reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Też mam pierwsza wizytę 1 sierpnia, trzymam kciuki :) kalkulator podał mi termin na 29.03 😁
Na która? ☺️ Ja mam z rana na 8:40 i mega się cieszę bo cały dzień bym się stresowała… chociaż wiem ze albo będzie to piekny dzień albo załamka… mega się boje, bo będzie to 8tc a ostatnio w grudniu na tym etapie stanęło serduszko… jeszcze dużo dziewczyn miało puste jajo tak jak Ty i głowa cały czas chodzi. Wiec wiem ze się stresujesz, ale musimy wierzyc ze będzie dobrze i tak jak @Helena! pisze nic na to już nie zaradzimy jak tak się stanie…

Na która? ☺️ Ja mam z rana na 8:40 i mega się cieszę bo cały dzień bym się stresowała… chociaż wiem ze albo będzie to piekny dzień albo załamka… mega się boje, bo będzie to 8tc a ostatnio w grudniu na tym etapie stanęło serduszko… jeszcze dużo dziewczyn miało puste jajo tak jak Ty i głowa cały czas chodzi. Wiec wiem ze się stresujesz, ale musimy wierzyc ze będzie dobrze i tak jak @Helena! pisze nic na to już nie zaradzimy jak tak się stanie…
Na 18.30 dopiero.. chyba zwariuję 🙈 ale sama dopiero na ten termin się decyduje, bo ostatnio po dwóch kreskach poleciałam do lekarza , na USG był mały pęcherzyk, a ja rodzicom i w pracy ogłosiłam nowinę.. teraz mam dużo chłodniejszą głowę, z mężem nie wierzymy w ogóle że to się stało 🙉

Na 18.30 dopiero.. chyba zwariuję 🙈 ale sama dopiero na ten termin się decyduje, bo ostatnio po dwóch kreskach poleciałam do lekarza , na USG był mały pęcherzyk, a ja rodzicom i w pracy ogłosiłam nowinę.. teraz mam dużo chłodniejszą głowę, z mężem nie wierzymy w ogóle że to się stało 🙉
Rozumiem. Ja żadnej ciąży zbyt szybko nie oznajmialam z mężem nikomu. Najwcześniej to w 3 miesiącu powiedzieliśmy rodzinie. Ostatnio musielismy przekazać smutna wiadomość naszym rodzicom… tylko dlatego ze teściowa mieszka blisko i musiała wiedzieć gdyby przyszło mi nagle jechac do szpitala, a swojej mamie to wiadomo ze musialam się wypłakać…. Mam nadzieje ze teraz czeka nas wszystkie szczęśliwe zakończenie 😍

Poradzicie mi czy jeśli robiłam teraz betę w środę 145 i piątek 278, wzrosła o 91% , to czy przed wizytą powtórzyć sobie żeby sprawdzić przyrost jeszcze raz? W poprzedniej ciąży zaczęłam sprawdzać od 1600 i wtedy wzrastała tylko o kilka %, okazało się że mam puste jajo
Nie na reguły. Mogą być dobre przyrosty a nagle staną. Najrozsadniej czekać do wizyty, ja miałam taki plan ale wkoncu przed wizyta poszłam zbadać trzeci raz beta hcg czy aby dalej jestem w ciąży i poziom progesteronu by w razie czego lekarz przepisał leki.

Ja także uwazam, ze lepiej utworzyć wątek prywatny tutaj. Ale poczekałabym naprawdę z 2 tygodnie. Ja jeszcze nie wiem na czym stoję i myśle ze nie jestem jedyna. Dopiero będę wiedzieć 1 sierpnia, bo mam pierwsza wizytę, a termin z OM wychodzi na 15.03 także gdzie dziewczyny z końcówki…

@MamaR rozumiemy ze będziesz naszym moderatorem grupy 😆
To moja 5 ciąża ale nigdy nie byłam moderatorem i nie wiem nawet jak założyć grupę zamknięta 🤣 Może ktoś tu już ma w tym doświadczenie 😁

Czyli puste jajo od początku ma słaby przyrost? Czy dopiero na jakimś etapie przestaje gwałtownie wzrastac 🤔
u mnie przy pustym jajem tylko pierwsza beta była 100 % a potem poniżej 66% a uwierzyć mi że trochę tych bet się narobiłam :/ dodatkowo ja sama czułam wewnętrznie że coś jest nie tak więc chodziłam od lekarza do lekarza ,i każdy pocieszał że coś z tego będzie że mam się nie dołować, jedynie jedna Pani doktor miała odmienne zdanie i odrazu po usg mi powiedziała że to puste jajo .

reklama
Ja mam wizytę 4.08 i liczę że będę mogła umawiać się na prenatalne na koniec sierpnia 🥰 Będę prowadzić ciaze tylko na NFZ po tym jak mój gin prywatny nie oddzwonil ani nie odpisał na SMS jak prosiłam by mi dał znać czy mam brać acard i heparyne jak krwawie w ciąży. Prowadzilam u niego wszystkie ciaze to mógłby chociaż odpisac na SMS jak już nie ma czasu oddzwonic.

Do góry