reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Gratuluję z całego serca 🥰 a powiedz jakie badania lekarz Ci zlecił ?
To jest na skierowaniu:

CMV IgG - przeciwciała
CMV IgM - przeciwciała
Ferrytyna
Glukoza na czczo
Grupa krwi AB0, Rh, p/ciała przeglądowe
HBs Ag / antygen
HCV Ab / przeciwciała
Hormon tyreotropowy / TSH
Mocz - badanie ogólne
Morfologia płytki rozmaz automatyczny
Przeciwciała HIV I / HIV II
Różyczka IgG - przeciwciała (Rubella)
Różyczka IgM - przeciwciała (Rubella)
Serologia kiły podstawowa (VDRL lub USR lub anty TP) dawniej WR
Toksoplazmoza IgG - przeciwciała
Toksoplazmoza IgM - przeciwciała

Generalnie rozmawialiśmy o zbadaniu TSH, które u mnie niestety skacze, ale gin. stwierdził, że jeśli i tak będą mnie kłuć to on da mi już resztę badań do zrobienia :)

reklama
To jest na skierowaniu:

CMV IgG - przeciwciała
CMV IgM - przeciwciała
Ferrytyna
Glukoza na czczo
HBs Ag / antygen
HCV Ab / przeciwciała
Mocz - badanie ogólne

Generalnie rozmawialiśmy o zbadaniu TSH, które u mnie niestety skacze, ale gin. stwierdził, że jeśli i tak będą mnie kłuć to on da mi już resztę badań do zrobienia :)
Ooo to sporo tego, al najlepiej sprawdzić czy wszystko jest w porządku 🙂

To jest na skierowaniu:

CMV IgG - przeciwciała
CMV IgM - przeciwciała
Ferrytyna
Glukoza na czczo
HBs Ag / antygen
HCV Ab / przeciwciała
Mocz - badanie ogólne

A powiedz mi jeszcze lekarz widział już coś na wizycie, który to był dzień po owulacji?

Prawdopodobnie 15 dpo, choć w tym cyklu nie miałam podanego ovi, więc sugeruje się tylko testami lh i temperaturą. Pęcherzyka nie było widać, bo byłam u niego bardzo wcześnie, ale stwierdził, że obraz usg jest ok i wszystko wygląda na ciążę.

A macie już takie dwie mocne krechy na testach czy ta druga nadal jaśniejsza? Mój jeszcze wyglada tak. Tydzien temu w piątek był cień cienia Zobacz załącznik 1542076
Moje kreski na teście są już prawie identyczne, ale przez to nie mogę sprawdzić czy kreska ciemnieje 😂
Cześć Dziewczyny! Można do Was dołączyć?

Wyczekiwane przez 12 miesięcy dwie kreski na teście ciążowym zobaczyłam 25.06 - 2 dni przed spodziewanym terminem miesiączki.
26.06 - beta 30,8 mLU/ml, progesteron - 17,20 ng/mL
28.08 - beta 90,6 mLU/ml, progesteron - 20.50 ng/mL
Po roku czasu udało się w drugim cyklu stymulowanym klomifenem <3 Chociaż moja reakcja na clo była słaba, nie wierzyłam, że się uda i planowałam już kolejny cykl z letrozolem, a tu taka niespodzianka.
Wczoraj wybrałam się na wizytę do mojego lekarza, który szczerze ucieszył się z takiego rezultatu i powiedział, że ma nadzieję, że wszystko będzie szło w dobrym kierunku. Zrobił mi usg, choć powiedział, że za dużo nie zobaczy, bo jest bardzo wcześnie, ale chce zerknąć czy wszystko jest ok.
Z racji moich nieregularnych cykli i sukcesu po klomifenie, dostałam receptę na duphaston 3x1. Kolejna wizyta 15.07, na którą mam już przyjść z kompletem wyników, na które wczoraj dostałam skierowanie. Jeśli będę się czymś niepokoić to mam przyjść już za tydzień 8.07. Oby było dobrze :)

