reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

nasiadówkami. tylek do wanny bądź miski z ciepła wodą a jak jest to z rumiankiem, picie żurawiny , a przede wszystkim duzo pić, szybciej się wypłukuje bakterie.
Kupiłam żurawinę ale sok do picia i pije i dużo wody z cytryna i nic słodkiego żeby nie zakwasić, ciagle sikam i jest dużo lepiej, zobaczymy jak jutro, mam nadzieje ze nie zdążyło sie tam nic rozwinąć :(

reklama
Ja także uwazam, ze lepiej utworzyć wątek prywatny tutaj. Ale poczekałabym naprawdę z 2 tygodnie. Ja jeszcze nie wiem na czym stoję i myśle ze nie jestem jedyna. Dopiero będę wiedzieć 1 sierpnia, bo mam pierwsza wizytę, a termin z OM wychodzi na 15.03 także gdzie dziewczyny z końcówki…

@MamaR rozumiemy ze będziesz naszym moderatorem grupy 😆
Wyjęłaś mi to z ust, mam ten sam termin porodu i również mam wizytę na początku sierpnia (2-go albo 4-go).

Cześć dziewczyny. Czy wy też macie takie dni w ciąży że pomimo normalnej dawki snu (8,5h) czujecie się zmęczone zaraz po obudzeniu? Ja mam wrażenie że nie spałam nic. Do tego od początku meczą mnie bardzo realistyczne sny a przed ciążą praktycznie nigdy mi się nic nie śniło. Udanej i spokojnej niedzieli wszystkim życzę :)

Cześć dziewczyny. Czy wy też macie takie dni w ciąży że pomimo normalnej dawki snu (8,5h) czujecie się zmęczone zaraz po obudzeniu? Ja mam wrażenie że nie spałam nic. Do tego od początku meczą mnie bardzo realistyczne sny a przed ciążą praktycznie nigdy mi się nic nie śniło. Udanej i spokojnej niedzieli wszystkim życzę :)
Ja chodzę całymi dniami senna i rozdrazniona. Ale ja w nocy nie śpię normalnie, wybudza mnie pęcherz, mdłości i synek milion razy na cyca.

ze znani to jest jakaś dziwna sprawa, ja zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz miałam takie sny na samym początku. Gdzieś koło 5tc. Były bardzo realistyczne i wręcz przerażajace. Wtedy w ogóle bałam się spać i byłam strasznie zmęczona też z tego powodu. Teraz na szczęście mi przeszły i mam nadzieję, że nie wrócą. Ale to podobno wina hormonów i tego że wpadamy w głęboką fazę REM.

A może wpływ też mają te temperatury? Przecież nawet dla osoby nie w ciąży takie upały są męczące lub wręcz niebezpieczne. Organizm osłabiony, to i większa szansa że jakieś naczynko pęknie. Tak sobie teraz pomyślałam...
Wszystko możliwe. Bez ciąży źle znoszę upały a teraz to zdycham 😄.
Ja chodzę całymi dniami senna i rozdrazniona. Ale ja w nocy nie śpię normalnie, wybudza mnie pęcherz, mdłości i synek milion razy na cyca.
Jaka będzie różnica wieku między dziećmi ? 😊
Mój młody też mi nie odpuszcza. Nie ma zmiłuj 😄

na mnie też nie działa, zmniejsza ból o 10% czyli nic. Mi gin nie pozwoliła nic innego, kazała pić dużo wody🙄 jeśli jesteś migrenikiem, to rozumiesz mój ból przy takich radach. Ech. No nic, w poprzednich ciążach migreny kończyły się w 2 trymestrze. Przeżyłam, to i teraz przeżyję :/ najmłodszego mi tylko żal, cały dzień na bajkach prawie, nie miałam innej opcji :(
Ja kiedyś miewałam bóle głowy, ale starałam się nic nie brać i samo przechodziło ( nie były takie silne) po urodzeniu syna czyli 12 lat temu, mam takie bóle, że często muszę się zwalniać z pracy, bo nie daję rady wytrzymać. Neurolog mi przepisał leki, ale w ciąży ich nie mogę przyjmować.

Cześć Dziewczyny! Chętnie do Was dołączę, termin porodu 7 marca 2023 ❤ Mam na imię Karolina, lat 34, to moje trzecie dzieciątko- pierwsza córa 8 lat, druga córa 4 lata, teraz liczymy na synka 😉 Szczerze mówiąc, nie planowałam już więcej dzieci, zaczynałam cieszyć się z życia bez pieluch, mleka, cycka 😂 Ale życie nas mega zaskoczyło i tym samym jestm tu z Wami 😀 Miałam już pierwsze usg, serducho biło w 6+4.
Miłego dnia :)

Ja jestem ogólnie przez całe życie zmęczona i niewyspana więc nie potrafię teraz odróżnić 🤣 Ale od kilku dni mam tak, że ok. 17 mam zjazd, pośpię sobie z godzinkę, chwilę posiedzę i znowu muszę iść spać i wtedy już na całą noc, ale nie wiem czy kwestia ciąży. Mi to się dzisiaj śniło, że miałam plamienie żywą krwią 🙄
@Karooolka , witamy! 😊

reklama
Cześć Dziewczyny! Chętnie do Was dołączę, termin porodu 7 marca 2023 ❤ Mam na imię Karolina, lat 34, to moje trzecie dzieciątko- pierwsza córa 8 lat, druga córa 4 lata, teraz liczymy na synka 😉 Szczerze mówiąc, nie planowałam już więcej dzieci, zaczynałam cieszyć się z życia bez pieluch, mleka, cycka 😂 Ale życie nas mega zaskoczyło i tym samym jestm tu z Wami 😀 Miałam już pierwsze usg, serducho biło w 6+4.
Miłego dnia :)
super! Witamy ☺️

Do góry