reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 7+0. :) Przedwczoraj odstawiłam sumplement z żelazem i kupiłam taki bez, plus zaczęłam robić dzban wody z imbirem i cytryną.. I pomaga na mdłości! Nawet wczoraj wyszłam ze znajomymi na miasto i wytrwałam do 24 w restauracji pełnej zapachów, aczkolwiek dzisiaj spałam nieprzerwanie do 10.30 po tym szaleństwie :X

W ogóle ile to człowiek musi się naściemniać, dlaczego nie pije.. dzisiaj przede mną urodziny organizowane w knajpie i też muszę przygotować historie o niepiciu, a w niedziele imprezka rodzinna i tam to nawet z kawą będę musiała ściemniać. Kiedy informujecie rodzinę? U nas to już taki etap, że rodzina obserwuje profile adopcyjne i wysyla nam propozycje, wczoraj mama dzwoniła, że są 3 siostry po zmarłych rodzicach, pilnie szukają dla nich rodziny, a ja w ciąży o której jeszcze nikt nie wie :p
Zawsze możesz mówić, że bierzesz antybiotyk, właściwie nawet paracetamolu nie należy łączyć z alkoholem. Co do informowania o ciąży - naszym rodzicom mówimy jutro - czyli po skonczonym ósmym tygodniu. Resztę rodziny - chyba jakoś stopniowo będziemy informować, a przyjaciół wybranych. Reszta w II trymestrze.
W pracy niestety musiałam powiedzieć od razu..

reklama
U mnie moja mama wie, ale obiecała ze nikomu nie powie. Teściowej chcieliśmy powiedzieć, ale boimy się ze zraz będą wiedzieli wszyscy... zwłaszcza ze właśnie jedziemy na urodziny wujka, a jutro też jakieś wycieczki po rodzinie. I nie wierze, ze by się ni wygadala. Plus nie zniosę całego weekendu "dobrych rad".

Kupiliśmy im też prezent, książka z tej serii, którą Wam wczoraj polecałam 😅 Chwalą w internatach, że fajna 🙂

Załączniki

• IMG_6819.jpeg
    IMG_6819.jpeg
    97,2 KB · Wyświetleń: 62
U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 7+0. :) Przedwczoraj odstawiłam sumplement z żelazem i kupiłam taki bez, plus zaczęłam robić dzban wody z imbirem i cytryną.. I pomaga na mdłości! Nawet wczoraj wyszłam ze znajomymi na miasto i wytrwałam do 24 w restauracji pełnej zapachów, aczkolwiek dzisiaj spałam nieprzerwanie do 10.30 po tym szaleństwie :X

W ogóle ile to człowiek musi się naściemniać, dlaczego nie pije.. dzisiaj przede mną urodziny organizowane w knajpie i też muszę przygotować historie o niepiciu, a w niedziele imprezka rodzinna i tam to nawet z kawą będę musiała ściemniać. Kiedy informujecie rodzinę? U nas to już taki etap, że rodzina obserwuje profile adopcyjne i wysyla nam propozycje, wczoraj mama dzwoniła, że są 3 siostry po zmarłych rodzicach, pilnie szukają dla nich rodziny, a ja w ciąży o której jeszcze nikt nie wie :p
Ależ będą pozytywnie zaskoczeni kiedy im powiecie! Pewnie reakcja będzie bezcenna ❤️ to będzie piękny moment ❤️
Ja jestem 7+6 i jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Po wizycie w środę, kiedy będzie 8+3 na spokojnie powiemy rodzicom i rodzeństwu. Ja, jak już raz się sparzyłam informowaniem zbyt wcześnie, napisałabym im najchętniej sms 🤣

Zawsze możesz mówić, że bierzesz antybiotyk, właściwie nawet paracetamolu nie należy łączyć z alkoholem. Co do informowania o ciąży - naszym rodzicom mówimy jutro - czyli po skonczonym ósmym tygodniu. Resztę rodziny - chyba jakoś stopniowo będziemy informować, a przyjaciół wybranych. Reszta w II trymestrze.
W pracy niestety musiałam powiedzieć od razu..
W sumie taki mamy plan, że po 2 wizycie za 2 tygodnie, jak będzie wiadomo, że ładnie zarodek rośnie. Natomiast w pracy mam ciekawą sytuację... bo jestem na wypowiedzeniu! Zaszłam w ciążę w kolejnym cyklu po złożeniu wypowiedzenia, na którym jestem do końca sierpnia. Po wizycie 16 sierpnia planuje iść z cofnięciem wypowiedzenia i zwolnieniem. Ciekawe czy mi to przyjmie, inaczej będę musiała kombinować z nowym zatrudnieniem. Jeszcze się tym nie przejmuje, ale w połowie sierpnia zacznę..

A co do teściowej - moja to taki przypadek, że zajmuje się dziećmi genialnie ale niechętnie. Mieszka niedaleko nas w przeciwieństwie do moich rodziców, ale już wiemy, że żeby uzyskać jej opiekę będziemy musieli ją najzwyczajniej zatrudnić 😁 Co jest dla mnie całkiem ok, uważam, że to ciężka robota i w sumie jej się nie dziwię, skoro wychowała 4 własnych dzieci. Akurat gdy ja skończę macierzyński to ona zacznie emeryturę więc całkiem ładnie się to poskłada.

A jak u Was z objawami? Ból piersi ciągle macie? U mnie teraz jedynie przy dotknięciu i to nie jakiś mocny
Tak, mąż zachwycony. Ja jestem chuda i płaska i tu nagle cycki się pojawiały, chodzi i je waży w dłoni haha, bolą i są ciężkie, podziwiam dziewczyny z dużym biustem bo to C co teraz mi się zrobiło już jest cieżkie!

Witam w 10 tc 🙂 aplikacja pokazuje ze juz 1/4 ciazy za mna 😁
Co do powiedzenia o ciazy, u nas juz wszyscy wiedza, zaraz po dzieciach dowiedzieli sie rodzice i rodzenstwo meza, mojej rodzinie powiedzialam 2 tygodnie temu.
Co do objawow 2 dni mialam w miare lagodne mdlosci, wczoraj wrocily mocniejsze i dzis juz tez czuje ze bedzie ciezszy dzien 🙂 piersi bola juz tylko przy dotyku. Z nowych objawow to czesciej chodze na siku i zgaga mnie czasem dopada, nigdy jej nie mialam w poprzednich ciazach.

reklama
Do góry