Wszystkim Wam gratuluję z całego serca i za wszystkie trzymam kciuki! <3
Cześć, zapraszamy ❤️ Bardzo się cieszę, że w końcu się udało - życzę ci nudnych 9 miesięcy
A w przypadku dłuższych cykli tzn. 34 dniowych to tydzien ciazy liczy się też od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czy jakoś się to odejmuje wtedy tą różnice pomiędzy dłuższym cyklem a 28 dniowym ?
A wiesz kiedy miałaś owulacje? Bo ja również mam dłuższe cykle i wtedy obliczam termin na podstawie daty zapłodnienia a nie daty OM 😄

Cześć, no to ja też dołączam do grona marcówek :) Mam potwierdzenie w 3 testach, na betę nie poszłam, i nie chodzę, bo tylko mnie to stresuje. Czekam do wizyty którą mam za tydzień! :) u mnie to kompletna rewolucja, bo jestem mamą już 11 letniej pannicy (byłam na forum czerwcówek 2012) i od 4 lat z nowym partnerem. Nadal to do mnie do końca nie dociera, ale założyłam sobie, że do 40-tki baaardzo chciałabym urodzić drugie dziecko i jak wszystko będzie ok, to urodzę miesiąc przed 40-tką :D czy jestem tu najstarsza??

Przy pierwszej ciąży pierwszym objawem był ból piersi, a teraz nic, zero, jedynie też od czasu do czasu czuję ciągnięcie podbrzusza. Kciuki za nas wszystkie!

Moje kreski na teście są już prawie identyczne, ale przez to nie mogę sprawdzić czy kreska ciemnieje 😂

Cześć, zapraszamy ❤️ Bardzo się cieszę, że w końcu się udało - życzę ci nudnych 9 miesięcy

A wiesz kiedy miałaś owulacje? Bo ja również mam dłuższe cykle i wtedy obliczam termin na podstawie daty zapłodnienia a nie daty OM 😄
W tym miesiącu było zupełnie inaczej niż zawsze. Po tym sioforze co biorę od kilku miesięcy cykle mi się w miare ogarnęły. I wahały się pomiędzy 29 a 33 ( wcześniej od 40 do 60) i zawsze wiedziałam kiedy mniej wiecej będzie owulacja bo od pierwszych dni płodnych mijało 3 dni i ten 3 dzień był najbardziej mokry 😃 i po równych 14 dniach miesiaczka. To już sobie zaobserwowałam. Zawsze mi się zgadzało. I w czasie dni płodnych bolał mnie prawy jajnik. A w tym cyklu. Miałam jak by dwa razy dni plodne z przerwą 2 dni. I na przemian bolały mnie dwa jajniki. Z czego nigdy nie znałam bólu lewego jajnika 😀 to już było dla mnie dziwne 😃 wiec nie wiem jak liczyć to 😃

reklama
W tym miesiącu było zupełnie inaczej niż zawsze. Po tym sioforze co biorę od kilku miesięcy cykle mi się w miare ogarnęły. I wahały się pomiędzy 29 a 33 ( wcześniej od 40 do 60) i zawsze wiedziałam kiedy mniej wiecej będzie owulacja bo od pierwszych dni płodnych mijało 3 dni i ten 3 dzień był najbardziej mokry 😃 i po równych 14 dniach miesiaczka. To już sobie zaobserwowałam. Zawsze mi się zgadzało. I w czasie dni płodnych bolał mnie prawy jajnik. A w tym cyklu. Miałam jak by dwa razy dni plodne z przerwą 2 dni. I na przemian bolały mnie dwa jajniki. Z czego nigdy nie znałam bólu lewego jajnika 😀 to już było dla mnie dziwne 😃 wiec nie wiem jak liczyć to 😃
To w takim razie ja bym liczyła normalnie na podstawie OM, tylko w kalkulatorach terminu porodu zaznaczyłabym, że cykle trwają 34 dni i wtedy mniej więcej powinno podać prawidłową datę. A później ewentualnie sobie to skorygujesz na podstawie wymiarów z usg ❤️

Do góry