reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja w każdej ciąży robiłam usg prenatalne. Teraz po 3 ciaży gdzie wyszło, że dzieciaczek miał zespół patou, to pomimo, że nie kwalifikuję się wiekiem to mam za darmo prenatalne i pappa i to hcg. Wcześniej myślałam tylko o usg i nifty, ale teraz zrobie wszystkie badania refundowane. I kurcze mocno zastanawiam się nad nifty, jest drogie, ale napewno spokój jest duży po takim badaniu.

A te dziewczyny co chcą robić badania wolnego dna płodu to wszystkie wybieracie nifty, czy któraś z Was może wybiera sanco czy harmony? Wiem że dużo jest tych testów i też jestem ciekawa Waszego wyboru :)

reklama
Może się coś zmieniło 😊 To dobrze.
Ja ze swoją babeczką rozmawiałam 3 lipca, więc info mam na tamten dzień:)
Nawet jak do końca sierpnia, to i tak się załapię, bo można robić już po 10 tygodniach ;)
Tylko nie wiem skąd to ciągle uczucie, że jednak nic z tego nie będzie :( Boję się, że to intuicja... :(

Ja już po :)
Zarodek urósł od ostatniej wizyty(21.07) troszkę mało, bo tylko 3 mm. Teraz ma 5,5 mm.
Pojawiło się tętno, 100/min.
Niestety w pęcherzyku ciążowym pojawiła się krew, co może oznaczać, ze nic z tego…
Nie nastawiamy się jednak źle, mam nadzieje, ze wszystko będzie ok :) i za tydzień kolejna wizyta- tymczasem mam leżeć i odpoczywać
Oby wszystko się dobrze ułożyło, tego ci życzę 😉

Hej, ja jednak bylam w biochemicznej, żegnam się z Wami i życzę z całego serca żeby dzieci byly zdrowe no i ciążę bez przygód 😙 mam tylko pytanie jesli ktoras jest po biochem, ile trzeba odczekać czy od razu moge probowac po okresie?
ja zaszłam w poprzednia ciaze od razu :) po jakiś 2 tyg mialam normalnie dni płodne i z tego mam 15 miesięcznego synka także nie martw się, wycziluuj i powodzenia ☺

Cześć kobitki :)
Miałam intensywny weekend dlatego mało co się odzywałam. Za to nadrobiłam wszystkie strony :D
Tydzień temu po wizycie stwierdziłam ze wytrzymam z wizyta do 4.08 ale jednak minął tydzień i znów jest nerwówka i ogromna chęć zobaczenia już ❤️ i taka tez mam cicha nadzieje. Moja ginekolog jest na urlopie ale jutro jedziemy z mężem do Krakowa do jego rodziny i zapisałam się tam na USG na 15.30 :D
Jak dla mnie przyjmuje tam najlepszy lekarz jakiego spotkałam ale niestety do Krakowa mam 2.20h i wątpię ze bym przy porodzie do niego zdarzyła :p cykam się jak cholera ale strasznie chce już zobaczyć ❤️

Dzisiaj myślę, że beta hcg już wyższa powinna być, bo to wynik z wczoraj, a USG było dzisiaj.
Nie zapisałam się na kolejną, bo ledwo powstrzymałam się od płaczu... Wyszłam. Lekarz powiedział, że za tydzień powtórzyć...
Ale wszędzie w necie czytam, że pęcherzyk powinien być widoczny od bety 1000 i już w 4-5 tygodniu. Może faktycznie sprzęt słaby, chociaż to Luxmed, więc teoretycznie powinien być dobry... Sama nie wiem...
O to Ty chyba mojej historii nie czytałaś. Luxmed ma NAJGORSZY SPRZĘT EVER. :)
5+6 byłam u swojego gina, wyszedł pęcherzyk i wg USG 5+6. 7+4 poszłam do luxmedu i co?????? wg USG 6+1, mini zarodek (0.54 cm), brak akcji serca.... ZAŁAMKA. Byłam pewna, że to koniec ciąży!!!!! Szybko poszłam prywatnie do lekarza z super sprzętem - 3 godziny później. I co? Wg USG 7+3, piękny zarodek, ma nóżki, serduszko i w ogóle, 1.25 cm, półtora razy większy i z akcją serca!!!!
Luxmed ma koszmarny sprzęt, więc nic się nie przejmuj!!!! Ja więcej do nich już nie wracam. To nie na moje nerwy!

Kurde dziewczyny u mnie dzisiaj problem z wyborami... 🤨 kompletnie nie wiem na co mam ochotę wiec zamówiłam 3 obiady i mam nadzieję, że na któryś będę miała ochotę jak przyjedzie.. masakra
Co zamówiłaś? 😁
Ja dzisiaj pizza.. Ale najchętniej nic bym nie jadła bo nie mam smaku. Tylko że mnie mdli więc zjeść coś muszę..

Ja w każdej ciąży robiłam usg prenatalne. Teraz po 3 ciaży gdzie wyszło, że dzieciaczek miał zespół patou, to pomimo, że nie kwalifikuję się wiekiem to mam za darmo prenatalne i pappa i to hcg. Wcześniej myślałam tylko o usg i nifty, ale teraz zrobie wszystkie badania refundowane. I kurcze mocno zastanawiam się nad nifty, jest drogie, ale napewno spokój jest duży po takim badaniu.

A te dziewczyny co chcą robić badania wolnego dna płodu to wszystkie wybieracie nifty, czy któraś z Was może wybiera sanco czy harmony? Wiem że dużo jest tych testów i też jestem ciekawa Waszego wyboru :)
nifty pro, sanco, harmony, panorama i ktoś ostatnio wspominał jeszcze o chyba veragene :D wybór jest ogromny

reklama
Co zamówiłaś? 😁
Ja dzisiaj pizza.. Ale najchętniej nic bym nie jadła bo nie mam smaku. Tylko że mnie mdli więc zjeść coś muszę..
Zupkę pomidorowa, pierozki ruskie i kotlecika. Pizza była w planach ale jak czytalam składniki to mi się odechciało... chciałam pierogi ze szpinakiem i feta ale z mojej ulubionej garmazerki nie dowożą a nie chce mi się dupy ruszyć więc muszę się zadowolić czymś innym

Do góry