reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A powiedz mam dajesz w ciągu dnia czy tylko na noc? I jakie mleko? Może mój tezy się nie najada i bym dokarmiala na noc🤔 bo on jest duży i potrzebuje.
Najpierw karmie piersią i potem daje mm, wiesz ja mam naprawdę mało tego pokarmu bo potym karmieniu piersią on za chwilę potrafi wypić jeszcze 60-90 ml z butli.

Ja czekałam 5h na przyjęcie do szpitala! Ale jestem już na porodowce w pokoju do porodów rodzinnych. 4cm rozwarcia, dostałam piłkę i mam działać 😉 jak się rozkręci akcja to dzwonią po męża
O matko jak długo czekałaś!! Trzymam kciuki!

Ja bym nigdy nie pomyślała, że mogę pokłócić się z moim Love o teściową 😳 No niestety tak się stało ale przynajmniej powiedziałam mu co mi zalegało. Focha zapiął, On miał jeszcze focha😳😳

Trzymam kciuki!!
Powodzenia i szybkiego rozwoju sytuacji 😘
Chłopy czasami są przewrażliwione na punkcie mam swoich. Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie.

a ja dziewczyny wasze rany poporodowe?🙂miała któraś z was pęknięcie pochwy? U mnie na szczęście nie pękło krocze tylko pochwa. Zszywali mi ale niestety szwy mi szybko puściły i tak brzydko to wyglądało dostałam spray i maść i było super a teraz zaczyna mnie to ciągnąć. Takie dziwne uczucie. I na tej ranie taka żyła mi się pojawiła nie boli ale boje się że to jakieś żylaki pochwy się zrobiły. Poradzicie coś lekarza mam dopiero za dwa tygodnie w 6 tygodniu po porodzie
To pewnie na szwie. Ja miałam długo taką wypukłą bliznę po pierwszym porodzie.

Mąż mnie wczoraj nastraszył że to żyła a ja dzisiaj z wielkim trudem zajrzałam a tu szew wcześniej go nie widziałam.
Ano właśnie 🤣🤣

a ja dziewczyny wasze rany poporodowe?🙂miała któraś z was pęknięcie pochwy? U mnie na szczęście nie pękło krocze tylko pochwa. Zszywali mi ale niestety szwy mi szybko puściły i tak brzydko to wyglądało dostałam spray i maść i było super a teraz zaczyna mnie to ciągnąć. Takie dziwne uczucie. I na tej ranie taka żyła mi się pojawiła nie boli ale boje się że to jakieś żylaki pochwy się zrobiły. Poradzicie coś lekarza mam dopiero za dwa tygodnie w 6 tygodniu po porodzie
U mnie było 8 szwow, wszystko goiło się ładnie aż do wielkiego piątku. Już miałam lekkie i różowe plamienie, wystarczała wkładka aż tu nagle pojawiło się dużo czerwonej krwi; musiałam znowu stosować też wielkie poporodowe podpaski.
W sobotę poszłam do szpitala żeby to sprawdzili i okazało się, że dwa szwy kłuły mnie i to krwawiło. Pani doktor je przycięła i jak ręka odjął.
Dostałam tabletki na szybsze usuwanie jakichś resztek i antyzapalne.
Bolu przy tym nie miałam i nie mam. Jedyne co Męczy to odparzenie od tych wielkich podpasek 🙈

Ogólnie położna przy badaniu po tygodniu od porodu powiedziała, że macica jest ledwie wyczuwalna pod palcami i że mam turbo organizm 💪😜

reklama
Do góry