reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Za tydzień w czwartek. Lekarz mnie pocieszał, mówił, że wszystko będzie dobrze i musimy być dobre myśli, że wcześnie zauważyliśmy, że ta macica się tak napina.. Ale ja i tak cholernie się boję [emoji24]

Końskie dawki progesteronu. W pierwszej ciąży też miałam problemy z napinającą się macicą, tylko że dużo później...
A nospa?
Jak bylam w ciazy z najstarsza i musialam lezec to relanium wtedy na rozluznienie dawali teraz juz nie daja..
Konskie to znaczy jakie
No ja od początku biore 3x200 luteiny 2x1 duphaston prolutex i progesteron besins 2x1 [emoji1787][emoji1787]

Dziewczyny ja zwariuje [emoji24] ze względu na prośbę mojego gina powtórzyłam w tym tygodniu betę. A więc:
19 lipca - 4528
21 lipca - 8003 przyrost po 48h tylko 74%
Gdzie tydzień wcześniej wartości były następujące:
12 lipca - 272
14 lipca - 649 przyrost po 48h 143%
Dzisiaj jest 5+5, wiem, że wynik i tak mieści się w normie, ale martwię się, że przyrost jest za niski i oczywiście wmawiam sobie najgorsze [emoji24]
W dodatku robiłam przy okazji morfologie krwi, wyszły mi podwyższone leukocyty (norma wg labo do 10,04 ja mam 11,31), neutrofilie (norma do 7 ja mam 8,08) i eozynofile (norma od 1-6 ja mam 0,8 są za ciut za niskie) reszta wyników w normie.
Ech dopiero początek, a ja już wariuje...
Pozniej beta zwalnia zwlaszcza jak przekroczy 5tys
Nie da sie powiedziec jak dlatego w późniejszych ciazach wazniejsze jest usg niz beta
A bete zlecaja bardziej zeby zobaczyc czy przyrost wogole jest a nie jak duzy

Dziewczyny ja zwariuje [emoji24] ze względu na prośbę mojego gina powtórzyłam w tym tygodniu betę. A więc:
19 lipca - 4528
21 lipca - 8003 przyrost po 48h tylko 74%
Gdzie tydzień wcześniej wartości były następujące:
12 lipca - 272
14 lipca - 649 przyrost po 48h 143%
Dzisiaj jest 5+5, wiem, że wynik i tak mieści się w normie, ale martwię się, że przyrost jest za niski i oczywiście wmawiam sobie najgorsze [emoji24]
W dodatku robiłam przy okazji morfologie krwi, wyszły mi podwyższone leukocyty (norma wg labo do 10,04 ja mam 11,31), neutrofilie (norma do 7 ja mam 8,08) i eozynofile (norma od 1-6 ja mam 0,8 są za ciut za niskie) reszta wyników w normie.
Ech dopiero początek, a ja już wariuje...
Aaa i leukocyty w ciaxy czesto sa podwyzszobe
Masz niewielkie podwyzzszenue bez obaw

Ja bardzo lubiłam kawę przed ciążą a teraz jakoś nie ciągnie mnie. W ogóle lekarz mi powiedział, żeby nie pić kawy i nie jeść cytrusów. Zdziwiłam się bardzo no, ale chyba coś w tym jest skoro tak mówił. Słyszałyscie o cytrusach?
O cytrusach hmmm w dwóch poprzednich ciążach objadałam się pomarańczami. Zapytałam lekarza czy można A on mówi że jak zjem połowę pomarańczy dziennie to jest ok a ja cała siatkę tych pomarańczy zjadałam. 😃 później mi przeszło.

Ostatnia edycja:
Hej u mnie 7 tydz i 6 dni caly czas mi niedobrze i wymiotuje jem na sile i pije juz mi pomyslow brakuje 😂
Jejku współczuję Ci mam to samo ale wymioty tylko czasami właściwie nie wiem czy to można nazwać wymiotami bo nie mam czym wymiotować jak słabo jem. I ten dziwny posmak w ustach 🤢 mam wrażenie że właśnie ten posmak jest odpowiedzialny za moje mdłości.

reklama
Z wymiotami to zalezy od dnia czasem sa czasem nie ale nudnosci nonstop wszystkiego probowalam i malo co pomaga rumianek troche na chwile lagodzi zebow umyc nie moge bo wymiotuje odrazu zupy krem jeszcze w miare toleruje ale juz mi zbrzydly lekko nie ma

Do góry