reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Pewnie! Też myślałam o tym:)
Tylko zastanawiałam się nad terminami. Przyjmujemy te teraz z apek wg OM, czy czekamy aż nam ginekolodzy potwierdzą daty?:) Dajcie znać jak wpisywać.

Ja też bym chwilę poczekała, bo u mnie podejrzewam, że ten termin też się sporo przesunie. Chyba że teraz wpiszemy z OM, a później najwyzej się poprawi?

reklama
@Otylia. @Paula55 @Angiee
Mi z apki z om wychodzi termin na 1 marca. Trochę się obawiam też, że się ten termin przesunie, ale na wcześniejszy 😅 hmm możemy ewentualnie wpisać chętne dziewczyny na termin z om i później po usg jak zajdzie taka potrzeba, to skoryguje termin:) Tylko wtedy się przypomnijcie😄 Więc kto jest chętny na wpisanie teraz terminu, niech go poda 😀

@Otylia. @Paula55 @Angiee
Mi z apki z om wychodzi termin na 1 marca. Trochę się obawiam też, że się ten termin przesunie, ale na wcześniejszy 😅 hmm możemy ewentualnie wpisać chętne dziewczyny na termin z om i później po usg jak zajdzie taka potrzeba, to skoryguje termin:) Tylko wtedy się przypomnijcie😄 Więc kto jest chętny na wpisanie teraz terminu, niech go poda 😀

U mnie z OM 4 marca :)

Wróciłam z pierwszej wizyty u gina. Pytał o to czy robiłam już jakieś badania itp. Dziś samo badanie palcami i cytologia. Okazało się niestety, że mam malutką nadżerkę ale mam się nią nie przejmować bo dziecku nie szkodzi. Będziemy ją obserwować, ale zajmiemy się nią po porodzie. Dziś nie robił mi USG by mnie nie podrażniać po tej cytologii (i dodał, że niepotrzebnie nie będzie robił USG i kasy ode mnie wyciągał) i mam przyjść za tydzień i już będzie serduszko i wtedy karta ciąży. Ponoć macica ładnie czuć, że spuchnięta więc to na pewno ciąża. Do tego dostałam witaminy femibion 1. Mam się nie stresować i odpoczywać. No i od dziś na L4. Także uspokoił mnie. Najlepsze jest to, że wizytę mam równo w moje urodziny i się śmialiśmy, że będzie mógł dać mi fajny prezent bo zobaczymy serduszko 😂

Wróciłam z pierwszej wizyty u gina. Pytał o to czy robiłam już jakieś badania itp. Dziś samo badanie palcami i cytologia. Okazało się niestety, że mam malutką nadżerkę ale mam się nią nie przejmować bo dziecku nie szkodzi. Będziemy ją obserwować, ale zajmiemy się nią po porodzie. Dziś nie robił mi USG by mnie nie podrażniać po tej cytologii (i dodał, że niepotrzebnie nie będzie robił USG i kasy ode mnie wyciągał) i mam przyjść za tydzień i już będzie serduszko i wtedy karta ciąży. Ponoć macica ładnie czuć, że spuchnięta więc to na pewno ciąża. Do tego dostałam witaminy femibion 1. Mam się nie stresować i odpoczywać. No i od dziś na L4. Także uspokoił mnie. Najlepsze jest to, że wizytę mam równo w moje urodziny i się śmialiśmy, że będzie mógł dać mi fajny prezent bo zobaczymy serduszko 😂

Ale pięknie :) Jaki miły lekarz, super do tego podszedł

reklama
Ale pięknie :) Jaki miły lekarz, super do tego podszedł
Bardzo miły i rzeczowy. Natomiast dostało mi się, właśnie o tą nadżerkę, że miałam przyjść w tamtym roku i zrobić cytologię i nie przyszłam 😱 ale na szczęście mówi, że damy z tym radę bo nie jest wielka a niektórym po porodzie się wchłania. Mam się tylko wstrzymać od seksu bo jestem chuda i żeby mnie nie bolało. Ewentualnie jakieś lekkie przytulanka 😂

Do góry