reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jutro o 18.20 jestem zapisana na usg
Na USG u mnie nawet nie było widać pęcherzyka... :( A z tym, że jest tak niski przyrost nawet się nie da dyskutować ;(
Poczekaj na opinie lekarza. Przyrost to nie wszystko.. Moja ginekolog z poprzedniej ciąży w ogóle nie kazała robić, twierdziła, że nie takie rzeczy już widziała, że to tylko stres. Dobrze,że jutro masz lekarza, ja także.
Będę o Tobie pamiętać- trzymam mocno kciuki i łącze się w modlitwie..
Dużo siły dla Ciebie na najbliższy czas niepewności..💚

reklama
Poczekaj na opinie lekarza. Przyrost to nie wszystko.. Moja ginekolog z poprzedniej ciąży w ogóle nie kazała robić, twierdziła, że nie takie rzeczy już widziała, że to tylko stres. Dobrze,że jutro masz lekarza, ja także.
Będę o Tobie pamiętać- trzymam mocno kciuki i łącze się w modlitwie..
Dużo siły dla Ciebie na najbliższy czas niepewności..💚
Dziękuję Kochana za słowa otuchy!!! 😘
Życzę udanej jutrzejszej wizyty! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! 😘

W szpitalu leżę,bo wczoraj lekarz stwierdził pozamaciczną. Dziś lekarz Mówił,że może to być bardzo wczesna ciąża, jakiś 3-4 tydzień albo będzie poronienie. Cieszy mnie fakt,że wczoraj rzekomo nic nie było widać a dziś lekarz już coś dostrzegł. Beta z dziś 500 a 22.07 237mIU. Leżymy dalej i czeku na rozwój sytuacji
tez trzymam kciuki ❤

Objawy mam dopiero od kilku dni, często jestem głodna, ale jest mi też niedobrze i mam wzdęcia ;( Kłucia w jajnikach też miewam no i tkliwe piersi.

Przed chwilą odebrałam wyniki i mam TSH 4,1, także wybieram się dzisiaj do lekarza, bo zapewne bez tabletek się nie obejdzie.
Wszystko możliwe ja gdy robiłam badania TSH i Pani doktor powiedziała że jak będzie >2,5 to konieczne zgłosić się następnego dnia.
Moje objawy dopiero się zaczynają dziś. Czuję zawrót żołądka aż się boję zjeść śniadanie. A zawsze po przebudzeniu leciałam do lodówki nawet przed ciążą.

Wszystko możliwe ja gdy robiłam badania TSH i Pani doktor powiedziała że jak będzie >2,5 to konieczne zgłosić się następnego dnia.
Moje objawy dopiero się zaczynają dziś. Czuję zawrót żołądka aż się boję zjeść śniadanie. A zawsze po przebudzeniu leciałam do lodówki nawet przed ciążą.
Może jakieś małe śniadanie trochę pomoże :)

A jak załatwiałaś prenatalne? Chętnie już bym się zapisała, żeby złapać termin (od 12+2 wyjeżdżam na miesiac do pracy za granice i tam już pewnie się nie zbadam), ale zupełnie nie wiem gdzie to załatwić ;)
Co do prenatalnych moja pani ginekolog powiedziała, aby planować prenatalne najlepiej koniec 13tc początek 14 tc ponieważ wymiary dzieciątka mają znaczenie ja prowadzę ciążę w Niemczech tu prenatalne do 14 tc nie wiem jak w Pl.

reklama
Co do prenatalnych moja pani ginekolog powiedziała, aby planować prenatalne najlepiej koniec 13tc początek 14 tc ponieważ wymiary dzieciątka mają znaczenie ja prowadzę ciążę w Niemczech tu prenatalne do 14 tc nie wiem jak w Pl.
O, a ja wyjeżdżam właśnie do Niemiec :) czy łatwo tam dostać się na jakąś konsultacje do lekarza (tak na wszelki wypadek)? Będę miała karte EKUZ, ale nie wiem jaki jest system - czy zgłasza się do lekarza pierwszego kontaktu czy da się od razu do ginekologa?

Do góry