reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Dokładnie. Nie ma co. Ja miałam ostatnio takie młodości, że jedyne co mogłam przełknąć to parówki, których zazwyczaj nie jadam - bo wiadomo - produkt przetworzony etc. No, ale jak mus to mus :D
Jejku ja mam ostatnio takie fazy, że jem tylko jeden rodzaj produktów aż mi się nie znudzi 😅 miałam tak na kanapki, parówki, pomidorową i teraz paluszki rybne 🤣

reklama
Coś mnie podkusiło zbadać jeszcze wczoraj proga i spadł mi strasznie, aż do 16.8 😢 któraś z was miała tak niski poziom? Kojarzę, że chyba były takie osoby. Koniecznie muszę dziś ogarnąć lekarza, żeby wystawił mi receptę. Mam nadzieję, że się uda. Wizytę miałam mieć dopiero w czwartek.

Korzystała któraś z was z recept online? Znacie strony, które nie oszukają w razie czego? Chce mieć jakieś wyjście awaryjne, gdyby się nie udało z tą wizytą dziś..

Coś mnie podkusiło zbadać jeszcze wczoraj proga i spadł mi strasznie, aż do 16.8 😢 któraś z was miała tak niski poziom? Kojarzę, że chyba były takie osoby. Koniecznie muszę dziś ogarnąć lekarza, żeby wystawił mi receptę. Mam nadzieję, że się uda. Wizytę miałam mieć dopiero w czwartek.
Ja ostatnim razem jak badałam, to miałam 12 ng. To wciąż ok próg, nie stresuj się. 😊
Szczerze mówiąc, to mi 4 różnych, niezależnych, w różnym wieku i w różnym stadium ciąży, lekarzy powiedziało, aby nie badać proga i nikt z tej 4 nigdy na jego wynik nie spojrzał. 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny miały jeszcze niższe progi ok 12/13 i wszystko u nich jest dobrze 😊

Dziewczyny, czy Wy bardzo analizujecie to co jecie? Chyba popadam w paranoje :*( dzisiaj poczytałam w necie co można a czego nie można jeść...I tam mdzi. Okazuje się, że moje codzienne jogurty z świeżymi owocami i cynamonem są zakazane tzn. Cynamon...i teraz łeb sobie nabiłam bo generalnie używam go dość często do tej pory...wczoraj nawet dodatkowo zeżarłam muffinki marchewkowe oczywiście z cynamonem...
Ja staram się jeść normalnie, unikamam tylko zakazanych produktów i staram się jeść mało przetworzonej żywności, choć w ciąży mam trochę świra na punkcie czytania składów :D

Ja ostatnim razem jak badałam, to miałam 12 ng. To wciąż ok próg, nie stresuj się. 😊
Szczerze mówiąc, to mi 4 różnych, niezależnych, w różnym wieku i w różnym stadium ciąży, lekarzy powiedziało, aby nie badać proga i nikt z tej 4 nigdy na jego wynik nie spojrzał. 🤷🏼‍♀️
Mi również nikt nigdy nie kazał robić. Więc nie wiem czy jest sens, brać coś na własną rękę bez konsultacji z lekarzem...

reklama
Ja w pierwszej ciąży jak mi spadł do ok 20, to już dostałam Duphaston, bo cały czas miał tendencję spadkową :( Nie chce żeby w czwartek się okazało, że jest już za późno. A ja nawet na żadnym USG jeszcze nie byłam.

Do góry