reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
A teraz masz jakąś specjalną dietę w ciąży? Ja niestety przy mojej pracy i stresie jadłam jeden posiłek może 2.... często się orientowałam o 16 że jeszcze nic nie zjadłam. Jak mnie po tym złapał covid w październiku to ledwo funkcjonowałam- musiałam zrezygnować z pracy I leczyłam się na serce 4 miesiące. Mogłam tylko 1 emerycki spacer dziennie. Jadłam już wtedy 3 posiłki dziennie (i dalej jem) ale nie chudłam zwłaszcza że nie mogłam się przemęczać. Podziwiam cię ogromnie! I gratuluję ogromnego wysiłku jaki dokonałaś ❤
Ja czekam na L4 jak na zbawienie żeby mieć czas na spacery i gotowanie lekkich posiłków. W nowej pracy też mamy zapieprz...
no od 2 lat jestem na diecie z niskim IG tzn jem tylko produkty z maki pelnoziarnistej , nie jem nic co zawiera cukier .. slodkie rzeczy robie sama w domu na erytrolu :)
u mnie najbardziej pomogla zmiana ilosci posilkow bo insulina mi wszystsko rozwalala :( jedzenie co 5 godz bez podjadania .
tera jem znowu 4-5 posilkow bo robi mi sie slabo jak nie jem no i zdazaja mi sie grzechy teraz ... :( :( ale staram sie jesc dalej z niskim IG

Nie ryzykowała bym. A jeśli już to zasłaniaj brzuch i smaruj się kremami z wysokimi filtrami.
Mama ginekolog też o tym pisała , nie ma sensu przykrywać brzucha , jak już to glowe :) nie ma co przesadzac ze słońcem ale trochę witaminy d nie zaszkodzi. Uważajcie tylko żeby się nie przegrzać (wzrost temp może powodować ryzyko odklejenia łożyska, tak czytałam jak szukałam info o termach, na które suma sum a rum nie poszłam)

Hej hej,witam się z Wami 😍
Może zechcecie się pochwalić waszymi wynikami z bety? Osobiście z dnia dzisiejszego (14dpo) i wynik 14mIU/ml. Strasznie się boje,że to coś za mało..
Mój bladzioch z dzisiaj ❤️

Załączniki

• received_5755645721176565.jpeg
    received_5755645721176565.jpeg
    32,5 KB · Wyświetleń: 93
Mam głupie pytanie... Czy możliwe jest żebym przy 6+5 miała już zaokrąglony brzuch? Od kilku dni jest wyraźnie inny, nawet rano po wizycie w toalecie i przed śniadaniem to nie znika, a ogólnie jestem bardzo szczupła i mam płaski brzuch. Wcześniej myślałam, że to wzdęcia, ale od dwóch dni już mi nie dokuczają a brzuch nadal taki ,,duży" 🤔

reklama
Dziewczyny a po czym poznać ciąże pozamaciczna ? Wyskoczył mi artykuł i trochę się naczytałam jak ja poznać ? Skoro w 4-5 tyg na usg może jeszcze nic nie widać

Do góry