reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
a kiedy Ci kazali przyjsc na nastepna wizyte? Narazie jeszcze tej wielkosci pecherzyk nic nie przesadza. Mi przy pustym beta rosla bardzo ladnie i mialam wszystkie objawy ciazowe... jak trafilam do szpitala w 10 tc to dopiero beta spadala
Teraz 27.07 mam wizyte. Stwierdził, że jak do tego czasu nie będzie widać to będzie kiepsko :(

I co powiedział lekarz ? Kiedy miałaś ostatnia @?
Wiesz co na okres nie patrzę bo miałam 28 mają 🙃 ale owu potwierdzona i zastrzyk 17 czerwca. No nic nie mówiła,że wczesna ciąża więc w sumie nic nadal nie wiadomo. Pęcherzyk takiej wielkości jak u Ciebie, żółtkowy 0.33 tylko mi wyliczyła 5+2 wtedy i to by się zgadzało z owu

U mnie 2991,0 w dniu spodziewanej miesiączki wg apki. Dzień później pęcherzyk 0,75 cm - pusty
Usg mam w poniedziałek 17.07

Do tego jestem przeziębiona, zalepiona i zarazilam się od synka ze żłoba, do bani
wspolczuje przeziebienia, sa specjalne leki dla ciezarnych kup sobie i bierz 🙂 ja wlasnie przeziebienia sie bardzo boje

wspolczuje przeziebienia, sa specjalne leki dla ciezarnych kup sobie i bierz 🙂 ja wlasnie przeziebienia sie bardzo boje
Jak dla mnie te leki to lekkie placebo za duża kasę tylko dlatego ze dla ciężarnych. Przerabialam przez dwie ciąże. Naturalne sposoby myśle ze tak samo pomagają jak nie lepiej :) No i trzeba się przemęczyć 🙈🤷🏼‍♀️

Jak się dzisiaj czujecie ? Ja dobrze, piersi tylko czuje i mam straszne wzdęcia i zaparcia także nic się nie zmieniło 😆
ja dzis w miare ok, jak narazie. Jedynie co to ten brak apetytu mi dokucza a wraz z nim mdlosci i musze wmuszac w siebie jedzenie bo w ciagu dnia biore 7 tabletek ktore musze byc brane z jedzeniem lub zaraz po 🙈 no i odrzuca mnie od duzej ilosci rzeczy co dawniej pochlanialam w kosmicznych ilosciach, zwlaszcza od slodkiego, ale to akurat dobrze 😁

Jak dla mnie te leki to lekkie placebo za duża kasę tylko dlatego ze dla ciężarnych. Przerabialam przez dwie ciąże. Naturalne sposoby myśle ze tak samo pomagają jak nie lepiej :) No i trzeba się przemęczyć 🙈🤷🏼‍♀️
Pamiętam jak w pierwszej ciąży przy przeziębieniu lekarz zapisał mi jakiś napar z ziół i musiałam parzyć herbatę z majeranku i innych, jakie to było obrzydliwe 😟

reklama
Ja mam paskudny dziś humor, można powiedzieć, że wciąż żyje wczorajszą wizytą.
To wszystko złożyło się po prostu w złym momencie, bowiem ostatnio właśnie w tym okresie zatrzymała się ciąża. Zarodek zatrzymał się na 4,5 mm, a mój z wczoraj ma 4,2 mm (i tu swoją drogą mam wątpliwości czy to ok na 6+2?).
Z góry was przepraszam za mój pesymizm, ale do następnego czwartku będę pewnie żyć tylko tym... 😞
Dodatkowo mój narzeczony powiedział o ciąży teściom, na co oczywiście mu pozwoliłam, ale teraz czuje nagle nieracjonalną presję, kiedy już wiedzą...

Do góry