MoniaJ2424
Fanka BB :)
Ja zaczęłam 5 tydzień dzisiaj
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kolejna dobra wiadomość uwielbiam oglądać zdj usg gratulujeJestem po wizycie ,uspokojona maksymalnie Ciąża rozwija się prawidłowo,a torbiel już sie zmniejszyl do 38mm z 5c5c.wmysokimi przyrostami i wartosciami bety mam sie nie denerwować-to nic nie znaczy ,wazne ,ze przyrasta.Tydzien temu mialam pecherzyk ciążowy 3mm ,a dziś jest pecherzyk zoltkowy i zarodek 2,5 mm Co do serduszka -coś sie zaczyna ale aorta zakłócala odczyt.Na plamienia dostalam duphaston
Ja wlasnie wrocilam z pobraniaNa pewno wszystko będzie ok, daj szybciutko znać po!
Ja właśnie jadę do labo oddać krew na badania, które gin zlecił.
Ja tez gratulacjeKolejna dobra wiadomość [emoji4] uwielbiam oglądać zdj usg [emoji4] gratuluje [emoji3]
świetnie czyli idziemy łeb w łeb za tydzień już na pewno zobaczysz serduszkoJa już po wizycie wszystko dobrze, mamy pęcherzyk żółtkowy o wymiarach ok. 9mm równy tydzień temu był sam pęcherzyk 2mm. Kolejna wizyta za tydzień, wtedy się okaże czy jest serduszko
Edit. Cały pęcherzyk ma 9mm, a nie żółtkowy
świetne wiadomości ja tym razem PAPPA sobie daruję, w drugiej ciąży wyszły mi złe wyniki nie chcę drugi raz przeżywać tego stresu. Tym razem od razu robię NIFTYU mnie już na pewno jeden zarodek i wszystko w porządku. Lekarz jak mu o tym powiedziałam zbadał mnie jeszcze raz, próbował pod różnymi kątami sprawdzić jak tamta mogła widzieć dwa, powiedział że czasami coś po prostu może udawać dziecko choć dodał że w sumie nie wie jak mogła widzieć dwa serca. Kolejną wizytę mam dopiero 19go sierpnia- będzie to usg prenatalne, a 20go sierpnia test PAPPA. Czy wy też będziecie wykonywały ten test?
Na razie nikomu, najpierw dowiedzą się dzieci (ale to za kilka tygodni) a dopiero później najbliższa rodzina i znajomi.Tak z ciekawosci: kiedy mówicie o ciąży? Rodzinie, znajomym itp ? ja bym chciała jak najpóźniej jestem z tych "dmuchać na zimne"
Na szczęście jeszcze nie... w poprzednich ciążach na końcówce to tylko syrop lactulosum odrobinę pomagał i bardzo bardzo dużo spacerówWitam się w piątek
Was też tak męczą zaparcia?
Kiedyś robiąc kawę mogłam już lecieć do łazienki a teraz... Tragedia..
Trzymam kciukiDziewczyny, siedzę przed gabinetem. Udało mi się dostać do gin przed jego urlopem (jest lekko wkurzony, że przyszłam, bo on już chce jechać na urlop).
Już wiem jak się czułyście przed 1 wizytą,a nic nie widzieliście. Serce mi zaraz wyskoczy, tak się boję. Jestem 7+3
To dobrze koniecznie daj znać po wizyciePrzełożyli mi wizytę na 21.30..
2 godzinki mniej czekania