Ann_
Fanka BB :)
wlasnie ja pamietam, ze moi starsi chłopcy tez mieli podobnie. Nie moglam ich nosić na ramieniu do odbicia czy wlasnie to lekkie wygiecie w łuk. I rozwijali sie bardzo dobrze, a nie wpadlam na to by iść do fizjo. Jednak chyba nie zaszkodzi isc na konsultacje. Choćby obejrzec jak maluch sobie radzi i dostac instrukcje o przyjaznwj pielęgnacji.Ja przeglądałam gabinety fizjo i babeczka wstawia zdjęcia, nagrania efektów to kurcze czasami po jednej sesji ćwiczeń już takie mają maluchy postępy, zmiany, że na prawdę widać różnicę w ułożeniu. Tylko zastanawiam się czy nie za wcześnie z takim maluchem diagnozować jakieś problemy, moja ma dopiero 3 tygodnie. Bo ponoć to napięcie mięśniowe na początku jest zwiększone i jest to normą
Ja niby wiem o przyjaznej pielegnacji, znam zasady i umiem, ale w praktyce czasami strasznie ciezko to wdrożyć kiedy dziecko sie tak pręży.
Chcialabym by to usytapilo bo jemu ciężko i mi również juz brakuje sił. No i jak zawsze nartwie sie o pępek, bo im wiecej placzu tym bardziej mozliwa ta przepuklina pepkowa. Niemożliwe ile stresow na mloda mama