reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Ja też dziś byłam na wizycie i niby wszystko ok z USG wynika że 6+2d ale jeszcze nie na serduszka miesiączkę miałam 16.06 wiec z niej wychodzi ok 5+4d lekarz wypisał L4 i kazał przyjść za 2 tyg ale na bank tyle nie wytrzymam i umowie się gdzieś jeszcze za max 3-4 dni. Na USG widać pęcherzyka i ciałko żółte
L4 z racji na rodzaj pracy? Zastanawiam się jak to wygląda w rzeczywistości ze zwolnieniem, w połowie sierpnia mam urlop i nie ukrywam, że chętnie bym już nie wracała do pracy. Długie podróże w aucie i dźwiganie nie zachęcają do pracy

reklama
Nie, po prostu zapytał czy chce L4 a że u nas kobiety w ciąży nie mogą pracować to od razu powedizla że tak. Więc nawet jeśli byłaby możliwość pracy w ciąży to on i tak daje bez problemu l4

A ile u was kosztuje badanie prenatalne + Pappa? Bo widzę, że u lekarza który mnie interesuje, opisane jest to na 600 zł i zastanawiam się, czy to normalna cena i czy aby na pewno jest w tym usg + test Pappa czy np. Pappa jest jeszcze do tego dodatkowo płatna? 😅

To moim zdaniem nic jeszcze nie jest przesadzone i jest jeszcze czas na pojawienie się serduszka, czego bardzo Ci zycze! :)
Jestem tego samego zdania , u mnie w tym okresie też jeszcze nie było widać, dopiero teraz jak poszłam w sobotę na wizytę wtedy wypadało mi 7+5 to pojawiło się serduszko. Nic nie jest przesadzone, głowa do góry ❤️

A ile u was kosztuje badanie prenatalne + Pappa? Bo widzę, że u lekarza który mnie interesuje, opisane jest to na 600 zł i zastanawiam się, czy to normalna cena i czy aby na pewno jest w tym usg + test Pappa czy np. Pappa jest jeszcze do tego dodatkowo płatna? 😅
To tam gdzie ja robię widziałam w cenniku ze usg + pappa wychodziło chyba nawet ok 700 zł.

Ostatnia edycja:
Nie, po prostu zapytał czy chce L4 a że u nas kobiety w ciąży nie mogą pracować to od razu powedizla że tak. Więc nawet jeśli byłaby możliwość pracy w ciąży to on i tak daje bez problemu l4
A co znaczy - „u nas kobiety w ciąży nie mogą pracować”? W sensie rodzaj wykonywanej pracy jest szkodliwy w ciąży?

reklama
Melduję że jestem po wizycie ;)
Mało ci pamiętam szczegóły z tych nerw ale.. jest pęcherzyk, jest ciałko żółte nawet Maleńki zarodek.. wszystko prawidłowo umiejscowione i rozmiarowi książkowe ( mówiła wymiary ale nie zapiętałam)...niestety jest mały krwiak i może ale nie musi pojawić się krwawienie:( i tym się martwie:( kolejne usg 1.08
Uffff mega mi ulżyło :)

Do góry