reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Same chudziny tutaj! 😅 ja startuję z wagą 77 kg, mam nadzieję, że jeśli wszystko dobrze pójdzie to nie będę musiała się turlać na porodówkę 😂😂
Macie jakieś preferencje jedzeniowe już? Ja jestem największą na świecie fanką słodyczy, a teraz zauważyłam, że nie myślę w ogóle o słodkim, tylko ciągle mięcho mi w głowie, aż mi ślinka leci 🤤🤤
no właśnie u mnie na odwrót. Jak słodycze mogły dla mnie nie istnieć to ostatnio zjadłam całą tackę ptasiego mleczka na raz!! I lody kaktusy obowiązkowo muszą być w zamrażalniku. Wczoraj mąż kupił mi od razu dwa duże opakowania 🤩

reklama
Cześć ! To i jak się dołączę, trochę zajęło przeczytanie już ponad 50 stron. Ostatnia @ była 26.06 cykle 27/28 dni. Wizytę miałam dziś, umówioną miesiąc temu, bo chciałam zrobić cytologię i tabletki antykoncepcyjne😂. To moja 4 ciąża 39lat i pierwsza niespodzianka😱, bo pozostała trójka była dokładnie zaplanowana i starania trwały pare miesięcy. Termin według cyklu to 03.03
E6020F7D-A2C1-47A9-90B6-9DDE00EB657A.jpeg
29D3E0A7-3903-48CE-B463-5A62A990E31B.jpeg

Cześć ! To i jak się dołączę, trochę zajęło przeczytanie już ponad 50 stron. Ostatnia @ była 26.06 cykle 27/28 dni. Wizytę miałam dziś, umówioną miesiąc temu, bo chciałam zrobić cytologię i tabletki antykoncepcyjne😂. To moja 4 ciąża 39lat i pierwsza niespodzianka😱, bo pozostała trójka była dokładnie zaplanowana i starania trwały pare miesięcy. Termin według cyklu to 03.03 Zobacz załącznik 1288571Zobacz załącznik 1288572
Cześć! Witamy:)
Piękny pęcherzyk 🥰 Gratulacje!

Cześć ! To i jak się dołączę, trochę zajęło przeczytanie już ponad 50 stron. Ostatnia @ była 26.06 cykle 27/28 dni. Wizytę miałam dziś, umówioną miesiąc temu, bo chciałam zrobić cytologię i tabletki antykoncepcyjne😂. To moja 4 ciąża 39lat i pierwsza niespodzianka😱, bo pozostała trójka była dokładnie zaplanowana i starania trwały pare miesięcy. Termin według cyklu to 03.03 Zobacz załącznik 1288571Zobacz załącznik 1288572
gratulacje!! Oby rosło zdrowo! 🥰

no właśnie u mnie na odwrót. Jak słodycze mogły dla mnie nie istnieć to ostatnio zjadłam całą tackę ptasiego mleczka na raz!! I lody kaktusy obowiązkowo muszą być w zamrażalniku. Wczoraj mąż kupił mi od razu dwa duże opakowania 🤩
czytałam o tym, że mnóstwo kobiet ma fazę na lody w ciąży, moje koleżanki też miały, a ja jak na razie myślę tylko o schabowych 😂😂

Cześć 🙂
Ja również termin na początek marca.
To moja pierwsza ciąża.
Wczoraj byłam na USG, pęcherzyk jest, kolejna wizyta dopiero 22 lipca -nto według miesiączki będzie 8 tydzień.
Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.

ja już testów nie robiłam. Zachowałam dwa na pamiątkę ale myślę, że i tak finalnie wylądują w koszu. Trzymam teraz każde badania, które robię. I ciągle wpatruje się w wyniku bety bo do mnie nadal nie dociera co się dzieje 😄
Też mam dwa i zachowam pewnie tak długo aż zobaczę dzidzię 😄☺️ Do mnie też to nie dociera, że będzie kolejne bobo. Myślę o tym non stop, podświadomość robi swoje.
Idę 1 lipca do gin prywatnie, bo do nfz to nie mogę się nawet dodzwonić, zamówiłam wizytę przez internet dopiero na sierpień.
Pewnie nie będzie jeszcze nic widać na usg, nawet nie będzie go robił, idę tylko, żeby przepisał mi duphaston pod język i pewnie jakiś badania.

Cześć dziewczyny, boje się jeszcze z wami witać bo testować będę jutro lub 1.07 ale mam pytanie. Zrobiłam dzisiaj test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Kreska może nie jest tak mocna jak testowa ale jednak. Czy to może oznaczać ciąże? Jak myślicie?
Tak, może oznaczać ciążę. Ja w ten sposób dowiedziałam się o poprzedniej ciąży :) Miałam dwa pozytywne testy owulacyjne pod sam koniec cyklu. Cykle miałam wtedy długie i postanowiłam testować aż do okresu. Zrób szybko test ciążowy. Może wyjść pozytywny :)

reklama
Same chudziny tutaj! 😅 ja startuję z wagą 77 kg, mam nadzieję, że jeśli wszystko dobrze pójdzie to nie będę musiała się turlać na porodówkę 😂😂
Macie jakieś preferencje jedzeniowe już? Ja jestem największą na świecie fanką słodyczy, a teraz zauważyłam, że nie myślę w ogóle o słodkim, tylko ciągle mięcho mi w głowie, aż mi ślinka leci 🤤🤤
taaaaaaak! Wpadłam na pomysł, ze mogę być w ciąży, bo jedyne co jestem w stanie przełknąć to tosty z serem i ketchupem. Dodatkowo smakują jakby były najlepszym i najwykwintniejszym daniem na świecie 🙈🙈🙈

Do góry