reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Ja też dziś byłam na wizycie i niby wszystko ok z USG wynika że 6+2d ale jeszcze nie na serduszka miesiączkę miałam 16.06 wiec z niej wychodzi ok 5+4d lekarz wypisał L4 i kazał przyjść za 2 tyg ale na bank tyle nie wytrzymam i umowie się gdzieś jeszcze za max 3-4 dni. Na USG widać pęcherzyka i ciałko żółte
L4 z racji na rodzaj pracy? Zastanawiam się jak to wygląda w rzeczywistości ze zwolnieniem, w połowie sierpnia mam urlop i nie ukrywam, że chętnie bym już nie wracała do pracy. Długie podróże w aucie i dźwiganie nie zachęcają do pracy

reklama
Nie, po prostu zapytał czy chce L4 a że u nas kobiety w ciąży nie mogą pracować to od razu powedizla że tak. Więc nawet jeśli byłaby możliwość pracy w ciąży to on i tak daje bez problemu l4

A ile u was kosztuje badanie prenatalne + Pappa? Bo widzę, że u lekarza który mnie interesuje, opisane jest to na 600 zł i zastanawiam się, czy to normalna cena i czy aby na pewno jest w tym usg + test Pappa czy np. Pappa jest jeszcze do tego dodatkowo płatna? 😅

To moim zdaniem nic jeszcze nie jest przesadzone i jest jeszcze czas na pojawienie się serduszka, czego bardzo Ci zycze! :)
Jestem tego samego zdania , u mnie w tym okresie też jeszcze nie było widać, dopiero teraz jak poszłam w sobotę na wizytę wtedy wypadało mi 7+5 to pojawiło się serduszko. Nic nie jest przesadzone, głowa do góry ❤️

A ile u was kosztuje badanie prenatalne + Pappa? Bo widzę, że u lekarza który mnie interesuje, opisane jest to na 600 zł i zastanawiam się, czy to normalna cena i czy aby na pewno jest w tym usg + test Pappa czy np. Pappa jest jeszcze do tego dodatkowo płatna? 😅
To tam gdzie ja robię widziałam w cenniku ze usg + pappa wychodziło chyba nawet ok 700 zł.

Ostatnia edycja:
Nie, po prostu zapytał czy chce L4 a że u nas kobiety w ciąży nie mogą pracować to od razu powedizla że tak. Więc nawet jeśli byłaby możliwość pracy w ciąży to on i tak daje bez problemu l4
A co znaczy - „u nas kobiety w ciąży nie mogą pracować”? W sensie rodzaj wykonywanej pracy jest szkodliwy w ciąży?

reklama
Melduję że jestem po wizycie ;)
Mało ci pamiętam szczegóły z tych nerw ale.. jest pęcherzyk, jest ciałko żółte nawet Maleńki zarodek.. wszystko prawidłowo umiejscowione i rozmiarowi książkowe ( mówiła wymiary ale nie zapiętałam)...niestety jest mały krwiak i może ale nie musi pojawić się krwawienie:( i tym się martwie:( kolejne usg 1.08
Uffff mega mi ulżyło :)

Do góry