reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Ja gdybym miała możliwość też chętnie bym poczekała do 12 tyg, ale niestety specyfika pracy powoduje, że dyr musi wiedzieć w połowie sierpnia. To mnie martwi, bo jednak wolałabym poczekac.
Ja powiedziałam dyr już teraz w 6tc. Zobaczymy, tez praca częściowo fizyczna z dziećmi wiec jestem na zwolnieniu.
Chciałabym pracować, niestety boje się infekcji, a maluszki maja ich najwiecej

reklama
A czy mialyscie może dziewczyny zasłabnięcia /omdlenia w ciąży? Ja dziś byłam na mieście załatwić kilka spraw i zrobiło mi się tak strasznie słabo jakbym miała za chwilę zemdleć. Straszne uczucie takiego braku kontroli nad swoim ciałem. Czy to normalne?

A czy mialyscie może dziewczyny zasłabnięcia /omdlenia w ciąży? Ja dziś byłam na mieście załatwić kilka spraw i zrobiło mi się tak strasznie słabo jakbym miała za chwilę zemdleć. Straszne uczucie takiego braku kontroli nad swoim ciałem. Czy to normalne?
Mi jest dzisiaj słabo, leżę cały dzień, bo kręci mi się w głowie 🥴 często robi mi się też gorąco i oblewają poty...

Witam dziewczyny :)
wczoraj odebrałam wynik bety :) 63847 mlU/ml :)
w czwartek mam pierwszą wizytę u gina, mam takiego stresa że szok czy wszystko dobrze :)
ogólnie czuję się dobrze, tylko rano męczą mnie mdłości, jestem strasznie senna i trochę mnie ciągnie podbrzusze a tak ok :)

w poniedziałek rano jak zmieniałam pościel u mojego Nikosia to miałam wrażenie że zaraz zemdleje ..... ciemno przed oczami mi sie zrobiło ....

Tak ja miałam dwa razy w zeszłym tygodniu. Lekkie omdlenia i osłabienie ogólne. Mi nudności przeszly, pomagają migdały 👍😊

Dziewczyny ja w pracy po 11 tyg. zamierzam powiedzieć... W sumie chce pracować ile starczy sił, do 5 miesiąca może się uda...zobaczymy.troche inne czasy są teraz niż 6 lat temu kiedy byłam w pierwszej ciąży. Jak u was ? Kiedy planujecie powiadomić szefów?
Ja powiedziałam dzisiaj (wg USG 9+5). Muszę przekazać swoje obowiązki, a we wrześniu planuję jeszcze urlop i chciałam, żeby mieli czas na znalezienie i wdrożenie zastępstwa.

Tak. Ja ostatnio prawie zemdlałam w sklepie. Musieli mnie ratować wodą i czekać aż dojdę do sobie. Ale mi było głupio 🤦‍♂️

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała odklejenie kosmowki? Byłam dzisiaj na USG i trochę mnie lekarz zmartwił, ze mam 2 cm odklejenia, i ze powinnam leżeć. A na razie nie planowałam jeszcze nic mówić w pracy… wiecie czy to częste i czy któraś z Was przez to przeszła? Podobno z czasem się doklei, ale a) nie wiem czy brać jakieś leki (wizyta u mojego lekarza dopiero za tydzień), b) do tej pory raczej nie męczyłam się fizycznie, a i tak coś zaszkodziło i teraz się martwię…
A plus z wizyty - lekarz powiedział, ze mam już całkiem dużego człowieczka, który machał do nas rękami i nogami ;)

Do góry