reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Dokładnie. Nie ma co. Ja miałam ostatnio takie młodości, że jedyne co mogłam przełknąć to parówki, których zazwyczaj nie jadam - bo wiadomo - produkt przetworzony etc. No, ale jak mus to mus :D
Jejku ja mam ostatnio takie fazy, że jem tylko jeden rodzaj produktów aż mi się nie znudzi 😅 miałam tak na kanapki, parówki, pomidorową i teraz paluszki rybne 🤣

reklama
Coś mnie podkusiło zbadać jeszcze wczoraj proga i spadł mi strasznie, aż do 16.8 😢 któraś z was miała tak niski poziom? Kojarzę, że chyba były takie osoby. Koniecznie muszę dziś ogarnąć lekarza, żeby wystawił mi receptę. Mam nadzieję, że się uda. Wizytę miałam mieć dopiero w czwartek.

Korzystała któraś z was z recept online? Znacie strony, które nie oszukają w razie czego? Chce mieć jakieś wyjście awaryjne, gdyby się nie udało z tą wizytą dziś..

Coś mnie podkusiło zbadać jeszcze wczoraj proga i spadł mi strasznie, aż do 16.8 😢 któraś z was miała tak niski poziom? Kojarzę, że chyba były takie osoby. Koniecznie muszę dziś ogarnąć lekarza, żeby wystawił mi receptę. Mam nadzieję, że się uda. Wizytę miałam mieć dopiero w czwartek.
Ja ostatnim razem jak badałam, to miałam 12 ng. To wciąż ok próg, nie stresuj się. 😊
Szczerze mówiąc, to mi 4 różnych, niezależnych, w różnym wieku i w różnym stadium ciąży, lekarzy powiedziało, aby nie badać proga i nikt z tej 4 nigdy na jego wynik nie spojrzał. 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny miały jeszcze niższe progi ok 12/13 i wszystko u nich jest dobrze 😊

Dziewczyny, czy Wy bardzo analizujecie to co jecie? Chyba popadam w paranoje :*( dzisiaj poczytałam w necie co można a czego nie można jeść...I tam mdzi. Okazuje się, że moje codzienne jogurty z świeżymi owocami i cynamonem są zakazane tzn. Cynamon...i teraz łeb sobie nabiłam bo generalnie używam go dość często do tej pory...wczoraj nawet dodatkowo zeżarłam muffinki marchewkowe oczywiście z cynamonem...
Ja staram się jeść normalnie, unikamam tylko zakazanych produktów i staram się jeść mało przetworzonej żywności, choć w ciąży mam trochę świra na punkcie czytania składów :D

Ja ostatnim razem jak badałam, to miałam 12 ng. To wciąż ok próg, nie stresuj się. 😊
Szczerze mówiąc, to mi 4 różnych, niezależnych, w różnym wieku i w różnym stadium ciąży, lekarzy powiedziało, aby nie badać proga i nikt z tej 4 nigdy na jego wynik nie spojrzał. 🤷🏼‍♀️
Mi również nikt nigdy nie kazał robić. Więc nie wiem czy jest sens, brać coś na własną rękę bez konsultacji z lekarzem...

reklama
Ja w pierwszej ciąży jak mi spadł do ok 20, to już dostałam Duphaston, bo cały czas miał tendencję spadkową :( Nie chce żeby w czwartek się okazało, że jest już za późno. A ja nawet na żadnym USG jeszcze nie byłam.

Do góry