Ann_
Fanka BB :)
no z jedzeniem to ciężko dziecko przestawić z jego ulubionych smaków. Nawet zdrowe, dobrze komunikatywne dzieciaki jedza to co lubią i nie da się na siłęTakie porady czasami to są tylko takim obowiązkiem, szczególnie te tzw. kontrolne. U nas znajomi mają syna autystycznego, dzieciak je tylko schabowe i suche bułki a neurolog im kazała korygować objawy dietą, zero mięsa i pieczywa białego czyli nie jeść nic w jego przypadku
W przypadku naszej córki to jeszcze nie zostały wykonane wszystkie badania. Chodzi o to że mają jakieś tam procedury i przykładowo nie mogą na pierwszej wizycie zrobić jej obszernego badania genetycznego WES. Niestety ale właśnie co pół roku biorą jej krew (ile ona się na płacze przy tym) i robią kolejne testy genetyczne. Też tak jak napisałaś kontrolują jej postępy motoryczne i ewentualnie zalecają coś na dalsze miesiące. Problem jest taki, że ona nie akceptuje żadnych lekarzy, jak np początkowo kiedy była mniejsza chodziłam z nia do osteopaty, a jakiś czas temu nie dała mu się nawet dotknąć więc taka wizyta nie ma sensu jedyna osoba to jej fizjoterapeutka do której chodzimy już dwa lata. Nie wiem co byśmy zrobili jakby jej zabrakło
Dziś ja zostałam na parkingu w aucie, mąż poszedł z nią na te wizyty. Niestety może być obecny tylko jeden rodzic mąż ma szczepienia więc łatwiej.
@KaśkaLi95 dobrze, że z malutka okej i ładnie rośnie
@Magda933 ja stosowałam inhalacje z soki fizjologicznej, spray do nosa taki dla dzieci najmniejszych i w sumie dużo herbaty z imbirem, cytryna i miodem. Przeszło już całkiem po ok 2-3 tyg
@MagdaHR ja jestem ciekawa ułożenia synka. Każe z dzieci szybko ukladlo się głową do dołu i już tak zostawało. Na pewno od połowy ciąży. Kopniaki odczuwam równo na dole brzucha, na środku, jak i na górze. Także nie mam pojęcia gdzie głową teraz jest bo czkawki jeszcze nie wyczułam ani razu