reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Też właśnie się zastanawiam czy będę miała komu dziecko sprzedać 🤣
My właśnie z mężem jedziemy drugi raz od 7lat BEZ DZIECI. Na 1 nocleg ale bez dzieci to się liczy x2;) Pierwszy raz też w tym roku- moja mama dostała urlop i polecieliśmy na 3,5doby do Chorwacji 💛 Moi rodzice pracują, teściowie pracują i chorują, z nikąd pomocy. I tylko moja mama kompetentna i odważna ;)

Z córką nie przeszkadzało nam jeździć wszędzie, wogole nas nie ograniczała mimo że to hajnid lvl high. Z 2 dzieci to już trudno nazwać wypoczynkiem(10ta rocznica ślubu, z dziećmi, zimą, w Mikołajkach...). Czasem trzeba gdzieś pojechać we dwoje

reklama
Moje dzieci naja teraz zamkniwte przedszkole i wlasnie sie wakacjuja u tesciow. Mamy do nich ok 100km wiec bardzo rzadko jest okazja spędzić czas bez dzieci, bo rzadko ich tam zostawiamy. Zawsze w ferie zimowe i w wakacje. Na kilka dni. To my w domu po pracy teraz jak na urlopie odpoczywamy. Mielismy sobie zrobic imprezke a tu wyszlo ze nawet wina sie nie napije😆 czekam do tej piatkowej wizyty jak na zbawienie. Jestem.po jednej stracie w 8tc wiec stres mamy troche. Ale jak zobacze bijace serce to pewnie i stres odpusci i w koncu uwierze w te ciaze naprawde.
I zaczne sie stresowac jak.w pracy powiedziec😂

A co do porodow. Ja 1 mialam SN a druga cesarkę bo mloda miednicowo a na koniec stopka sie pchała. I chyba po cc szybciej doszlam do siebie. Przy Sn dosyc mocno popekalam, naciecie tez bylo i dlugo dlugo nie moglam siedziec i chodzic normalnie. Po cesarxe po tygodniu bylam juz na godzinnym spacerze z wozkiem🙂 nie wiem sama jak teraz bym wolala. Moze dziecko znowu za mnie zdecyduje😆

Hey dziewczyny, mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża. Ostatnia miesiączka 21. 06 testy pozytywne, beta 22.07 920 a 25.07.2700. Wychodzi ze dzisiaj 5t1d Moja Pani ginekolog jest na urlopie i wizytę mam dopiero 14.08, nie wiem jak wytrzymam. Jestem ciągle zestresowana 🙈🙈🙈 panikara level hard. Martwi mnie pobolewanie w dole brzucha jakby ciągnięcie. Pisałam do mojej ginekolog, mówiła że to normalne. Najgorzej jest wieczorem trochę mi to przypomina wzdęcia. Może któraś z Was już to miała i mnie trochę uspokoi? 😀 3majcie za mnie kciuki bo na domiar złego mam mięśniaka 14mm podśluzówkowy. Ale dwoje ginekologów kazało z nim zachodzić. Zaufałam 😁

Hey dziewczyny, mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża. Ostatnia miesiączka 21. 06 testy pozytywne, beta 22.07 920 a 25.07.2700. Wychodzi ze dzisiaj 5t1d Moja Pani ginekolog jest na urlopie i wizytę mam dopiero 14.08, nie wiem jak wytrzymam. Jestem ciągle zestresowana 🙈🙈🙈 panikara level hard. Martwi mnie pobolewanie w dole brzucha jakby ciągnięcie. Pisałam do mojej ginekolog, mówiła że to normalne. Najgorzej jest wieczorem trochę mi to przypomina wzdęcia. Może któraś z Was już to miała i mnie trochę uspokoi? 😀 3majcie za mnie kciuki bo na domiar złego mam mięśniaka 14mm podśluzówkowy. Ale dwoje ginekologów kazało z nim zachodzić. Zaufałam 😁
Cześć, witaj w naszym gronie ❤️ nudnych 8 miesięcy i dużo cierpliwości przed 1 wizytą 😄

Ja właśnie wodę zwymiotowałam, także..
Bo te wymioty to nie są z zatrucia pokarmowego, tylko najczęściej z poluzowania mięśni przełyku (z powodu pracujących hormonów). Właśnie dlatego w ciąży też jest zgaga (no bo nie domyka się tam wszystko dokładnie) 🙂 Dlatego wymiotowanie wodą totalnie możliwe 😅

A co do porodów - ja właśnie boje się tego, że po CC będę dłużej dochodzić do siebie. Dodatkowo jestem dość młodą osobą i nie wiem tak naprawdę ile dzieci w przyszłości bym chciała mieć, a jednak chyba po którejś CC nie wskazane jest aby ponownie zachodzić w ciąże. 😔 Oraz jestem okropną panikarą, dlatego boje się tak poważnej operacji 😅

Witam wszystkie nowe osoby, gratuluje i zycze nudnych miesiecy 🙂

Co do porodu, rodzilam 3 razy sn i nie wyobrazam sobie miec cc 🙂 za kazdym razem mialam wywolywany porod po terminie i walczylismy z lekarzami aby cesarki nie bylo l, nacinane krocze tez zaliczylam 3 razy, takze teraz tez sie na to wszystko nastawiam, fajnie ze mam termin na poczatek marca to chociaz przenosze to i tak musze urodzic przed swietami, takze w swieta juz bedziemy wszyscy w 6 😁

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ✊

reklama
Witamy! :)

Do góry