reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jednego biochema mam za sobą..
emoji846.png
Moja bratnia dusza 😉
Pamiętasz ja miałam biochema w maju a teraz już 6+1.
Byłam u gina w ostatni piątek ale robił mi usg przez brzuch i pęcherzyk był.
bedzie dobrze ❤️

reklama
Witam się i ja, chociaż trochę się obawiam witać tak wcześnie 🙄

Mam już 15miesięcznego synka. O tę ciążę starałam się 7 cykli. Beta z piątku 82, z poniedziałku 409. Na początku martwiła mnie niska beta, a potem zaskoczył mnie duży przyrost😉

Dzisiaj u mnie 4+6. W czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Mam nadzieję, że coś będzie widać, bo jak nie, to na pewno wpadnę w czarna rozpacz😉
Nawet jak nie będzie widać pęcherzyka to się nie załamuj tylko czekaj 🙂 moja historia pokazuje, że warto czekać. Ja przy becie 2500 jeszcze nie miałam pęcherzyka. Aplikacja mi pokazywała wtedy 6+3 dni 🤷‍♀️ ale życzę, żeby jednak był ❤️

Dokładnie. Żadna dawka nikotyny nie jest korzystna dla dziecka, więc gwałtowne odstawienie nie wpłynie źle na dziecko bo po prostu obecność nikotyny jest szkodliwa 🤷‍♀️
Oczywiście że jest szkodliwa dlatego też rzuciłam zanim zaczelam się starać ale rozumiem dziewczyny które nie dają rady bo sama bym nie dala gdybym była w ciąży I nie mogła brać tabletek a paliłam 15 lat

Nawet jak nie będzie widać pęcherzyka to się nie załamuj tylko czekaj 🙂 moja historia pokazuje, że warto czekać. Ja przy becie 2500 jeszcze nie miałam pęcherzyka. Aplikacja mi pokazywała wtedy 6+3 dni 🤷‍♀️ ale życzę, żeby jednak był ❤️
Ty to jesteś niesamowicie silna, podziwiam Cie w każdym calu. Twoja historia nadaje się do jakieś publikacji godnej oscara 😀

Ooo a w którym tyg wtedy będziesz?😘

Kiedy wypada Ci termin wizyty?😘 ależ bym chciała żeby nam się udało z tymi serduszkami.
Pojutrze :) Ja też, ale nie nastawiam się :) Cieszę się, że chociaż będę wiedziała, że pęcherzyk jest w macicy :)
Witam się i ja, chociaż trochę się obawiam witać tak wcześnie 🙄

Mam już 15miesięcznego synka. O tę ciążę starałam się 7 cykli. Beta z piątku 82, z poniedziałku 409. Na początku martwiła mnie niska beta, a potem zaskoczył mnie duży przyrost😉

Dzisiaj u mnie 4+6. W czwartek pierwsza wizyta u ginekologa. Mam nadzieję, że coś będzie widać, bo jak nie, to na pewno wpadnę w czarna rozpacz😉
Witaj! Myślę, że raczej już będzie pęcherzyk, ale prawie na pewno nic więcej :) Zarodka ani serduszka jeszcze nie będzie, o ile nie miałaś wcześniejszej owulacji, nie nastawiaj się na to :) Także serio, po tak wczesnej wizycie to nie ma się co załamywać :)

Och to ogromne szanse ze u Ciebie już będzie. A dla mnie będzie sukcesem już jeśli beta urośnie prawidłowo jutro i jeśli tego 16tego będzie w macicy choć zarodeczek!
Z każdą wizyta u lekarza coraz bardziej się stresuje, moje serce nie zniesie tego jeszcze przez tyle miesięcy 😀 już sama nie wiem co zrobić żeby tyle nie myśleć

Dziewczyny, ja jeszcze wrócę do tego co wolno jeść, a czego nie wolno...
Nie możemy spożywać surowego mięsa, a co z szynką? Ja wiem, że jest obrabiana w różny sposób: gotowana, wędzona, pieczona itd., ale czy wystarczająco? 🧐 czy doszukuję się już dziury w całym...?

reklama
Ty to jesteś niesamowicie silna, podziwiam Cie w każdym calu. Twoja historia nadaje się do jakieś publikacji godnej oscara 😀
Oscara nie chce ale zastanawiam się czy nie nadaje się moja historia do sądu za błędną diagnozę, traumę na psychice i przede wszystkim żeby ten "lekarz" rzeźnik nie okaleczył innych zdrowych kobiet? 🤔 Jest tu jakiś prawnik?

Do góry