reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Co 48h przynajmniej 60%, co 72h 100-110%. Jesteś w normie przecież :)
Tak, wiem, po prostu myślałam, że przy takich wartościach "lepiej" by było, żeby urosła trochę więcej, tak jak za pierwszym razem. Może nie powinnam porównywać. Zmartwiłam się, bo wczoraj miałam jakieś plamienie i już wszędzie się doszukuję, że coś jest nie tak

reklama
Tak, wiem, po prostu myślałam, że przy takich wartościach "lepiej" by było, żeby urosła trochę więcej, tak jak za pierwszym razem. Może nie powinnam porównywać. Zmartwiłam się, bo wczoraj miałam jakieś plamienie i już wszędzie się doszukuję, że coś jest nie tak
Beta w granicach, ale jeśli chodzi o te plamienie, to może warto przedzwonić do lekarza? Kiedy masz wizytę?

Wiadomo, są dziewczyny co maja przyrosty po 300%, ale wydaje mi się, że tak jak piszesz nie ma sensu tego porównywać. U Ciebie też jest w normie. A badalas progesteron? Będziesz jeszcze powtarzać bete?

A kiedy miałaś termin planowanej @? Bo często właśnie w terminie @ pojawiają się drobne plamienia 😔

Dziewczyny wybaczcie , że tyle pytam🫣🫣 jestem ciekawa czy powiedzieliście już najbliższym o ciazy ? Czy jeszcze czekacie ?
Ja jeszcze siedzę cicho, ale dlatego, że myślę nad sposobem przekazania ;) w sobotę będziemy się widzieć całą najbliższą rodzina i myślę czy wtedy nie powiedzieć;)

Jeszcze w temacie mówienia innym o ciąży - myślałam na początku, że tym razem poczekam chociaż do tego 10 tygodnia, ale bardzo frustruje mnie ukrywanie tego. Jeśli *odpukać* coś złego się stanie, to i tak każdy się o tym chcąc nie chcąc dowie. Więc doszłam do wniosku, że równie dobrze mogą już wiedzieć, skoro i tak nic to nie zmieni. 🤷🏼‍♀️

@Cherry_Tomato wizyty jeszcze nie umawiałam, może dziś przedzwonie. Chciałam iść koło 7tc, ale w takim wypadku chyba lepiej będzie trochę szybciej.
@Alabama89 progesteron był 27.2, urósł jeszcze do 28.7ng/ml. Betę chyba jeszcze powtórzę w piątek, zastanawiam się.
@Kotciara szczerze to nie wiem, owu miałam jakoś w okolicy 26.06. Faza lutealna zawsze trwała u mnie 12 dni, ale to się jeszcze nie do końca unormowało. Myślę, że przy takich założeniach powinnam mieć okres w niedzielę 9.07.

reklama
Jeszcze w temacie mówienia innym o ciąży - myślałam na początku, że tym razem poczekam chociaż do tego 10 tygodnia, ale bardzo frustruje mnie ukrywanie tego. Jeśli *odpukać* coś złego się stanie, to i tak każdy się o tym chcąc nie chcąc dowie. Więc doszłam do wniosku, że równie dobrze mogą już wiedzieć, skoro i tak nic to nie zmieni. 🤷🏼‍♀️
Ja wychodzę z tego samego założenia :) a z racji ze sa wakacje to jakoś ciężko to ukrywać, a nie będę bliskim kłamać ;)

Poza tym ja nie lubię tego, że temat strat i niepłodności jest tematem tabu - i sama tez staram się go normalizować ;)

Do góry