reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Okropny jest dla mnie taki przesadny fanatyzm dotyczący karmienia piersią. I nie rozumiem kobiet ,które płaczą bo nie mogą karmić piersią dla mnie naprawdę nie było o co🤷‍♀️
Mi niestety wjechało to karmienie na psychikę, i pierwsze 3 miesiące były dla mnie ciężkie, a później się okazało że wina nie leży we mnie a Anastazja ma problem i trzeba jej pomóc. Mi ciążyło na psychice to że jestem niewystarczająca dla swojego dziecka, że przecież powinnam je karmić piersią. I niestety nadal tak jest, ciężkie czuje że będziemy mieć odstawienie od piersi - najpierw była walka o ssanie, a teraz będzie walka o zmianę nawyków usypiania ☹

reklama
Nareszcie jestem na bieżąco z wami. My mieliśmy dziś dziwne zdarzenie, a mianowicie malutka obszczypaną ma "kurę". Zostawiłam na chwile małą z teściową bo jechaliśmy z mężem na zakupy, no i po powrocie już była płaczliwa. Myślałam że to dziąsła lub senność, ale wyjaśniło się po rozebraniu do kąpieli. Nie miała długo na sobie tej pieluszki, a jeszcze nigdy nie miała podrażnione. Strasznie płakała podczas kąpieli. Dopiero jak posmarowałam bepanthenem chyba jej ulżyło. Pierwszy raz chciało mi się razem z nią płakać, gdyż jako kobiety wiemy jak to jest jak czasem coś tam się nie zbyt miłego na dole dzieje, tak jej też bardzo współczułam.

A tak przy okazji rozmów o Baranach.
Nasze Forumowe dzieciaczki to Baranki i Rybki. ( chyba, że Staszek to jeszcze Wodnik?)
Syna Barana mam ( z 29 marca), a córcia to Rybka ( z 27 lutego)
Nie znam jednak żadnej Ryby w życiu.
Jakie to są osoby, tak stereotypowo i praktycznie?
Znacie jakieś Ryby?
Na co się nastawić?

Oczywiście dyskusja taka luźna, z przymrużeniem oka 😊

Nasze Forumowe dzieciaczki to Baranki i Rybki. ( chyba, że Staszek to jeszcze Wodnik?)
Znacie jakieś Ryby?
Na co się nastawić?

Brat mój- 16 marzec - Ryba
Bardzo spokoiny, uczynny człowiek. Ma też swój charakterek ale serducho ma wielkie i nigdy nie odmawia pomocy.

Słuchaj, nawet dziecko karmione piersią może mieć alergię więc mleko matki aż takie cudotwórcze też nie jest. Niby dzieci na piersi nie chorują, a to g. prawda 🙃
Dokładnie, mojej kuzynki mała karmiona do 2 lat a ma mega alergię na wszystko chyba i już jej to w astmę przeszło niestety.... Z kolei koleżanki synek karmiony od początku mm i jako jedno z garstki dzieci zawsze był w żłobku a teraz w przedszkolu bo w ogóle jej nie choruje.... Także nie ma reguł a ludzie mają niestety nieznośną tendencję do wpieprzania się w cudze sprawy. Ja tam się już dawno przestałam przejmować😆

Znacie jakieś Ryby?
Na co się nastawić?

Mam koleżankę rybę. To na pewno bardzo silna osoba niepokazujaca swoich słabości. Bardzo kreatywna, mająca ogromną siłę przekonania, ludzie idą za nią. Łatwo się nie poddaje. Swoje problemy lubi rozwiązywać samodzielnie i robi to zawsze za zimno opracowując wcześniej dobrą taktykę. Niestandardowe poczucie humoru i dystans do siebie.... To tak pokrótce patrząc na kumpelę, którą dobrze już znam a rybę naprawdę ciężko jest tak dobrze poznać 😄 Jestem pewna, że nasze dzieciaczki świetnie poradzą sobie w życiu 🙂

Nareszcie jestem na bieżąco z wami. My mieliśmy dziś dziwne zdarzenie, a mianowicie malutka obszczypaną ma "kurę". Zostawiłam na chwile małą z teściową bo jechaliśmy z mężem na zakupy, no i po powrocie już była płaczliwa. Myślałam że to dziąsła lub senność, ale wyjaśniło się po rozebraniu do kąpieli. Nie miała długo na sobie tej pieluszki, a jeszcze nigdy nie miała podrażnione. Strasznie płakała podczas kąpieli. Dopiero jak posmarowałam bepanthenem chyba jej ulżyło. Pierwszy raz chciało mi się razem z nią płakać, gdyż jako kobiety wiemy jak to jest jak czasem coś tam się nie zbyt miłego na dole dzieje, tak jej też bardzo współczułam.
Współczuję ale wybacz nigdy bym się nie domyśliła co to obszczypana kura 🤣

reklama
rany Mary dwa razy musiałam przeczyść żeby zrozumieć co to jest obszczypana kura😂😂😂
szkoda malutkiej 😢ale ciekawe od czego może pampers nie zmieniany?
U nas np po jedzeniu ja zauważyłam że po kupie marchewkowej mały ma też podrażnione pachwiny i jądra☹️

Do góry