reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A mój żre wszystko 🤣 Dziś dałam mu akurat słoiczek ale taki po 12 m-cu z kawałkami większymi bo on takie lubi. Tam jest pojemność 250. Jak mały zjadł wszystko i zobaczył, że odkładam miseczkę to w ryk😱 Dałam mu wody popić i było git. Także nie opłaca mi się kupować słoiczków, wolę sama mu gotować bo zje ile chce. O dziwo jest szczupłym dzieckiem ale tak jak mówi fizjo. jemu wszystko we wzrost idzie.
To dzisiaj menu Anastazji :
1 śniadanie- owsianka z malinami, pokrojony w plasterki banan
2 śniadanie- jajecznica z pomidorkiem pokrojonym obok i chleb z masłem
Obiad - 2 naleśniki z jogurtem i masłem orzechowym
W międzyczasie chrupki kukurydziane. A teraz na kolację chyba jogurt naturalny zje sam.
I po niej podobnie nie widać tego co je,a ciągle coś je 😂😂😂

Dobre :D to moja by za chleb zabiła, nie da się zjeść kanapki przy niej. I pije bardzo dużo wody, macie może dziewczyny jakiś kubek który nie kapie? Mam taki z rurką z obciążeniem z canpolu ale przez tą rurkę wszystko się wylewa. A chciałam jej zostawiać ten kubek na macie żeby piła kiedy chce. Jakieś pomysły?
U mnie b box się sprawdza idealnie.

Oj Panie fizjoterapeutki też są pod wrażeniem umiejętności głosowych mojej córki...🤣
Skąd ona wzięła takie tony to ja nie wiem ale daje grubo po uszach🤣
No to moja tak do godz od zaśnięcią...1 pobudka to minimum...ale 4 rzadko są😁
Ale tak jak u Ciebie wtedy wystarczy tylko wziąć na ręce...i śpi a czasami tylko za dupkę pobujać i zasypia znowu😀
Chciałabym zmierzyć ich poziom głosu...kiedyś w "od przedszkola do opola" był taki miernik oklasków...przydałby się na chwilę🤣

No to jakbym miała bliżej to na stówę byłabym codziennie na jedzeniu😁
To menu to takie idealne pode mnie😁
Pycha...dupka by mi się nie zmieściła w foteliku do karmienia ale z chęcią bym się z Nastką zamieniła😁

Zapraszam, wykarmię, ugoszczę i zabawię 😃

reklama
Ja próbowalam równe 2 tygodnie, no ale były takie wrzaski, że dosłownie obawiałam się, że gardło jej wysiądzie. Jak już był taki mega płacz, to ręce, przytulaski, uspokoiła się i próba odłożenia. No ale niestety znowu ryk. Mimo, że chciałam jej pokazac, iż jestem, mogę zabrać na ręce, utulić, pocałować.. niestety bez efektu. A w łóżeczku to dopiero zgroza.. zostawiłam ją na minutę. Lila przy barierkach skierowana w strone gdzie śpię i taki żałosny płacz 😭 ' mamoo'. No nie wyobrażam sobie, żeby nie reagować.. zresztą ostatnio czytałam gdzieś na grupie że babka zostawia przez godzinę samego sobie pozostawionego malca , płaczącego. I jak to ujęła ma dość tego' wycia' i czy są sposoby, żeby sam zasypiał ale nie na rekach.. no ludzie 😠😠😠.
Ten wpis może nie brzmieć po polsku, ale póki mała śpi to chce trochę nadrobić 😊
Masakra. Jak można tak postąpić? Ja bym oszalała od tego dźwięku, umarła, bo moje dziecko cierpi i była niespełna rozumu, bo to robienie realnej krzywdy, po 15 minutach wyrzut kortyzolu, a to nie działa dobrze na organizm.
Kiedyś tak często matki zostawiały dzieci. Smutne to, bo być może teraz ponosimy tego skutki, nowotwory, nerwice, depresje.

Do góry