My jeszcze nie zaczęłyśmy rozszerzać diety. Mała 25-go skończy cztery miesiące , ale raczej poczekamy do szóstego miesiąca.U mnie idą takie ilości że mam wrażenie że łysieje witaminy biorę cały czas
Jak u was rozszerzanie diety? U nas już od jakiegoś czasu warzywa, kilka dni temu doszły owoce. Dziś zrobiłam test i podałam kleik ryżowy na mm dla alergików i zjadł tylko trzy łyżeczki, resztę wypluwał
reklama
Moja dopiero skończyła 4 miesiące i podjęłam próbę karmienia ale bardziej to takie jeszcze u niej lizanie tej łyżki albo traktowanie jej jako gryzak. Próbowaliśmy dynie to jej smakowało nawet. Ale jeszcze jest odruch wypychania z buzi to nie będę jej mocno męczyć.U mnie idą takie ilości że mam wrażenie że łysieje witaminy biorę cały czas
Jak u was rozszerzanie diety? U nas już od jakiegoś czasu warzywa, kilka dni temu doszły owoce. Dziś zrobiłam test i podałam kleik ryżowy na mm dla alergików i zjadł tylko trzy łyżeczki, resztę wypluwał
Nicky95
Zaangażowana w BB
Myślałam o tym, tylko blokuje mnie strach, że przez taki mix mogę narobić jej problemów z brzuszkiemMoże spróbuj mieszać swoje z mm.
zdecydowanie ! Już myślałam, że może bunt na butelkę. Ale jak dałam jej na próbę pustą to ciągnęła, że aż strach. Jak tylko dałam mleko to koniec świata. Obraziła się i tak krzyczała, że ciężko było uspokoić odrzuciła nan, bebiko i hippaTo już chyba po prostu mały degustator jest. Te sztuczne mleka mają chyba niektóre dość ciężki do zaakceptowania smak wystarczy czasami powąchać a już odrzuca.
Moja pierwsza piła najzwyklejsze najtańsze Bebiko i akceptowała, teraz druga na jakieś awaryjne karmienie gdy muszę wyjść a nie odciągnę ma hippa i jak starsza kiedyś chciała po niej wypić mleko to wypluła krzycząc dlaczego ono jest takie gorzkie jej było dobre
My z rozszerzaniem raczej zaczekamy do 6msc. Chyba, że mała pokaże gotowość wcześniej i bardzo będzie się rwała do jedzeniaU mnie idą takie ilości że mam wrażenie że łysieje witaminy biorę cały czas
U nas już widać zainteresowanie czasami z takim wzrokiem głodnym śledzi drogę mojego posiłku z talerza do ust ale jeszcze więcej wypycha niż połyka.Myślałam o tym, tylko blokuje mnie strach, że przez taki mix mogę narobić jej problemów z brzuszkiem
zdecydowanie ! Już myślałam, że może bunt na butelkę. Ale jak dałam jej na próbę pustą to ciągnęła, że aż strach. Jak tylko dałam mleko to koniec świata. Obraziła się i tak krzyczała, że ciężko było uspokoić odrzuciła nan, bebiko i hippa
My z rozszerzaniem raczej zaczekamy do 6msc. Chyba, że mała pokaże gotowość wcześniej i bardzo będzie się rwała do jedzenia
U nas od samego początku mały aż rwie do jedzenia, zawsze po skończonej porcji marudzi i widać że zjadłby jeszcze więcej nie było u nas odruchu wypychania, od samego początku ładnie jadł łyżeczka. Ale coś czuję że to dlatego że od 1 miesiąca życia dostawał krople na kolkę właśnie na łyżeczce przed karmieniem piersiąMoja dopiero skończyła 4 miesiące i podjęłam próbę karmienia ale bardziej to takie jeszcze u niej lizanie tej łyżki albo traktowanie jej jako gryzak. Próbowaliśmy dynie to jej smakowało nawet. Ale jeszcze jest odruch wypychania z buzi to nie będę jej mocno męczyć.
U nas była pełna gotowość na rozszerzanie zaczęliśmy po 18 tygodniu. Dużo osób radziło żeby rozszerzyć dietę szybko przez te męczące kolki, nawet pediatra uznała że to może pomócMyślałam o tym, tylko blokuje mnie strach, że przez taki mix mogę narobić jej problemów z brzuszkiem
zdecydowanie ! Już myślałam, że może bunt na butelkę. Ale jak dałam jej na próbę pustą to ciągnęła, że aż strach. Jak tylko dałam mleko to koniec świata. Obraziła się i tak krzyczała, że ciężko było uspokoić odrzuciła nan, bebiko i hippa
My z rozszerzaniem raczej zaczekamy do 6msc. Chyba, że mała pokaże gotowość wcześniej i bardzo będzie się rwała do jedzenia
U nas ultra ślinotok, dziąsła miękkie i spuchnięte. Mały marudny i rzuca się na wszystko żeby to gryźć wygląda na to że coś się szykujeA jak u was z ząbkowaniem? Coś już u kogoś się pojawia?
U nas narazie nic się nie pojawiło, ale mała ślini się coraz bardziej i czasami widać ze ja dziąsła swędzą. Moj syn miał pierwszego zabka dopiero w dziewiątym miesiącu to zobaczymy jak będzie tym razemA jak u was z ząbkowaniem? Coś już u kogoś się pojawia?
Magdalena.WK
Fanka BB :)
Cześć dziewczny dawno tu nie zaglądałam, jak tam Wasze dzieciaczki? mam do Was pytanie jeśli powielam to przepraszam, ale czy Wam też tak wypadają włosy? Karmię córeczkę piersią, ale nie wiem czy to ma wpływ bo wypadają garściami czy macie też taki problem?
reklama
Czesc. Ja właśnie całkiem niedawno o to pytałam. Niestety u mnie jest dokładnie tak samo, wypadają strasznie. Zaczynam się martwić bo bardzo mi się przerzedziły Z tego co czytałam to całkiem normalne i może trwać nawet kilka miesięcy. Podobno najlepiej nie zawiązywać ciasno włosów i nie zaczesywać do tylu, ale jak ich nie spinać skoro tak się sypiaCześć dziewczny dawno tu nie zaglądałam, jak tam Wasze dzieciaczki? mam do Was pytanie jeśli powielam to przepraszam, ale czy Wam też tak wypadają włosy? Karmię córeczkę piersią, ale nie wiem czy to ma wpływ bo wypadają garściami czy macie też taki problem?