reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A sama zaczęłas stosować te krople czy konsultowalaś z lekarzem?
Ja zaczęłam podawać sama. Mały miał takie problemy z brzuszkiem, że nie mogłam wytrzymać do wizyty u pediatry.
@Nadja_n nasz Piesioł też tak chodzi za Małym😁 a jak już kwili albo płacze to biega za nami po domu, chyba nas informuje? 🤔 Gdyby mu pozwolić to pewnie by Go zalizał

U nas smoczek jest, ale Mały sam sobie dawkuje. Wypluwa po prostu. Jak już kiedyś mówiłam, nie jestem zwolennikiem, ale też jeśli jest "ratunek" to korzystam 😉

a ja dziewczyny wasze rany poporodowe?🙂miała któraś z was pęknięcie pochwy? U mnie na szczęście nie pękło krocze tylko pochwa. Zszywali mi ale niestety szwy mi szybko puściły i tak brzydko to wyglądało dostałam spray i maść i było super a teraz zaczyna mnie to ciągnąć. Takie dziwne uczucie. I na tej ranie taka żyła mi się pojawiła nie boli ale boje się że to jakieś żylaki pochwy się zrobiły. Poradzicie coś lekarza mam dopiero za dwa tygodnie w 6 tygodniu po porodzie

Dziewczyny moja córeczka będzie miała jutro dokładnie 3 tygodnie;
Czy Wasze maleństwa też tak zadzierają główkę podczas leżenia na brzuszku? Moja zadziera i trzyma tak całkiem długo, podpiera się na łokciach i rozgląda sie.
Myślę, że to raczej za wcześnie... Ale może któraś z Was ma podobne obserwacje 🤔
Mój w czwartek będzie miał 3 tyg. a leżeć na brzuchu nie lubi i krzyczy w niebo głosy 🙉
Główkę podnosi lekko do góry, a następnie opuszcza i krzyczy dalej😁

Moja córka wstaje o 7. I potem ma takie 15 minutowe odloty a poważniejszy sen około 11 i śpi do 13. Jemy i potem znowu 15 minutowe odloty. Czasami zdarzy się godzinka około 17🙂 a potem zasypia o 21 i śpi 3 godziny je i znowu 3 godzinki🙂i tak do 7 rano🙂od kilku dni tak mi się corka przestawiła, jak śpi z nami w nocy
Mój zasypia ok 21 lub 22 po wcześniejszym 1 lub 1,5 godzinnym karmieniu piersią i śpi 2,5-3 h, je ok 40 min zasypia na 1,5 lub 2 i kolejne karmienie i tak już do 7, a o 7 już ma dłuższą przerwę w spaniu, jedynie krótkie 10 minutowe drzemki, ok 11 zasypia na ok 2 h, i kolejna 2-3 h ok 15:00.

a ja dziewczyny wasze rany poporodowe?🙂miała któraś z was pęknięcie pochwy? U mnie na szczęście nie pękło krocze tylko pochwa. Zszywali mi ale niestety szwy mi szybko puściły i tak brzydko to wyglądało dostałam spray i maść i było super a teraz zaczyna mnie to ciągnąć. Takie dziwne uczucie. I na tej ranie taka żyła mi się pojawiła nie boli ale boje się że to jakieś żylaki pochwy się zrobiły. Poradzicie coś lekarza mam dopiero za dwa tygodnie w 6 tygodniu po porodzie
Mąż mnie wczoraj nastraszył że to żyła a ja dzisiaj z wielkim trudem zajrzałam a tu szew wcześniej go nie widziałam.

U nas pobudka między 6- 7 a w ciągu dnia dwie takie dłuższe drzemki od 2 - 3 h chyba że coś mu nie pasuje, to wtedy krótsze a wieczorem spanie 21- 22 i jedna pobudka między drugą a trzecią. Generalnie jestem dosyć wyspana😅
Jedna pobudka w nocy to super👍, karmisz piersią czy mm? U mnie podobnie jak u Ciebie, ale niestety w nocy nie jest tak kolorowo🙃 3 albo nawet 4 pobudki, mój syn skończy w czwartek 3 tyg.

reklama
Do góry