orzechowooka
Fanka BB :)
Zawsze możesz mówić, że bierzesz antybiotyk, właściwie nawet paracetamolu nie należy łączyć z alkoholem. Co do informowania o ciąży - naszym rodzicom mówimy jutro - czyli po skonczonym ósmym tygodniu. Resztę rodziny - chyba jakoś stopniowo będziemy informować, a przyjaciół wybranych. Reszta w II trymestrze.U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 7+0. Przedwczoraj odstawiłam sumplement z żelazem i kupiłam taki bez, plus zaczęłam robić dzban wody z imbirem i cytryną.. I pomaga na mdłości! Nawet wczoraj wyszłam ze znajomymi na miasto i wytrwałam do 24 w restauracji pełnej zapachów, aczkolwiek dzisiaj spałam nieprzerwanie do 10.30 po tym szaleństwie :X
W ogóle ile to człowiek musi się naściemniać, dlaczego nie pije.. dzisiaj przede mną urodziny organizowane w knajpie i też muszę przygotować historie o niepiciu, a w niedziele imprezka rodzinna i tam to nawet z kawą będę musiała ściemniać. Kiedy informujecie rodzinę? U nas to już taki etap, że rodzina obserwuje profile adopcyjne i wysyla nam propozycje, wczoraj mama dzwoniła, że są 3 siostry po zmarłych rodzicach, pilnie szukają dla nich rodziny, a ja w ciąży o której jeszcze nikt nie wie
W pracy niestety musiałam powiedzieć od razu..