii, jako że zaczyna pracę dużo wcześniej niż ja 😔

reklama
W ogóle chwale się - zrobiłam sobie dziś pierwszy zastrzyk SAMA 😱 Dosłownie myślałam, że zwymiotuje patrząc na tą igłę ale się przemogłam i nawet aż tak nie bolało 😅
Brawo do przyzwyczajenia ja teraz 2 ciążę teraz robię zastrzyki od początku 4 tygodnia do końca ciąży. A jakie witaminy bierzecie ja postawiłam na pregne plus dobrze ja przyswajam

Do góry